A kishituseg es a realitas nem ugyanaz. Legyen nektek igazatok ( azzal en is jol jarnek ), megkovetem magam ha mashogy lesz. A velemenyem egyelore azonban az amit leirtam.
Ahogy olvasom, itt tobben attol varjak a megvaltast, hogy majd veszik az alapok...szerintetek ok milyen aron fognak venni?? Elarulom. Minel alacsonyabban, onmagaban az nem fogja a reszveny arat felhajtani. Ja es hat, arrol nem is beszelve hogy nem a tozsden fogjak megvenni piaci aron. Ami majd felhajtja az arat a ceg teljesitmenye, amik valoban jo eredmenyekkel es megjobb kilatasokkal rendelkeznek. De ezek nem 1-2 het-honap alatt fognak jelenteni 300 HUF-os arfolyamot. En mar annak is orulnek ha 220 kornyeken stabilizalodna, de meg ezzel kapcsolatban is vannak ketelyeim. Szvsz minden mas tulzott, megalapozatlan optimizmus. Will see...
Szerintem is lesz es nem is keves veteli ero,mivel ezek az alapok minimum 5 evre fektetnek be. Mol,Otp,Matav,Richter utan az AutoWallis lesz a kovetkezo mivel ez egy piaci alapon mukodo tobb mint 30 eves multtal rendelkezo cegcsoport.
Tisztán magyar részvényekbe az úgynevezett BUX-követő alapok fektetnek ma már csak, a többi kelet-európai részvényalap, még ha a magyar vagy régiós részvényeket is tartja a figyelme középpontjában, általában cseh, lengyel, esetleg egyéb (osztrák, román) papírokat kever hozzá.Ez azért van, mert a magyar piac túl kicsi, szinte csak a négy nagyobb cég (Mol, OTP, Richter, Magyar Telekom) részvényei léteznek megfelelő mennyiségben és elegendő likviditással ahhoz, hogy egy több milliárd forintos alap jelentősebb mennyiséget vásárolhasson belőlük.
AutoWallis Nyrt.