Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
"(#6) Re: Öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira
Értékelés: 0
előzmény (#4: capaeledel) | válasz erre | 2015. március 10. - 06:58
még ha lehetne is ilyet, akkor is május-június környékén kellett volna csak csődöt jelentsen.
stock33"
az, amivel indítottam. családok százezreinek meglopása a quaestor KFT kötvényeseinek nevében, akik közül az erkölcsi hulladékok el fogják fogadni a lopott pénzt.
a csődhöz egy folyamat vezet. ez az adós fizetésképtelenségével kezdődik. az adós az a KFT, aminek a kötvényeit lejegyezted.
ha ő csődeljárást kezdeményez és azt befogadja a bíróság, akkor jöhet a csőd. ha nem kezdeményez ilyet, vagy a bíróság nem fogadja azt be, és az adós továbbra se fizet, akkor felszámolási eljárásig jut az ügy (amit a hitelezők kezdeményezhetnek), akkor felszámolás kezdődik.
mindkét esetben a követelésedet a csődtörvény szerint kellene kezelni, erről szól a jog. jobban mondva szólt, amíg a maffiakormány nem hozott egy lex-quaestor törvényt, amiben elrendelte, hogy családok százezreit kellene inkább gyorsan meglopni, hogy a quaestor KFT kötvényeseit "kártalanítsák".
minden más vállalati csőd e szerint zajlik le, és a hitelezők (ilyenek a kötvényesek is) a csődeljárás (felszámolási eljárás) során nyerhetnek (részbeni vagy teljes) kielégülést.
a quaestor zrt engedélyét még mindig nem vonták vissza, ami felettébb érdekes, lévén már 5 hete vizsgálják. a BC esetében 1-2 hét után már letartóztatások voltak.
simán el tudom azt is képzelni, hogy a fiktív kötvényesdi mögött fiktív pénzmozgások vannak, amik fedezeti célt szolgáltak. azaz valójában nem is szedett be a quaestor + pénzt... és ezt próbálják elrejteni, amíg majd hirtelen "startégiailag kiemelt"-é válik a quaestro és eltűnik a látótérből, így nem derül ki, hogy valójában nem is volt a valós kötvényekkel visszaélés.
"(#140) Re: Öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira
Értékelés: 0
előzmény (#52: capaeledel) | válasz erre | Ma, 17:13
link
"Ha a társaság nem tud eleget tenni a kötelezettségeinek, úgy a hitelezők felszámolási eljárást kezdeményezhetnek ellene. Arra viszont, hogy ennek valamilyen nyoma legyen, erre több hónapot is kellene várni, hiszen a felszámolási eljárás nagyon rögös út. Az sem kizárt, hogy a kötvénykibocsátó első körben vitatná kötelezettségét, ezzel is időt nyerve."
látod, most jutottak el idáig!!!!!!!!! na erről írtam én ebben a topic-ban. valami nem stimmel a questor "öncsődje" körül.
stock33"
Én is megkaptam e-mailben, de azért bemegyek személyesen az irodába, kikérem nyomtatásban is, lepecsételve, vagy hülyeség? Már kicsit gyanakvó vagyok.
Mit szólsz a névérték miatti anomáliákhoz? Tényleg van, aki kevesebbet, van, aki többet fog kapni, mint amit befizetett, ha így marad.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195