Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 13. 22:05

223 pontot zuhant a Dow  

Ugrás a cikkhez
Makroadat hiányában hangulat alapú kereskedésre lehetett számítani a tengerentúlon, először úgy tűnt, hogy a nagyobb esések után a befektetők megnyugodtak. Viszont este nyolc után elkezdődött a nagyobb öntés a piacokon, végül a részvényindexek 1,4-1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=204960
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 11. 05. 23:40
Előzmény: #14  Tanckar
Továbbra is tartom, szerintem tetőépítés van. Ebbe még új csúcs is belefér. Ilyen hosszú rally nagyon rég volt, most már divergenciák vannak (lásd DAX), viszont ekkora emelkedés nem nyíródik ki pillanatok alatt. Szerintem a DOW 17-18k között elbilleg akár még egy bő fél évig is.
Tanckar 2014. 11. 05. 23:22
Előzmény: #2  pomperj
22:04 | Új csúcsra emelkedett a Dow
Na öreg "guru" most mi van? :-))))
Törölt felhasználó 2014. 10. 14. 11:36
Előzmény: #12  pomperj
Ja, persze, erős volt a fel-korrekció...4200-ig sem tudott elmenni (hál'istennek).

Sima short trend van, fordulatnak jele sincs. Csak a fától (fibó, meg minden kutyaf@sztól) nem látjátok az erdőt.
pomperj
pomperj 2014. 10. 14. 10:58
Előzmény: #10  BudFox
1)Macibear nagyon jol, es mar egy hete felismerte, hogy ez a fel-korrekcio 3920 melypontrol eros lesz. Igaza let.

Sot, mivel utana egyet is ertek a helyzetfelismeresevel, es elkepzelheto alternativanak latom, hogy ez most egy eros (b) hullam is lehet. Szoval, meg nem kizart hogy ebbol ujabb es akar 4480-nal magasabbra meno rally lesz.

2)A kulso korulmenyek ugyanis nem egyertelmuen nyomnak le, hanem vegyesek. Az EEM inkabb oldalaz, flagben van, azokat a tipusu Alapokat most Brazilia rallyja tartja fenn.
EUFN esik, de a KeletEuropai RNE tipusu Fundokat Moszkva tartja fenn, mert Templeton es Gazprom oldalaz.
Most nem adnak el az egyeb nagy Fund-ok, meg kivarnak a befektetoik, mert nem ijedtek meg, es remenykednek.

De, amikor ez az latszolag eros support elgyengul, na akkor csufos szakadas lesz.

Törölt felhasználó 2014. 10. 14. 10:54
Előzmény: #7  BudFox
Ebben semmi meglepő nincs szvsz. Ha most jön egy fejlett piaci esés, akkor abban mi felülteljesítők leszünk szvsz (kevesebbet fogunk esni).
BudFox
BudFox 2014. 10. 14. 10:40
Előzmény: #9  pomperj
lehet hogy behozzuk az esést...egyelőre sziklaszilárd a BUX, 2.5 % -os USA esést nem hoztunk még be.

itthon hullámzunk, a te ábrád szerint. kérdés hogy letörik -e ?
pomperj
pomperj 2014. 10. 14. 07:27
Előzmény: #7  BudFox
Valoban, ez a jo kerdes.

Miert nem megy vele parhuzamosan?
szerintem azert, mert van egy alapveto kulonbseg SPY es BUX kozott:
-SPY egy impulzus jellegu, subwave (3) korrekcioban van,
-BUX pedig meg mindig egy dupla zig-zag korrekcios eses (c) hullamanak (2) subwave-jenek a legvegen.

Behozza-e?
Nos, (2) utan (3) hullam jon: durvan brutalis, vad leszakadas szokott az a 3 of c of Y hullam lenni.
link

Boven behozza, sot!

Good luck.
mereszZenesz 2014. 10. 14. 04:03
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Tudnál majd szólni előre mikor lesz abban a fázisban ?
BudFox
BudFox 2014. 10. 13. 23:39
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
meglátjuk

egy biztos : az elmúlt három napban az SP 3 % -al többet esett mint a Bux, kíváncsi vagyok behozzuk -e az esést.

ha igen, az határidőben pl. rögtön 530 pontos esést jelentene.

ma mondjuk meglepően erősen tartotta magát a BUX, meglátjuk holnap mi lesz.

és ne feledjük a reggeli határidős SP index értékét is hozzá-korrigálni az értékekhez.

( OFF...lassan beérhetik nekem is ez a short pakk)
Törölt felhasználó 2014. 10. 13. 23:24
Előzmény: #5  jumbo2
Ez világos. De innen szerintem még nem szakad, 5 éves rally lassabban nyítódik ki, nyár óta tetőépítés van. Egyértelműen bear kezd lenni, de még nincs a beszakadós fázisban.
jumbo2 2014. 10. 13. 22:57
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
QE vége, ezért esik a piac.
Törölt felhasználó 2014. 10. 13. 22:15
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Nem 2 nap alatt omlik össze. Ehhez 5 év rally után hónapok kellenek. De az látszik, hogy valami elkezdődött.
Törölt felhasználó 2014. 10. 13. 22:14
Előzmény: #1  Portfolio
Elmondom, mi történik: tetőépítés. Ebben a fázisban vagyunk.
pomperj
pomperj 2014. 10. 13. 22:07
Előzmény: #1  portfolio
\"Makroadat hiányában hangulat alapú kereskedésre van kilátás a tengerentúlon, először úgy tűnt, hogy a nagyobb esések után a befektetők megnyugodtak

Tenyleg?

Macro adat hianyzik?

Hangulat alapu keresekedesre van kilatas??

Nagyobb esesek utan megnyugodtak??

Atyavilag! Tenyleg, erre a szinvonalra kell lesullyedni?

A cikk a helyzet elemzes 101 szintjet sem uti meg. Ugy ostobasag ahogy van.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek