Jgy és kardj: Jgy hozzászólása előtt kettővel olvassátok el PImre beírását! Ha a tavalyi veszteséget szembe akarod állítani az esetleges idei nyereséggel, akkor igenis szerepeltetni kell a veszteséget! Ha a tavalyi veszteséget lenyeled, és nem akarod legfeljebb két évig továbbvinni, szerintem csak akkor nincs teendőd.
Árfolyamnyereségadó kiszámítása
Ennek ellenére segített a PETI Webbroker rendszere, ugyanis a Nyereség/Veszteség gomb alatt kezdõ idõpontnak 2006. szeptember 1-ét, befejezõnek pedig 2006. december 31-ét választva szépen sorolja és összegzi a nyereséges ügyleteket és azok jutalékát, illetve a veszteséges ügyleteket és azok jutalékát.
Ez aztán kimásolható Excel táblázatba, ha az ember meg akarja õrizni. Számolgatni nem könnyû vele, mert a számformátummal adódnak kisebb gondok, de ez is megoldható.
Ami még lényeges, és helytelenítem, hogy nem hívta fel rá a figyelmemet a cég az igazolásnál, hogy az adóbevallás 0653-04 számú lapján a 151. sorba kell írni a nettó nyereséget, és annak a 20%-a az adó. És ezzel a számmal kell megemelni a 0653-B lapnak a 30. sorát. Aki letöltött programmal csinálja, annak ez utóbbi automatikus.
Azért írom le, mert magam sem könnyen találtam meg, hátha segít ez nektek.