Topiknyitó: TrendMan 2008. 10. 01. 18:54

Adios frusztráció :-)  

MIvel a tőzsdézés egyébként is sok feszültséggel jár, gondoltam érdemes indítani egy laza kis topikot, ahol fel lehet emlegetni olyan apróságokat, amelyek a mindennapi életben vagy a nagyvárosi létben (esetleg a vidéki gazdálkodás során:-) zavaróan, idegesítően hatnak etc ...

Ezek a feszültségek egyébként is nagyon sokszor tudat alatt működnek, napközben történnek, aztán estére el is felejtjük vagy esetleg azt gondoljuk, hogy csak minket zavarnak ... pedíg valószínűleg ez nem így van.

Hát jobb kiírni őket !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 10. 04. 15:45
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Hát elnézést kérek luigi a szinten aluli írásaimért, ez egyrészt sima intelligenciai kérdés, másrészt a sietség az oka, és nem szoktma visszaellenőrízni amit írok, ez meg nem törődömség. :)
TrendMan 2008. 10. 04. 14:58
Előzmény: #56  TrendMan
Összefoglalva a héten elhangzottakat a legtöbben valamilyen közlekedéshez, autózáshoz közhető jelenségen vagyunk kiakadva.
Többeket zavarnak azok az autóstársak, akik extra előnyöket próbálnak szerezni maguknak a forgalomban, ill. a rendőrség nem kellően hatékony fellépése ilyen esetekben.
Katát a parkolási helyzet idegesíti a lakókörnyezetében :-(
Érdekes, hogy a dugót már szóba sem hozzuk.

Ezenkívül felpanaszoltuk pofátlan eladók viselkedését, és szülőkét, akik nem képesek gyermekeiket kordában tartani.

Én még ki vagyok akadva az agresszív reklámokon is, melyek már a vízcsapból is folynak.

Érdekes lenne most arról váltani néhány szót, hogy ki hogyan vezeti le ezeket a feszültségeket ? Milyen módszereink vannak erre ?

Én példának okáért futni szoktam, olykor úszni és nagy szauna rajongó vagyok :-)
TrendMan 2008. 10. 03. 10:05
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Még ha egy-egy ilyen lenne, azt mondanám, hogy tényleg azoknak nagyon sűrgős valamiért.
Én ott kezden dühös lenni, amikor egyre többen gondolják úgy, hogy most akkor ők is jönnek jobbról ... Alighanem ez egyfajta tömegpszichózis.
Törölt felhasználó 2008. 10. 03. 09:28
Előzmény: #54  TrendMan
én meg attól vagyok a plafonon,ha a sztrádán dugó van ,és a leállósávban sorra előznek meg az ügyesek...
egyáltalán a jobbról előzést nagyon utálom .
TrendMan 2008. 10. 03. 08:24
Előzmény: #53  TrendMan
Érdekes:
Ahhoz, hogy ai Internet Explorer a randa futó flash reklámokat ne játssza le, el kellett távolítanom a Macromedia Flash Playert a számítóépről.
(animált alkalmazások kikapcsolása nem segített)

Viszont a Fire Fox továbbra is lejátssza őket, tudnám milyen alkalmazással csinálja ?
TrendMan 2008. 10. 02. 23:19
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Studio italiano da sei mesi.
Non ancore é facile per me di conversare per te.
Conosco solo poci paroli.

:-)
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 23:06
Előzmény: #50  TrendMan
ma mi tolga una curiosità, dove ha imparato l'italiano così bene?
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 23:02
Előzmény: #50  TrendMan
Bene, ti dia beneficio...

:o)
TrendMan 2008. 10. 02. 22:54
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
Buona Sera Luigi,
Modták már, hogy kreativ vagy ?
Mit gondolsz naponta hányszor húzgálom így ?

:-)))

Basta, basta !
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 22:47
Előzmény: #48  TrendMan
Húzd feljebb a fórumot úgy, hogy a "bélyeg" ne látszódjon, a lap tetejére a "Téma: Adios frusztráció :-)" kerüljön. Átmeneti megoldás, de addig sem idegesít.
TrendMan 2008. 10. 02. 22:41
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Kanyisz,
Igazán hálás vagyok, de ezt én is megtaláltam, kiiktattam de ez a k'va takarékébélyeg flash itt fent 11 óránál zavartalanul fut tovább.
Nem tudom, hogy az animált gif meg a flash egyáltalán rokonok ?
Mi mást lehet még kikapcsolni ?

