Topiknyitó: Portfolio 2017. 04. 13. 08:22

Agyonadóztatja a dolgozókat az állam: dobogós lett Magyarország  

Ugrás a cikkhez
Európában Magyarországon volt a harmadik legmagasabb a foglalkoztatásra rakodó állami elvonások aránya 2016-ban, míg az alacsony keresetûek esetében a magyar állam vonja el a legtöbb pénzt adók és járulékok formájában a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lzoli41 2017. 04. 13. 19:44
Előzmény: #3  elemes
#5
Úgy tűnik az érintettek inkább Branko Milanovic egyensúlytalansági szakértő tanácsát fogadták meg:" Ha rossz helyre születsz migrálj!"
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 04. 13. 10:05
#4
A cikk elköveti azt a hibát, hogy egy szót sem ejt a feketegazdaságról. Az állam azt adóztatja, akit lát. A többezermilliárdosra becsült szürke- és feketegazdaságban azokat jutalmazza a magas adókulcsokkal és járulékokkal, akik ezekből minél többet el tudnak csalni. Az állam a magas készpénzállománnyal is a feketegazdaságot támogatja.
elemes
elemes 2017. 04. 13. 08:57
Előzmény: #2  lzoli41
#3
végigolvasva a szösszenetedet, Kötél László 15 éve híressé vált jótanácsa jutott eszembe
lzoli41 2017. 04. 13. 08:22
Előzmény: #1  portfolio
#2
Sedlacek szerint a közgazdaságtan alkalmazóinál előfordul a hármas skizofrénia, ami az alábbi kérdéseken keresztül ítélhető meg:"Mi értelme a közgazdaságtannak? Hogyan kell a gyakorlatban alkalmazni? Milyen kapcsolatban van más tudományágakkal?"Ha ezen elgondolkozunk akkor azt a kérdést tehetjük fel, hogy:Mit ad az állam a sok adóért?A válasz egyszerű: kevesebbet mint ahol alacsonyabb az adó. Ez így kizsákmányoló intézményrendszer(Acemoglu és James Robinson:Miért buknak el nemzetek).Keynes és Hayek vitájában az Út a szolgaságba című tanulmányában azt, mondta, hogy az állam gazdasági szerepe veszélyes, mert ha nagyra nő szolgái leszünk. Az állam mostani gazdasági célú kiadásain keresztül nálunk ez sikerült. Orwell azzal kritizálta Hayek-et, hogy lehet, hogy az állam veszélyes lehet, de még is jobb mint egy kivédhetetlen szabadpiaci monopólium általi szolgaság. Nekünk a rendszerváltás után ez is sikerült. A kiút nem látszik és a törekvés és elképzelés sem, hogy megoldódjon. Tipikus Versenyképességi Tanácsi feladat. Nagyon fontos lenne a két oldalt(adó és az állami feladatok teljesítése) együtt vizsgálni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek