Topiknyitó: Portfolio 2004. 06. 22. 17:57

A "legrosszabb" tagország vagyunk az EU-ban, megbukhat a konvergencia-program unk?  

Ugrás a cikkhez
A 25 EU-tagállam közül hazánk az egyedüli, amely az Európai Bizottság 2004-re vonatkozó előrejelzése szerint a két legfontosabb konvergencia-kritéri um egyikét sem fogja tudni teljesíteni. Az ECOFIN július 5-i ülésén - több új tagországhoz hasonlóan - nagy valószínűséggel hazánk ellen is elindulhat az ún. túlzott deficit eljárás (excessive deficit procedure). Az MNB az idei költségvetési hiánnyal kapcsolatban továbbra is fenntartja azon álláspontját, hogy a 4.6%-os költségvetési hiányterv csak újabb megszorító intézkedések foganatosításával érhető el. Az MNB szerint amennyiben 2004-ben a legoptimistább forgatókönyv valósul meg a gazdasági folyamatokban, akkor is 4.7%-os hiányra kell számítani a Jelentés az infláció alakulásáról című MNB-kiadvány szerint. Az ECOFIN július 5-i döntésénél kulcskérdés lehet, hogy elfogadják-e az évi 0.5%-os hiánycsökkentésre alapozott konvergenciaprogramu nkat.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=42534
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt hozzászólás
#5
kanyisz 2004. 06. 23. 20:39
#4
Cserét kell ajánlani az EU-nak.
Ha Belgium, Németország, Görögország,Franciao rszág, Olaszország,Ausztria , Ciprus és Málta
végre teljesíti az adósságállomány nagyságára előírt kritériumot akkor mi is megfontoljuk, hogy teljesítjük a éves hiányra vonatkozó előírást.
Amúgy ismeri valaki más országok 2004-es tervét, jó lenne tudni, hogy Franciaország és Németország idén teljesít-e bármit is, mert ha nem, akkor felejtsük el az egészet.
elemes
elemes 2004. 06. 23. 13:49
Előzmény: #2  matgab
#3
Brüsszelben felmérhették ennek az esélyeit, és inkább mégis elfogadják a konvergenciaprogramo t. (újabb pletyka a PF címlapon).
matgab 2004. 06. 23. 13:06
Előzmény: #1  portfolio
#2
Mo. egyetlen esélye, ha a válogatott módjára, kirúgják az összes magyar politikust, és idehoznak egy gazdasági Matthaus-t, akit idekötöznek 40 évig...!

Topik gazda

matgab
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek