Továbbra is csak az eredményvárakozások emelkednek az OTP esetében, az árazás nem. Az eddig nyilvánosságra került új eredményelőrejelzése ket tartalmazó új EPS konszenzusunk alapján 11.3-as P/E forog az OTP. A 617 forintos piaci EPS várakozás már saját részvényektől tisztított.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=51061
Kistván, nem azt mondjuk, hogy nem mehet tönkre pl. egy OTP. Hanem azt, hogy morky jópár alapvető tárgyi tévedést írt. És ettől megint tök külön dolog, hogy 17500-as BUX-nál óvatosan a longokkal...
Törölt felhasználó2005. 02. 17. 14:24
Minden igaz lehet és az ellenkezője is. Észnél legyünk emberek, én azd mondom!
Nem gond, bárki felhördülhet. Azonba n volt már itt Postabank ügy pl. 5 Ft/részvény! Úgye nem emlékeztek? Én igen.
Törölt felhasználó2005. 02. 17. 13:58
Morky, úgy látom nagyon sokan felhördültek. Csak egy kérdés: ha az OTP bank üzemszerûen mûködik és 1 db OTp részvény ára 10 \"fabatká\"-ról 5 \"fabatká\"ra esik csõdbe megy e a bank? A többiektõl szíves elnézést kérek ezen egyszerû találóskérdésért.
Morky, rég olvastam ennyi hülyeséget egy írásban, már bocsi. Több borzasztó tévedés van benne. Legfontosabb: a névértéknek semmi jelentőssége semmilyen szempontból. Csak jelzem: ha egy cég tönkremegy, nem fizetnek ki névértéken sem, szóval ha tönkremegy 100-at se ér.. De miért menne tönkre? Pláne egyik napról a másikra.
Morky, ha ennyire nem értesz a tőzsdéhez, akkor a legjobb, ha a párnák közt tartod a megtakarításaid, vagy inkább elmész nyaralni...És ez tényleg csak a legjobb tanácsom...
Szerintem nagyon is drága. A névértéke 100 Ft. A forint árfolyamát idegen erők és érdekek irányítják. Bármikor, akaratunktól függetlenül bekövetkezhet egy jelentős forintleértékelődés. Mit fog érni akkor az OTP papír mondjuk dollárban? Alig valamit. A bank tönkremegy egyik napról a másikra, engem, részvényest pedig kifizetnek névértéken. Kapom forintban a 70-ed részét annak, mint amennyiért vettem. Kösz, én ebből már nem kérek! Az elemzések itt már nem érnek semmit. Nagyon labilis és nagyon aránytalan az egész.
A nap grafikonja: Drága-e az OTP?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=51061