(Tudom, a számítógépet :-)
Ksz
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 18:24
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
Az is lehet, hogy a Java-t kellene kikapcsolnod, de az más problémákat is okoz (nem látod a grafikonokat)
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 18:16
Előzmény: #43  TrendMan
TrendMan!

Internet exploreren belül: Eszközök->Internetbeállítások->Speciális fül->Le menni Multimédiáig, ott az első pipát=Animációk lejátszása kiiktatni-> Internet explorer újraindítása.
TrendMan 2008. 10. 02. 17:37
Előzmény: #43  TrendMan
Na most már az Internet Explorerben is kikapcs egy animált beállitást, de még mindig futnak.
Hol lehetnek ezek az állati gifek ???
:-)
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 17:33
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Sokatoknak igaza van sok dologban, de az is zavaró, amikor valaki ilyen szavakat ír le : cska, anniyt, iylen, npa, emebrek, olyna, anyxagi, ráuházban

Ha ez a diszlexia egyik formája akkor utólag is elnézést kérek, de már nem tudom melyik szleng és melyik elírás. Feneséges Henceget ez nem zavarja a párkapcsolatotokban?

Ezzel sajnos nem tudok egyetérteni:
"az utcán senkinek nem jut eszébe odamenni elvenni egy biciklit amit meglát és menni vele pár kört, vagy beülni egy kocsiba és végigpróbálgatni rajta mindent, mert valakinek a magántulajdona és tiszteletben tartjuk."
Kerékpárt, kocsit lopnak, sőt már azt is, ami le van betonozva...
TrendMan 2008. 10. 02. 16:26
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
Igen, a felugró ablakokat már sikeresen kiiktattam, az animált gifekkel viszont még küzdök.
Ha egyszerűen le tudod írni, hogy Windows XP alatt ezt hol találom, akkor megköszönöm.

Sőt, már most:
Köszi :-)
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 16:18
Előzmény: #35  TrendMan
trendman,
"Egyébként nagyon zavarnak a mozgó képek, hírdetések különféle internetes oldalakon."

ezek ellen lehet védekezni, én pl kikapcsoltam az animált gifek lejátszását, sőt még az activex vezérlőket is letiltottam. sokkal nyugisabb így, korábban meg nekem is kifolyt a szemem ezektől

a felugró ablakokat is lehet blokkolni
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 09:35
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Mit szóltok azon észrevételemhez ,hogy a szülők (tisztelet persze a kivételnek) egyre kevésbé szólnak rá a csemetéikre, egyre kevésbé nevelik őket.

példa:
CSendes orvosi rendelő folyosója, ugye az ember tapuintattal van a betegekre a munkáját végző orvosra stb. és csendben várja a sorát. Megjön két anyuka 3 gyerekkel anyukák leülnek beszélgetni, a ygerekek, meg szélnek eresztve, szaladgálnak sikoltoznak, tolják a babakocsit mindennek és mindenkinek, verik a széket, a babakocsi ne tévesszen meg senkit , volt kicsi 3 éves, de 5-6 körüli is.

A gyerek honnan tudná, hogy nem szabad nem illik, cska meg kéne mondani neki, vagy a szülő sem tudja?

Famo az undok eladókhoz anniyt tennék cska hozzá, hogy valószínű te ahhoz a réteghez tartozol, akik szívnak a barmok miatt iylen témában, mert npa mint nap látható ,hogy az emebrek olyna károkat okoznak vásárlásaik ürügyén szó szerint anyxagi kárról van szó, hogy nem emberi, és valamiért általánosan elfogadott nézet ,hogy ami egy ráuházban van mondjuk az szabad préda ,mert senkié, pedig az is csak egy magántulajdon mégha áruba is van bocsájtva.

