3. Az orosz nem adja 5250-ért, ezért nem lesz kiszorítás, marad a piacon a papír egydarabig és megy vmerre
4. Az orosz különalkut köt, 5500 vagy a felett adja el. Swisscom 90% fölött kiszorít - itt azt kell ajánlania, amit az orosznak fizetett? Akkor érdemes tartani.
5. Az orosz mégis odaadja 5250-ért, ami game overt jelent mindenkinek ezen az áron. Viszont ez esetben vszínű átköt elég vaskosan, hogy he adózzon annyit - ezt meg a piacon észrevesszük, ha jól számolom 9 mrd-nyi pakkja van.
6. Kihagytam vmit?
Tehát legjobb eset a 4-es, de más esetekben is úgy tűnik az 5250-et mindenképp megkapom érte.
5200-ért elmegy majd ha megjön az ajánlat és akkor szerintem nincs értelme szórakozni vele (átkötés, zárolás a számlán stbstbstb...)
Én ezt fogom csinálni.
Kérdéseim:
- hogy lehet/kell átkötni a BÉTen? Ez egy speciális tranzakció amit a broki megcsinál, vagy csak eladom és visszaveszem? Még sose csináltam
- azt jól tudom, hogy a kiszarításon azt az árat kell ajánlani amivel a tulaj 90% felé került? Ez csak úgy lehet ha Rahimkulov eladja, azt meg vszínű csak különalkuban, drágábban teszi. Tehát nem érdemes kivárni addig?
1.Pl.eladja Rahimkulov , 5250 -n lehet kiszoritani a maradékot ?
2. Nem kerül 90 % fölé a svájci cég, akkor ugy szorakozhat az árfolyammal ahogy akar. Jól látom?
3. Pick szindromát el lehet játszani (Leisztinger Csányi féle kisbüfi kiszóritás ) vagy Svájci cégnek ez erkölcsileg tilos? (állami cég )
OMG,
az a kérdés mennyiért vetted, ez legyen X
1.) ha a papirodat a nyilvános vételi ajánlatnak megfelelően 5250-ért adod, az tőzsdén kivüli ügyletnek minősül és 20 vagy 25%-kal adózik.
tehát
5250-X-(5250-X)*0.20 = 0.80*(5250-X) hasznod lesz,
2.) a másik lehetőség:
hogy odaadod a Béten Y forintért
Y-X-Y* broki jutalék
3.) átkötöd a Béten (magadnak) így a beker árad magas lesz és kevesebb adót kell fizetned.
5150-X-5150*broki (day trade) jutalék
5250-5150-(5250-5150)*0.20 = 80
Érdemes ebből egy függvény készíteni és megnézni hol a legoptimálisabb a vétel eladás (broki jutalék, forrásadó befolyásolja a függvényt)
A fent számítások 1 részvényre vonatkoztak.
Én a 3. pontot javaslom.
Rahimkulovnak nem kell feltétlenül átkötnie, ugyanis nem magánszemélyként, hanem mint cégtulajdonosként van 10%-a az antennában, úgyhogy ezen az ügyleten a cég adózik majd (TA-t), ebből nem fog kiderülni hogy lett-e különalku vagy sem.
Antenna szcenáriók
1. Eladom piacon 5150-ért, tisztességes nyerővel (5000 alattról vannak)
2. Felajánlom 5250-ért
3. Az orosz nem adja 5250-ért, ezért nem lesz kiszorítás, marad a piacon a papír egydarabig és megy vmerre
4. Az orosz különalkut köt, 5500 vagy a felett adja el. Swisscom 90% fölött kiszorít - itt azt kell ajánlania, amit az orosznak fizetett? Akkor érdemes tartani.
5. Az orosz mégis odaadja 5250-ért, ami game overt jelent mindenkinek ezen az áron. Viszont ez esetben vszínű átköt elég vaskosan, hogy he adózzon annyit - ezt meg a piacon észrevesszük, ha jól számolom 9 mrd-nyi pakkja van.
6. Kihagytam vmit?
Tehát legjobb eset a 4-es, de más esetekben is úgy tűnik az 5250-et mindenképp megkapom érte.
Jól látom?
Köszi a helpet