Topiknyitó: Törölt felhasználó 1970. 01. 01. 01:00

30 mrd  

30 mrd USD hitel felvételét javasolja Tímár György kisgazdapárti jogász. A kölcsön segítségével valódi kártérítéshez jutnának a rendszerváltás előtti időszak áldozatai. A hitelfelvételhez kapcsolódó program (Timóka) megvalósítása gazdaságilag talpra állítaná az országot, és valóban demokratikussá válna az ország politikai, közigazgatási és jogi szabályozása is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 09. 30. 15:17
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2001. 04. 09. 09:32
Greyhound!
Szóval erre ment ki a játék (vagyis a fórum), sajnos nem tudunk segíteni:))
Törölt felhasználó 2001. 04. 06. 08:25
Előzmény: #3  jacksonhole
Csak egy megjegyzés. Ha a 30 mrd USD hitelt felvennénk, akkor minden magyar állampolgárt kárpótolva 3,000 USD jut fejenként, ami közel 1 m Ft. Ez nem rossz. Viszont feltételezhetjük, hogy a kár mértékétől függően arányosan osztanák fel a pénzt. Én szívesen lennék "zsűri" tag.
jacksonhole 2001. 04. 05. 22:04
Ez most honnan jött?
A hírt azt én is olvastam, de az előzményeire kiváncsi lennék.
Egy jó kis inflációt tudna okozni, az tény, meg megint állhatnának fel apparátusok, tudnának megint lenyúlni a jogászok sok lóvét, de ha kárpótlás jellegű, akkor miért a jövő gnerációval akarnak kib@szni?(Akinek vissza kéne fizetni.)
Mire jó végtelenségig kárpótolni?
Azt a generációt, akiket ezzel fognak szivatni, azt ki fogja kárpótolni?
Vagy akkor ezek megint egy kis kárpótlásért fognak folyamodni ?
Törölt felhasználó 2001. 04. 05. 08:24
Én őszintén sajnálom az előző rendszer áldozatait, de a végén oda jutunk ezzel a kárpótlással, hogy a középkori jobbágyok utódait is kártalanítani kell majd. Azonkívül vannak olyan sérelmek, amiket pénzzel úgy sem lehet enyhíteni. Az erkölcsi elismerés ráadásul nem is kerül ilyen sokba. Természetesnek tartom azt az igényt, hogy rendes megélhetésük legyen, ezt viszont az ország minden lakosára vonatkozóan.
Másrészt a hitelfelvétellel szerintem óvatosabban kellene bánni. Egyszer ugyan bejött, hogy a nagy adósságból viszonylag könnyedén másztunk ki, de azóta megváltoztak a megtakarítási szokások Magyarországon. És vannak olyan tényezők (EU csatlakozás), amelyek tekintetében ez igen nagy kárt okozó lépés lenne, ugye elég szigorú kritériumoknak kell megfelelnünk. Szerintem ezt az ötletet nem kell nagyon komolyan venni, csak közelednek a választások...

Topik gazda

greyhound
5 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek