Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 11:42

ACÉL  

Nippon Steel (TOK)

Sumitomo Metal Ind.(TOK)

mindegyik komoly akkumulációt mutat, de nem értek az acéliparhoz. ráadásul evraz-t kellene venni, ha már acél, nemde??????

ötlet, funda, brainstorming, stb. mind jöhet

bye
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 02. 22. 22:58
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
jól alakult azért a nikkei és a nippon steel is...
sőt az rts is új csúcs felé tör - medve meg soft landing itt már csak akkor lesz, amikor már senki sem hisz benne :)

román paperek közül van vmi érdekes?
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 13:48
Ja, oroszba van még perspektíva,de tényleg csak akkor, ha már megtörtént az amerikai szoft lending, meg az EKB is majd kamatot csökkent és nem emelésre készülődik... szóval én mindenképp így nézném az acélipart, mert most nem az az időszak fog következni, hogy a nyersanyagok iránti kereslet nőni fog... de majd utána... jó lehet .. mondjuk akkor én inkább román meg bulgár pappereket nézegetnék... azokról mondjuk már most informálodok.... mi lehet a tuti....
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 13:35
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Ha cső, akkor a TMK tényleg nagyon befutó.
És ott van még a Nabucco-projekt is (Kazah gázt Dél-Európába), amit az EU nyom nagyon.
Ha általános acélipar, akkor jó tudni, hogy nagy átrendeződések vannak, integrálódnak a nagy cégek az érc piacon (brazilok+indiaiak, kínaiak).
Viszont a nagy feldolgozók (Kína) már decemberben elfogadták 2007-re a 9%-kal magasabb (2006-hoz képest) vasérc árakat.
Tehát bánya-cégekre is érdemes figyelni.
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 12:07
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
sokat ment, node ha jók a fundák, mehet is. (nemtom, elég jók-e...)
én is inkább oroszpárti vagyok, TMKS meg EESR rulez! a Barátság helyett ill. mellett akarnak csővezetéket építeni (kék áramlat + baltin + kína és Nip felé)
szóval Tatnyeft TMK... strong buy
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 11:50
Sztem a japán piac már nagyon drága.. érik a korrekció ... úgyhogy egyenlõre még nem tenném oda a pénzem..

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek