Topiknyitó: Portfolio 2017. 10. 08. 19:02

A magyar ingatlanpiac legmélyebb bugyraiban féláron mennek a lakások és a házak  

Ugrás a cikkhez
A jelenlegi piacon nincs könnyû helyzetben az, aki elsõ lakását szeretné megvásárolni. A hirtelen jött áremelkedés miatt ugyanis hiába kedvezõbbek a hitelhez jutás feltételei, a magasabb vételár miatt a futamidõ és a havi
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
because 2017. 10. 09. 14:36
Előzmény: #5  poreci
#6
Nem igaz, figyelembe kell venni licitálás előtt, mert például pár százezres közös ktg. tartozást kifizeti rögtön az árverésre bocsátott ingatlan tulajdonosa, amikor már látja, hogy elveszítheti az ingatlanát. És akkor azonnal törlik is a listáról, szó nélkül. Hiába utaltak sokan milliókat előre....
poreci 2017. 10. 09. 13:49
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
Azt hogy mennyi adósság van az ingatlanon, azt pont nem is kell figyelembe venni. Azt a sikeres árverés végén törlik függetlenül a vételártól.
because 2017. 10. 09. 08:55
Előzmény: #2  poreci
#4
Ez a licitálós MBVK is egy szemfényvesztés, már az oldala is olyan nemtörődöm módon van elkészítve, nézegetheted, amíg megérted, mire mikor mit kell bejelölni. És igaz, bármikor kinéztél egy ingatlant magadnak, egyszerűen csak eltűnik másnapra a listából, lehet, a haverok már meg is vették előtted....  A befizetett 10 %-odat pedig várogathatod a számládra vissza, senki nem kötelezi őket, hogy tényleg a meghirdett szabályaik szerint azonnal visszautalják... 
Törölt felhasználó 2017. 10. 09. 08:19
#3
Azt elfelejtette a cikk iro, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy az ingatlanon mennyi adossag van bejegyezve.
poreci 2017. 10. 08. 19:02
Előzmény: #1  portfolio
#2
Egy nagy fos az MBVK!
Egyrészt ide már csak a resztli ingatlan jut , a jó ingatlanokat már a folyamat korábbi szakaszaiban kimazsolázzák.
Másrészt ha van is véletlenül jobbnak tűnő lakás, akkor gyakorlatilag nem lehet megnézni, nem ha kérdésed van egyik végrehajtónál sem kapsz bárminemű információt, tehát gyakorlatilag vakon lehet több milliós ingatlanokra licitálgatni.
Harmadrészt, még ha olcsó is az ár és jelentkezel és befizeted a kikiáltási ár 10%-át (ami azért általában több millió forint) és azt legalább 1 -esetleg több hétig parkoltatod a végrehajtónál- és nem nyersz, mert a licit általában a picit is értelmes ingatlanoknál simán piaci ár fölé megy, akkor nem kapja vissza az ember néha (!- pedig azt hinné az ember, hogy a végrehajtók a törvényeket alkalmazva-vagy vissza kell utalniuk a teljes összeget, vagy vonhatnak le belőle költségeket- de nem így van, mert hol visszakaptam, hol nem!) a teljes összeget, mert a végrehajtók néha levonnak ilyenkor 6000-7000 forintot, mint az ő saját tranzakciós díjuk!
Tehát minden egyes licitre való jelentkezés esetén gyakorlatilag azzal lehet számolni, hogy licitre való jelentkezésenként elbukik az ember legalább 12.000 forintot (saját tranzakciós díj+ a végrehajtóét is te bukod- számlát persze nem adnak a különbségről!!)
Ja arról nem is beszélve, hogy egy csomó ingatlan árverését a licit vége előtt törlik. Azaz befizeted az X milliót, ott van néhány hétig/napig és utána visszakapsz 6000-rel kevesebbet, anélkül hogy lett volna esélyed licitálni.
Van úgy, hogy a licitet úgy törlik, hogy kiírják , hogy törölték- de olyan is van, hogy egyszerűen csak eltűnik az ingatlan a rendszerből.
Amellett én kb. 15-20 licitre jelentkeztem és soha nem sikerült liciten nyertesnek lennem.
Ha nyertes lettem volna, akkor meg ott lettek volna a további jogi problémák...
Mielőtt bárki elkezdene licitálni, ezeket a jogi fórumokat érdemes átbogarászni, mert sok milliós bukótól mentheti meg saját magát:
http://www.jogiforum.hu/forum/41/24237
http://www.jogiforum.hu/forum/32/27102

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek