én most szórnám is kifelé (nagy pakk esetén csepegtetve, kis pakkot meg lehet 1az1ben eldobni) ha hosszú távra tervezel, később még akár vissza is veheted olcsóbban - de ez csak egy tipp
Elég visszafogott reklámja volt és mellesleg csak a CD jegyezte.A jegyzéshez személyes megjelenés szükségeltetett, így pl. vidékiek kiestek.(velem együtt)
Nem nagyon értettem miért nem lehetett CD ügyfélként neten jegyezni, mint korábban pl az FHB-t?
FHB és BorsodChem után egy újabb sztori amin nyilvánvalóan csak nyerni lehetett, megmagyarázhatatlan módon mégse volt előzetesen népszerű a magyar kisbefektetők körében...
A lagutobbinak a tortenetet nagyjabol a lentebbi peldambol olvashatod. Tervezik a Romtel.com-ot, BCR,t egyelore, de meg elotte kell nekik a tej, a tej fole, aztan a tejfol, es legfeljebb ami elparolog beleole kerul a BSE-re
Csutortoktol itt lesznek a nyomdai dematerilizaltak : derult egbol a villamcsapas.
De, velem egyutt mar annyian ocsaralojak, hogy mar kezd erdekelni....na jo onkabb az, hogy meddig fog esni. En adok egy 30%ot neki.
Törölt felhasználó2005. 12. 07. 09:09
Nyugi nem adtam el a házat, jó befektetésnek tűnik, és a portfólióm 10%-át nyugodtan beleteszem, akár évekig is.
Én úgy tudom személyesen lehet csak, de kérdezd meg tőlük, az a tuti! Logikus lenne a netes jegyzés is!
Törölt felhasználó2005. 12. 07. 08:55
Sziasztok!
Hogy megy egy ilyen tőzsdei aukció? Már átutaltam a pénzem a concordnak, nemtudom, hogy lehet-e interneten,ill. telefonon jegyezni. Tud valaki segíteni?
Előre is köszi
Spade tökéletes válaszát csak annyiban egészíteném ki, hogy a Láng még ebben az évben, biztos ami biztos alapon az ingatlant még kimentette, majd eladta ( visszavásárlási jogának kikötése mellett). Így a korábbi befektetése már megtérült, a részvénykibocsátás már csak hab a tortán.
arphoz még hozzátenném a bevezetés okaihoz a következőket:
1. Erdősék azért sem vették meg mert ők is teriteni szeretnének...
2. A tözsdei bevezetéstől valamelyes védő ernyőt remélnek egy esetleges kormányváltás idejére a megrendeléseiket tekintve...
Nehéz a felfogóképességem.
Link katti. az itt lévő adatok ill. technika kizárólagosságon alapul Mo-n.
Avagy közbesz.pályázat alapján nyerték meg és az 1-2-3-4-5 évre szól( ez a max.)
Amit be akartam linkelni arp, az a Concorde oldalán olvasható értékesítési + kibocs. táj. Érdemes végiglapozgatni. A tulajdonosi szerkezeten kívül még ami szembetűnő, a csökkenő/stagnáló árbevétel és a stagnáló nyereség. Viszont ha jól vettem ki a számokból (a névérték változtatgatások miatt nem 100%-osan tiszta a megfogalmazás) tavaly 900Ft-os osztalékot fizetett (a tavalyi egész nyereséget kifizették osztalékként).
Szóval a növekedést nem látom benne.
csak amíg a Templetonnak az aprópénz, a kisspekik megobták (egyik tőzsdeguru ismerősöm óva intett a fotitól, és eddig tartottam is a távolságot, pedig néha érdemes lett volna tényleg beszállni - de az, hogy a brokik ennyire tudják nyomni mind2 irányban, az óvatosságra intett) szóval ne menjen azért senki fejjel a falnak...
Én sem tudom elolvasni. Viszont jegyeztem a részvényből. Egy olyan cég, mely jogszabálymódosítással rá tud venni több mint 30 ezer orvost, hogy rendeljen fejenként majd 5 ezer új receptet úgy, hogy a jogszabály alig lesz hatályban negyed évet (legalábbis Miniszterelnök úr a MOK elnökének ezt ígérte), hát azok tudnak valamit.
Bobo bácsi ezt mondta a mult héten ,lealábbis én igy értelmeztem.Jön olyan cég a BÉT-re melyeknek tulajdonosainak szándéka , hogy részesedésüket kp.ra váltsák.De befoilyásuk töretelen marad pl 50%+1 szavazat.De volt már ilyen cég a BÉT-en pl.???. Szvsz ECo gyönyörüen csomagolt jövő , azonnali kasza, de a phyl.vezetése sem piskota. Pplast,pflax,Humet gyönyörü példák.Páran belezuhantunk. Nyertünk ,szivtunk. És a VG féle foti.Hát az valami elképesztő, még a Templeton is belebukott.( kibocsátási 5 us dollár,és hány éve)
"A társaság ez év október 11-én csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjához (TCK), majd a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete november 10-én hagyta jóvá az Állami Nyomda törzsrészvényeinek a budapesti értéktőzsdei bevezetéséről szóló tájékoztató közzétételét. Az Állami Nyomda egyik tulajdonosa, a ROYALTON ZÁRT VÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP VEZETJE NÉHÁNY NAPJA KÖZÖLTE: ALAPJUK MŰKÖDÉSÉT 2008-II KELL KELL LEZÁRNI, ÉS A KIVONULÁS A NYOMDA ESETBEN A TŐZSDEI BEVEZETÉSSEL IS ELKÉPZELHETŐ. A vállalat konszolidált árbevétele 2004-ben meghaladta a 11,5 milliárd forintot. (VG)
Csak nem drágálták a Royalton exit árát dr Erdősék? Hát persze különben megvettékvolna lombardhitellel a saját részvényeik fedezetére. Na ide kell a tőzsde - ott semmit sem drágálnak, ha jól vak comagolva. :o))))))
"A Társaság tulajdonosai
Részvényes Részvények típusa Részesedés Szavazati jog
Dr. Erdős Ákos* A 35,9% 42,5%
Royalton* A 34,3% 40,7%
Dr. Gömöri Istvánné* A 6,1% 7,2%
Gyergyák György A 3,9% 4,6%
B 0,3%
C 2,0%
Vajda György A 2,5% 3,0%
B 0,1%
C 0,5%
Állami Nyomda saját részvény A 10,0% -
Egyéb** A 1,7% 2,0%
B 0,3%
C 2,5%
*Dr. Erdős Ákos, Dr. Gömöri Istvánné és a Royalton között szóbeli megállapodás jött létre, amely szerint a Társaság Közgyűlése határozatainak meghozatala előtt konzultálnak és véleményegyezés esetén együtt szavaznak, valamint a Társaságban fennálló mindenkori szavazati jogot biztosító befolyás elidegenítésével vagy megszerzésével kapcsolatos döntésekben egyeztetnek. Erre tekintettel együttes befolyásuk (szavazati joguk) mértéke 90,4%."
ÁLLAMI NYOMDA
Lát valaki fantáziát az Á. NY. tõzsdei bevezetésével kapcsolatban?
Örülnék,valami komolyabb elemezgetésnek is,hogy érdemes lesz -e jegyezni...