Valami elakadt a BÉT-en,nincs pörgés, lehet COVID miatt van.De volt egy sejtésem májusban elindul ez.Most másban látok fantasyt,szóval jó esély van,most indultok,amugy se volt annyi darabom most mint múlt nyáron,elment más dologra, az élet ugye. Azért ha kiderülne hogy MNB akar idejönni az akkoba,azért büntizett és a végén tényleg bejön és RT lesz mint a FED,azért legyetek egy kicsit vidámabbak.Irónia volt mielőtt komolyan vennétek.Metisz majd felvidít titeket.
Engem nem zavar, ha írsz igazából senki írása sem zavar. Sőt olykor már már a sok baromság amit olvasok szórakoztat (valahogy pl.. az M1 nem szórakoztat, azt nem is nézem). Volt kb. 8 év amíg rá sem néztem a fórumra, mert a sok hülye agyménese zavart. Most már nem.
Meg ma még nem volt a vg.hu-s cikk, amiben elosztják az 50mrd-ot a 180 napossal,azt is kéretik,mint nyomós érv,egy héten 4X illik betenni,és kiszámóni.
Szerintem jó hangulat a pf fórum a 2008-as válság előtt volt. Akkor volt értelme olvasni, lehetett tanulni, informálódni, gondolkodni. Ha meg szenvedsz az ücsörgős papíron, már írtam korábban is, add el....ne szenvedj, felesleges. No de valamiért mégis itt vagy :) (akárcsak Én).
Emlékszem itt tavasszal volt valami honlap csere.Mindenki fitymálta,szitkozta. ESTMediaban volt hogy be sem jött a honlap, örömujjongás volt. Rájöttem amúgy ezek az ücsörgős fundás papírok nem nekem valóak,semmi nem történik életkedv is elmegy olvasva.Valaki írta itt milyen nyitott a társaság és johangulatú a keménymag. Itt?Na az nem volt még életében jóhangulatú társaságban.Akko keménymag után szerintem eret vágnék magamon.A kivénhedt rábában jobb a hangulat, mint itt.
Estmediaban,de egy kulcsban is erre az MNB-s izére, duplázott volna az árfolyam,hoho,régi szép emlékek.De azt hiszem egy rábában is.Itt mindig csak sírás van,főleg ha valami a befektetők érdekében történik.Pár papírban pörögtem a bét-en már,messze itt a legpesszimistábbak.telet nem követtem, de szerintem ugyanez ment.Hol Daytont hol AGY-t varják,hol csányit.EST-ben is de egy várás egy dupla volt akkoriban. pedig nem mindegy hány mrd az apport szerintem.
Tények: Össze-vissza adhatták vehették bejelentés nélkül. Ők tudják a hosszútávú ütemtervet, híreket stb., iinformációs előnyben vannak. Kinek az érdekében fogják ezt kihasználni? A maguk érdekében. Erre van a bejelentési kötelezettség, hogy ne éljenek vissza ezzel. Nyilván néha épp a kisbefektetők számára is lehetett ez éppen pozitív, de hosszútávon ennek a bizonyított megléte (manipulálás sunyiban) nem az ő érdeküket fogja szolgálni. Transzparencia hiánya, bizalomvesztés. Azt hiszem pont te írtál a napokban erről, hogy mennyire rosszul cseng a Wallis név tőzsdei berkekben és mennyit kell dolgozniuk a bizalom visszaszerzésén a jövőben. A tavaszi hulló késnél, nem ismerem a számokat, de meg lennék lepve, ha rajtuk kívül bárki komoly nyomást tudott volna az árfolyamra gyakorolni eladásokkal, teljesen üres volt az ajánlati könyv, ha annyira meg akarta volna állítani az esést, akkor nem hagyja kiürülni a könyvet, szerintem nekik jól jjött ez a leolvadás inkább...
Árfolyamkérdést másképp látom:vagy épp lehet a (kis)részvényesek érdekében példul felszívta a februári-márciusi öntéseket,ami lezúzhatta volna az árfolyamot még mélyebbre mint a vagyonérték.Ha úgy nézem,akkor ez meg az akkor bennmaradó kisrészvényesek érdekét védte. Tehetett arról, hogy neki volt csak tőkéje,hogy felszívja a folyamatos eladást,ha úgy vesszük egy spekulatív támadást védett ki,sajnos úgy hogy küszöböt lépett át időnként,de nyilván nem ő akar bejönni,nem jelentett,gondolom Petiék sem örültek volna.Ez is enyhítő körülmény ÁGY mellett,amit épp meg kéne neki köszönni, hogy nem ment 250 alá az árfolyam és vette egy nagyhal.Azért tavasszal húlló kés volt. A jóhiszeműség vélelme jár, azaz jóhiszeműen is vehette az eladásokat,bevállalva a bünti lehetőségét. Tanulság annak is aki bejön, mekkora, milyen szerkezetű közkézre bízza vagyona beárazását a jövőben. Tehát lehet nem szórakozásból lépett küszöböt.
Akko Invest