A magyar gazdaság szinte minden területére hatással lehetett az utóbbi évek kivándorlása, a munkaerõ-piaci adatokat jelentõsen torzíthatja a folyamat, illetve a potenciális növekedésünk is megszenvedhette. Mindezt csak tetézi a
akkor viszont visszaigényelheted,szó nélkül visszafizetik.Egy nyomtatvány kell hozzá ,és utalják,vagy hozza a postás.Én is fizettem sokáig 2 helyen,és visszafizették.Csak sokan ezt nem tudják.
Pedig konkrét eset volt. Szerinted a helyezet magaslatán álló magyar bürökrácia ki tudta deríteni, hogy az illetőnek van másik biztosítása is? Frászt... Igaz, kb 5éve volt az eset és azóta az illető abbahagyta a Mo.-gi TB fizetést. És az is igaz, hogy nem beteges emberről van szó, talán 1x volt Mo.-gon orvosnál.
Mikor legutóbb változott a lakcímem, a kerületi kormányablakban lehetett csak elintézniy ami nekem durvan kieső helyen volt, és 1 hónappal későbbre kaptam időpontot telefonon, miután netes időpont nem volt egyáltalán, helyszínen pedig hiába próbálkoztam, 3 óraval a zárás előtt mondtak, hogy ma nekem már nem tudják elintézni. Szóval ehhez előbb újra kellene szervezni a lerombolt okmányiroda rendszert.
Ha már nyugati országban dolgozol valószínűleg ottani biztosításod van ergo magyar már nincs.. Különben is semmit se ér külföldön a otthoni biztositásod kivéve ha turista vagy és külön EU kártyát igényeltél.
Ott a pont, százezrek dolgoznak úgy nyugaton, hogy megtartották a magyar lakcímüket és használják a magyar TB-t. Nyugaton az van, amit írsz, ha szórakozol a lakcímmel, felettébb kíváncsi lesz az adóhivatal és elég sokba fog fájni a buli.
A kőkorszak már elmúlt. Nem becsengetni kéne a lakossághoz, hogy ki mit csinál, mint régen egy faluban :( A Lakcímnyilvántartó Hivatalban kell megnézni, ki hol van bejelentve és összehozni a bejelentett lakcímével az adófizetését az Adóhivatalnál. Egyszerű számítógépes program szükséges csak hozzá. Ezen kívül komolyan venni a lakcímbejelentést, 3 napon belül mindenkinek a saját lakcímét köteles bejelenteni ma is, de senki nem tartja be. Ennek betartatására nagy pénzbírságot kellene fizettetni a lakcímbejelentéssel elmaradókkal. Rögtön tudni lehetne, ki hol lakik és hol adózik, azaz hol dolgozik.
Átrajzolhatta Magyarországot a kivándorlás - Kevesebben dolgoznak itthon, mint gondoljuk?
Ugrás a cikkhez