A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
1 percre rá megtaláltam mire céloztál. Kikerestem vagy 4 cikket bocs hogy a félmondatodból nem jöttem rá mire gondolsz mert ugye a számon kívül semmit se írtál. Esetleg azóta neked sikerült legalább egy érvet felhozni azon kívül hogy szerinted nem reális a 14%? mondjuk azzal se cáfoltál semmit mert ha 3-szor annyi lett volna is akkor is 40-50%-os drágulás lenne a reális és közbe 100-120%-os drágulás volt.
De ugye érted hogy 1 tizedesre kérték és az volt a baj hogy 2 tizedesre adta meg. Pontosabban ennyi hibát találtak csak benne. Mészárosékéba biztos volt több is de valahogy azt nem vették észre. Mellesleg ha ez a formai hiba gond is lenne sima hiánypótlást kérnbek de nem itt elutasították.
Ja már értem. A cikk által becsült 14% reális áremelkedést tartod alacsonynak. Jó akkor szerinted mennyi? Legyen 30%? Mert 100% közelében nincs az biztos.
Ja ő ennyiért. Érdekes aki meg megtudná csinálni normál áron azokat valamiért kizárják. mint a már sokszor hozott példámban ahol 4 indulóból csak a Mészáros gyerekek cégét nem zárták ki. Ők majd duplájáért végzik majd a munkát a kiírt kerethez képest. a többiek meg olyan elképesztő pótolhatatlan hibákat vétettek ( és ez így van egyedüli kizárási indokként a hivatalos jelentésben ) hogy a pályázat X. oldalán egy számot 2 tizedes jegy pontossággal adtak meg 1 tizedes helyett. Ezért hiába ajánlott fele akkora kivitelezési árat kizárták PÓTLÁS lehetősége nélkül. Szóval egy igaz. Ő ( mészáros ) ennyiért vállalja.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link