A konkrét tájékoztatást december 18-án adták ki: http://www.alterart.hu/wp-content/uploads/2018/12/2018.12.18-AutoWallis-Sajtokozlemeny-Veres-Tibor-tervek.pdf És ebben az áll, hogy "Veres Tibor hozzátette,
hogy tervei szerint az érdekeltségében lévő osztalék- és szavazatelsőbbségi
részvények törzsrészvénnyé alakítását fogja javasolni a társaság egy későbbi
közgyűlésén." És osztalékfizetés csak a 2019-es év után lesz 2020-ban, így az átalakítás csak ezt követően történhet meg.
"Annak érdekében pedig, hogy a felvázolt növekedési sztori még vonzóbb legyen a befektetőknek, a menedzsment beszélt arról is, hogy az AutoWallis igazgatósága a tavalyi év eredménye után olyan mértékű osztalék fizetését javasolja majd az osztalékelsőbbségi részvényesek számára, hogy azok osztalékra való jogosultsága kimerüljön, így 2020-ban, az idei év eredménye alapján már a törzsrészvényeseknek is lehessen osztalékot fizetni."
Köszönöm. Akkor ezek szerint a 2018-as osztalékfizetést követően történik meg az átalakítás, vagyis elvileg 2019 (vagy későbbi évek) után már a törzsrészvényekre mehet az osztalékfizetés.
Az osztalékelsőbbségi részvények törzsrészvénnyé alakítása azután fog megtörténni, ha a tulajdonos megkapta a megszavazott osztalékot utánuk. Ez hangzott el a közgyűlésen decemberben.
Valamelyik cikkben olvastam de valoban nem az lesz az elso most a Bux index tagsag jon. Utana jon a premium kategoria es Cece index. Ezek megvannak akkor lehet beszelni az osztalekrol. Mondjuk engem az osztalek nem annyira erdekel jelenleg.
Hát épp ez az! Az utolsó hírt ezzel kapcsolatban a tőzsdére lépést megelőzően olvastam. Vagy esetleg azóta Te láttál ezzel kapcsolatos új hírt és én nem voltam elég alapos, így elkerülte a figyelmemet? Ha így lenne, szívesen veszem, ha megosztod velem. Köszönöm.
Osztalék. Egyelőre még léteznek az osztalékelsőbbségi részvények (az alapszabály ezeket részesíti előnyben osztalékfizetés esetén), bár - legutóbbi hírek szerint cégén keresztül - már Veres úr kezében, aki még a tőzsdére lépést megelőzően nyilatkozta, hogy kezdeményezi azok törzsrészvénnyé alakítását. Egyelőre ez nem történt még meg, tehát az osztalékfizetés kérdésében (ami talán 2020-ra tett ígéret) nem látok tisztán. Ti mit gondoltok ezzel kapcsolatban? A közkéznövelés módja sem nagyon volt összhangban az előzetes ígéretekkel (ugye előzetes tájékoztatás szerint csak technikai jellegű a tőkenövelés során keletkeztetett részvények BÉT-re történő bevezetése), így furcsának találom, hogy az osztalékelsőbbségi részvények átalakítása is lekerült a napirendről, vagy annak intézése igen belassult (hír sincsen róla). Nem vagyok járatos ebben a kérdésben, de úgy gondolom, mi törzsrészvényesek csupán azt követően jut(hat)unk osztalékhoz (ha marad), ha az osztalékelsőbbségi részvényekre megtörtént a kifizetés. Nem szeretnék arra gondolni, hogy ez is csak egy kommunikációs "mézesmadzag" volt a nagy öntés előtt, illetve a technikai bevezetést követően.
AutoWallis Nyrt.