A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
Borsod megyére vonatkoztatva egy melósnak az alábbi lehetőségei vannak a teljesség igénye nélkül ahova át tud menni tombol a munkaerő hiány : Borsodchem , Jabil , Bosch , GE 30-40 km eres körzetben van mindez és céges buszjáratokat szerveznek. Egy óriási baromság hogy nincs opció ha a főnök "bezsarol" és vissza élne a hatalmával úgy ,hogy te nem akarnál túlórázni extra feláras fizetésért.
Rengeteg multi van diplomás logisztikus vagyok lasszóval fogtak már 1,5 éve amikor munkát váltottam. én választottam ki mi van a legközelebb a lakhelyemhez és ki ad többet én voltam a nyeregben. kb. 5 éve még ez nem így volt én kuncsorogtam, hogy vegyenek fel egy jobb helyre..
A választások erről szólnak. Ha az emberek azt érzik jobban élnek szavaznak a kormánypártra ha többségnek rosszabb az ellenzékre , Nem igaz, hogy csak az uniós pénzek miatt fejlődik az ország és kapunk évente 10 % os béremeléseket . Emélkezzetek vissza mi volt itt 8 év MSZP ( Fletó) kormányzása alatt nem béremelések voltak hanem leépítések az állam eladósítása folyamatos megszorítás . Ezt sírjátok vissza? E helyett pont az ellenkezője van és Orbán a legnagyobb tolvaj úgy hogy az államadósságot évről évre csökkentjük nő a gazdaság és nőnek a bérek soha nem látott mértékben évről évre. Nem egyszerűbb lenne eladósítani az országot újra és kirabolni mindent és a magam rokonságának mindent eltenni biztosítani a jövőt valahol külföldön? A népet meg lesz@rni jöhet az államcsőd? Ezt csinálta Fletó barátunk .. Ha jön egy újabb válság lazán átvészeljük nem úgy ahogy Fletó hagyta az országot ránk .. Nem tudom én a magam fejlődésén is látom ( pedig nem vagyok politikus és nincsenek Fideszes kapcsolataim) hogy szépen fejlődtem az elmúlt 8 évben. Ha szarul menne a szekér az országban egy percig sem tétováznék, hogy más politikai erő próbálja meg hátha jobban csinálná , de egy fejlődést lecserélni egy ilyen ellenzéknek akik már többségében bizonyítottak mit tudnak? Ezt csak elrontani lehet ..
"Én élettapasztalatból beszélek rengeteg rokonom van Borsod megyében." . Nekem viszont valódi, saját tapasztalataim vannak (nem mesélték). Minimálbérért bármikor kapni munkaerőt. . "Egyébként meg mindig lesz egy bizonyos munkanélküliség , mert mindig van olyan népréteg aki nem akar dolgozni" . Ez így van, de nem ilyen mennyiségben. Az ország teljesen ketté van szakítva.
Nem tudom én ha nem kapnám meg a túlórám be se mennék jövő hónapba dolgozni . Jelenleg a munkavállalók olyan piaci helyzet van, hogy "nyeregben vannak" és a törvénnyel élni ( aki akar túlórázni tisztességes kifizetéssel tegye hivatalos papírral) - és nem visszaélni kell. Mindennel vissza lehet élni .
Én munkaidőkeretben vagyok. Természetesen van havonta elszámolás, mert a munkabért havonta kell fizetni. Az elszámolás azonban azt tartalmazza, hogy az alapbéremet kapom. A munkaidőkeret végén meg jön az elszámolás a rendkívüli munkaidőről.
Én élettapasztalatból beszélek rengeteg rokonom van Borsod megyében. Rendszeresen járok Pestről haza és mesélik, hogy a gyárakba nincs elég ember gyakorlatilag 2 szeres fizetésért sem mint amennyit kaptak 8 éve . Valaki megelégszik közmunkával valaki pedig elmegy jó pénzért gyárba. Nyilván van olyan réteg akinek a közmunka is elég és nem fog elmenni a szalagra 3 műszakba még akkor sem , ha 2 szer több a pénze , mert nem akar 2 órát oda vissza buszozni stb.. Van munka aki akar otthon is tud dolgozni ez nem így volt amikor Fletó " uralkodott " friss diplomásként még utcaseprőnek se vettek volna otthon. Egyébként meg mindig lesz egy bizonyos munkanélküliség , mert mindig van olyan népréteg aki nem akar dolgozni és elég a segély vagy jobb esetben van pénze és nincs rászorulva a munkára.
Elszámolás továbbra is havonta van januártól meglátom én ki nem fogja megkapni a túlóra pénzét hónap végén (azonnal le kell egy olyan munkahelyről lépni) ... Biztos tele lesz a média vele ha ilyen történik és a csúnya munkavállaló csak 3 év múlva akarná neki kifizetni. Az elszámolás nem változott a régi törvény van életben , de várjuk meg jövőre mi történik és kinek van igaza.
Tévedésben vagy.A dolgozók többsége munkaidőkeretben dolgozik. A munkaidőkeret végén történik az elszámolása és a kifizetése a túlórának, ami így 36 hónap is lehet.
Törölt felhasználó2018. 12. 14. 13:54
Sok melóstól hallottam azt a sztorit, hogy feketén bement hétvégén dolgozni (szóbeli megállapodás) és volt hogy meg se kapta a pénzét. Most legalább ha akar valaki túlórázni kaphat papírt róla és le lesz védve , hogy kifizetik neki az extra felárat , mert a túlóra idő amit hétvégén vagy késő délután végeztetnek feláras és jobban megfizetik mint a napi 8 órában végzett sima munkád. Picikét gondolkozzatok már el ezeken ne kajáljátok be az ellenzék uszítását , mert "még ebben " sincs igazuk. Egyébként meg munka erő hiány van még Borsod megyében is ha a főnök vissza élne a túlórával és nem akarnád végezni elmész máshova legalább 2-3 alternatíva van az elmaradottabb területeken, mert ott is lasszóval fogják az ember egyre magasabb bérekért és még úgy sincs..
Óriási tévedésben vagytok. Az dolgozói bér elszámolás továbbra is havonta lesz, viszont 36 hónapra van a túlóra keret ezért meg lehet azt csinálni, hogy az első évben csak 200 órát túlóráztatok a másodikban viszont 600 stb.. a 3 szor 400 órát kell elosztani 3 évre és azzal lehet trükközni melyik évben kell több vagy kevesebb túlóra.. Csak erről szól az egész , de az ellenzék totál hazugságokat állítva ezt is ( úgy ahogy a többi állítás esetén is)
"A munkaidőkeret 36 hónapra emelése meg nonszensz." . Igen,ezzel a pontjával én sem értek egyet.A dolgozó nem mondhatja pl.az áramszolgáltatónak,hogy majd 3 év múlva kifizeti a számlát,mert őt is akkor fizetik ki.A többi részét viszont támogatom,aki több pénzt akar keresni annak módja lesz rá,és a gazdaság fejlődése is megkövetelte ezt a lépést.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link