Egy ilyen gyöngyszemet kár lett volna veszni hagyni.
LET, nem fárasztó állandóan védeni a mundér becsületét? Lelkesedésből teszed, vagy közvetlen anyagi hasznod származik belőle? (komolyan érdekelne)
Egy felvilágosult embernek sokkal nyitottabban kellene a világ eseményeihez hozzáállni. A baromság tényleg teljesen pártsemleges dolog, ezen nincs mit szépíteni.
Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne, de válaszolok. A már említett barátomnak másoltam ki, mert neki már nm jelent meg a cikk, nekem pedig még az az oldal volt betöltve.
Törölt felhasználó2007. 06. 11. 20:48
Aki hülye, az hülye, mindegy, hogy melyik oldalon áll. Nem értem miért kell egyből egy "bezzeg azok"-kal visszalőni, ahelyett hogy felhőtlenül derülnénk a brilliáns logikán.
szerintem pont ez az oka, amiért le szedték ... mert ez fasszság ezzel a címmel és komolytalan lett volna,... bár így, hogy leszedték, még nevetségesebb
Nem azt montda, hogy az emberek helyett, hanem azt, hogy a már befizetett adóból (azaz az állam fizet), és csak közvetve az emberek.
Valóban nem érted, miről is van szó?
(Egyébként a gyakorlatilag a képviselők nem fizetnek adót, hiszen adóból kapják a bérüket, azaz az általuk visszafizetett adó valójában nem bevétel, csak kiadáscsökkentés! Nettósítsd! ;))
Az állampolgárok fizetnek az állam helyett , mert a beszedett vizitdíjjal csökkentették az állami hozzájárulást. Ha ezt eltörlik(vizitdíj) és az állam továbbra sem fizet , akkor még hamarabb kell szétlopni az egészségügyi intézményeket.
A konkluzió nagyon egyszerű.
Ha Réppássy azt monja, hogy az emberek helyett az állam fizet, akkor a
Répássy ur egész egyszerüen nem fizet adót.
Val.szeg úgy gondolja, hogy a fizetését és számla nélkül benyújtott költségelszámolásait sem mi az adófizetők, hanem egész egyszerüen az állam fizeti.
Istenem! És ez egy országgyúlési képviselő..
Na nem folytatom, mert a végén még ezt a topikot is eltüntetik.
Ha jól értelmeztem, akkor az volt mondandójának lényege, hogy a befizetett adóból fizessenek bizonyos állami feladatokat a jövőben is és ne szolgáltatási díjat szedjenek azon feladatok ellátásáért.
Lehetett volna érthetőbben is fogalmiaznia, ez vitathatatlan.
De legalább a szándék volt jó.
(Nem úgy, mint gyurcsány hazugsága esetén, miszerint a második gyurcsány kormány valóban az adócsökkentés kormánya lesz!
Ha nem is annyira, mint a Fidesz kormány volt, annak idején: link
De legalább közvetve elismerte (és táblázatával igazolta is!), hogy a Fidesz kormány 4 év alatt több adót csökkentett, mint az MSZP-SZDSZ 8 év alatt fog (ha nem jön közbe még egy elkúrás), és úgy, hogy akkor a GDP arányos hiány jóval 60% alatt maradt és végig (2002-ben már nem, de abban hatalmas szerepet játszott a 100 nap osztozkodás!) csökkent!
Olyan gyorsan leszedték, haverom már nm is tudta megnyitni a linket. De itt a cikk:
"Szerkesztőségünknek annyira megtetszett az alábbi kijelentés mögötti kikezdhetetlen közgazdasági logika, hogy szó szerint idézzük.
Répássy Róbert, országgyűlési képviselő a népszavazás tétjéről (idézi a Hírszerző a Népszavát):
"Több marad az embereknél, mert amit korábban közpénzből finanszíroztak, azt most az emberekre terhelik, ám a népszavazás után lehet, hogy megint az államnak kell majd állnia."
"
A hét aranyköpése
Bízom benne nem "felső utasításra" történt.
Üdv és no para!
:))