az utcán senkinek nem jut eszébe odamenni elvenni egy biciklit amit meglát és menni vele pár kört, vagy beülni egy kocsiba és végigpróbálgatni rajta mindent, mert valakinek a magántulajdona és tiszteletben tartjuk.
nem a vásárlási szándékú próbálgatásról van szó mielőtt félre értené valaki.
Törölt felhasználó 2008. 10. 02. 05:57
Előzmény: #39  TrendMan
Jaaah..ami a legjobban zavar..a telefonos ügynökök...
Miért, hogy mernek, és honnan tudják a számom, nevem? és ha azt mondom, hogy nem ,miért hív újra és újra.....ezek az utazásos nyeremények ...már annyiszor hívtak, hogy meg se tudnám számolni.

na meg szegény Jehova tanui...őket sem értem...tényleg ez a megfelelő módja a hitük terjesztésének, hogy az utcát járják, és becsöngetnek a szimpibb házakhoz?
TrendMan 2008. 10. 02. 00:36
Előzmény: #38  kata311
Semmi gond.
Jöjjön a konyhakert, nincs is jó húsleves sárgarépa nélkül :-)))
kata311
kata311 2008. 10. 01. 23:54
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
pedig a tavasziak még rendben voltak
Törölt felhasználó 2008. 10. 01. 23:51
Előzmény: #36  kata311
Idén muskátlik nem is virágoztak szinte valamiért...
kata311
kata311 2008. 10. 01. 23:47
Előzmény: #32  kata311
bocsánat, de ha már témánál vagyunk, csak megkérdezem a kiskerteseket, nálatok rendben volt a virágzás?
mert nálam az idén minden nyári virág sokkal később nyílt mint szokott, a muskátlik - a bokor derékig is fölér, szép dús, lombos - pl félig kinyíltak, már hervadtak is el - jóval kevesebb virág volt mint máskor -
a lila aster csak most kezdi a virágzást, legalább egy hónappal le van maradva
tavasszal, nyáron minden nap locsoltam, hol este, hol reggel, ezzel nem baj
bocs az offért
TrendMan 2008. 10. 01. 23:35
Előzmény: #34  TrendMan
Egyébként nagyon zavarnak a mozgó képek, hírdetések különféle internetes oldalakon.

El sem olvasom őket, viszont a szememet fárasztják.
Itt is megy egy :-(

A felugró ablakok detto.
Már majdem mindenhova csak úgy tudsz belépni, ha előtte becsuksz egy ilyen ablakot.
Szerintem nem is hatékony igy reklámozni, egyszerűen csak divat.
TrendMan 2008. 10. 01. 23:30
Előzmény: #32  kata311
Gratulálok !
TrendMan 2008. 10. 01. 23:29
Előzmény: #31  TrendMan
Azt meg kellene értenünk, hogy vagy a jobban élő rétegeknek falakat kell emelniük őrökkel (ahogy ez Dél Amerikában szokás) a lakóhelyük köré, vagy közös társadalmi értékként el kell fogadnunk (és tenni érte), hogy ne legyenek fedél nélküli emberek.

És persze értékrendünk degradálódását meg kellene állítani.
Szegényen is lehetne normálisan élni egy normális világban, normális emberekkel - ha az értékrendje a társadalomnak normális lenne.
Ott azonban ahol a pénz a legfőbb (és majdnem egyetlen) mércéje mindennek, akinek nincs, az frusztált, agressziv és rombolásban éli ki magát.
kata311
kata311 2008. 10. 01. 23:25
Előzmény: #31  TrendMan
az hogy nézne ki?
széles, lapos kövekkel körbe van rakva, ezért fölé tud állni, be kerékig
ne sértegessed, ez virágoskert, és az egyik legszebb a telepen..:)))
TrendMan 2008. 10. 01. 23:22
Előzmény: #30  kata311
A József Attillán lakott unokahugom régebben.
Tényleg döbbenetes!

A beálló autókat nem tudjátok nagy kövekkel távoltartani a konyhakerttől ?

kata311
kata311 2008. 10. 01. 22:48
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
itt nálunk gyönyörű pihenőpadokat szereltek fel tavaly meg az idén, hát nekiállnak és elfűrészelik a kovácsoltvas állványát, összebarmolják a tavaly felújított házfalakat, a szemétgyűjtőt felborítják, felgyújtják, buszváró üveg szintén, menetrend lefújva, apadok mellett millió csikk, szemét pedig karnyújtásra - még fölállni se kell - ott van a szemetes, áááá............
Törölt felhasználó 2008. 10. 01. 22:42
Előzmény: #18  kata311
jahhh, nem, 17.

ez általános mindenhol :(
TrendMan 2008. 10. 01. 22:30
Előzmény: #27  kispangit
Nem, mi vagyunk az --> ONLINE PSZICHIÁTER szolgáltatás.

Ebben az országban, ezekben az időkben ránk fér :-)
kispangit 2008. 10. 01. 22:28
Előzmény: #22  kata311
Mi ez itt, dühöngö?
Nekem spec az agressziv pincerekkel van bajom, akik pofatlanul követelik ki a borravalot. Eklatans példa: TGIF Westend. Be nem tenném a labam, ha draga nejem nem imadna az oldalast (ribs).
Az autos dolgokkal egyetertek. Aki a buszsavban kavar, azt azonnal megbüntetnem plusz nyilvanosan seggberugdosnam. Az al-rokkantaknak pedig, akik a matricaval beparkolnak a rokkantak helyére, ld. MAV-ABE-foszer a tévében, aki majdnem tettlegességre vitte a dolgot a tv-stabbal, nos azoknak csak egyszerüen betörném a pofajat - na azert elotte elvenném a jogsijukat is.
TrendMan 2008. 10. 01. 22:27
Előzmény: #23  TrendMan
Még két gondolat

1) Ha már életemben legalább 1x láttam volna olyat, hogy egy száguldozó örültet egy motoros rendőr kivesz a forgalomból sokkal jobb véleményem lenne a rendőrségről.
De még egyszer sem.

2) Igen egy eladó engem is csúnyám megvezetett a nyáron. Választottam egy rövid nadrágot a kirakatból (utolsó darab), aztán egy pólót. Az eladó látszólag bevette a kiraktból, de aztán amíg a pólók között matattam kicserélte a nacit egy randábbra- de ezt már csak idehaza sok kilométerrel odébb vettem észre.
Tulajdonképpen bicska nyitogató sztori, majdnem úgy kell figyelni, mint a tőzsdén:-)
kata311
kata311 2008. 10. 01. 22:26
Előzmény: #23  TrendMan
jaj, hát a kocsi orra jóval előbb van, mint a kereke
fölémegy vele a kertet övező kőszegélynek ütközésig, a virágaimat meg letöri
Törölt felhasználó 2008. 10. 01. 22:23
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Utálom a kukázókat, akik szétszórják a szemetet, persze ha szólunk, mindegyik azt mondja, hogy ő inkább rendet rakott...
Utálom a kutyásokat, akik a kapu ill. a garázskijáró elé csináltatják az ebeiket, hogy nekünk "szerencsénk" legyen (amúgy kutyaszertők vagyunk)
TrendMan 2008. 10. 01. 22:17
Előzmény: #22  kata311
Kata,
Hogy ezt megérthessük, kellene egy helyszínrajz.
Valahogy nem látom magam előtt.
kata311
kata311 2008. 10. 01. 22:11
Előzmény: #18  kata311
ja, engem meg kurvára idegesít, hogy az autósok beletolják a kocsijuk elejét a kiskertembe, amit nagy szeretettel ápolgatok
beleáll, ha szólunk nekik, azt mondja nem látta, hogy belehajtott
persze ha szögesdrótból, vasbetonbol lenne az a muskátli vagy liliom, biztos meg tudna előtte állni 5 centivel
na mindegy, az ilyeneknek odapakolunk a szélvédőre néhány fűcsomót
TrendMan 2008. 10. 01. 22:11
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Embertelen:
Kivenni a tőzsdéből kell, nem a hulladékgyűjtőből:-)

Szerintem egyébként hontalanok barmolják össze.
Amíg ilyen sokan vannak az utcán, addig ezt a kérdést teljesen nem lehet rendezni.

Topik gazda

TrendMan
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek