Furcsa dolgok történnek az elmúlt napokban a magyar tõzsdén, a kispapírokat elkezdték tépni a befektetõk, sokszor kiugróan magas forgalom mellett hatalmas árfolyamelmozdulásokat látunk, de arra is van példa, hogy minimális, néhány
Én emlékszem hogy még 2007 -ben 12 papír tudott duplázni a BÉT -en...
( Genesis, Humet, Phylaxia ? - nem vagyok mindben biztos...)
és mindenki azt remélte hogy majd 2008 -ban is legalább 12 papír fog ugyanígy tovább menni....
Tényleg minden kispapír rallyzik lassan...
vajon még melyik maradt ki a sorból ?
Tegnap láttam hogy még a Kárpótlási jegy -ben is volt rally :D
szépen emelkedett :-))
approbot ott kicsi a közkéz, kb 400 lehet az eszközérték
cig speki, nagy közkéz lassabb up nagy forgalommal
panny funda alapján 450 felett bőven naná
enefi - ismert dolgok kavarása
stb stb
mást nem látok
lokalizálni kell a dolgokat
.... és kibaszott röhej, hogy egy kurva brokkencs se tud normális, érthető, hiteles infót adni erre, hogy mi a folyik itt... ez több, mint pár speka eszetlen pénztologatása ide-oda... ha pedig mégis igaz, akkor ez már hazai tőzsdés társadalom errodálódása, illetve abszolút felhígulása
íme:". a kispapírok reneszánszát éljük a napokban, miközben itt "nem történik semmi"... remélhetőleg péntekig eljut a Bét moderátora ide is, hogy némi "igazítást végezzen az árfolyamon... legyünk megértők, nem tudja egyszerre mindegyik kispapírt reptetni, miközben a blue-kat is felügyelni kell... rendkívül kiábrándító és szánalmas ezt belátni... kezdődött ugye a Konzum-Opimus párossal, ahol még csak hihetetlenkedve ismertük fel, most pedig a kis szarok mellett egyértelművé vált, hogy lényegében fix tőke van az egész parkettre... ezek után kibaszottul nem szeretnék még több kis szar IPO-t, mert kiszárad a Bét .."
link
24800#
szia Tibi ! Nem tudom mi folyik itt, de vagy vmi kánaán küszöbén állunk és a hosszú hónapok munkájával beragasztott tömeget kiengedik minden kis szarból.... vagy frissítik a kereskedést és újabb spekik révén megpróbálnak a maradék pakkoktól is megszabadulni.... dráma nézni, ahogy a blue piacok kiszáradtak megint ...
Igen, az ilyen gyors spekulatív rallykon valószínűleg lesznek nagy bukások is (bár egyelőre még a többség jól áll, szinte mindenki nyerőben egyelőre). De akik buknak, valahogy azoknak is volt ennyi szabad pénzük, hogy idehozzák.
A vég kezdete? Ijesztõ, ami a magyar tõzsdén megy
Ugrás a cikkhez