Mintegy 130 ezer család semmiféle adót vagy járulékot nem fizet Magyarországon, mert a jövedelmi szintjük és a gyermekek számából ez következik - mondta Rétvári Bence államtitkár vasárnap az ATV-nek. A családi
"Kint voltam a hétvégén németországban és nem értették, hogy miről
beszélek amikor szóba hoztam az erzsébet utalványt, meg a szép kártyát."
Mit szólnának az alábbi "utalványhoz"???
link
A cafeteriáról meg ne is beszéljünk. Kint voltam a hétvégén németországban és nem értették, hogy miről beszélek amikor szóba hoztam az erzsébet utalványt, meg a szép kártyát. Az egész úgy működik mint az 1900 években. Ebben az orszában semmi nem változik!!!! Viccország!!! A cafeteria piactorzító hatásairól (turizmus, vendéglátás) meg pláne nem beszélek.
linklink
st...stb...
Ha magas a jövedelmük számos lehetőség közül válogathatnak. Magánnyugdíj, egészségpénztár, lakástakarék pénztár, hogy csak a legnépszerűbbeket mondjam. A gond az alacsony jövedelmi szinteken van (gyerekkel vagy anélkül)
De a gyermektelenek legnagyobb "kedvezménye", hogy havonta gyerekenként nem fizetnek ki alsó hangon 50.000 HUF-t (amiből vagy 10.000 ÁFA azonnal megy a költségvetésbe), majd az ebben a "kedvezményben" nem részesülők gyerekei mégis eltartják nyugdíjas éveik alatt. Azért az nem kevés szvsz.
Ez nem semmi,így nem fejlődik Magyarország...
150000brutó 2010 ben 107250 nettó 150000 bruttó 2017 ben 99750 nettó!!
Az egyedül élők semmi adókedvezményt nem kapnak?
Ok. 2012: 2017:
Szja: 16% 15%Nyugdíjjárulék: 10% 10%Egészségbiztosítási járulék: 7% 7%Munkavállalói járulék: 1,5% 1,5%
Összesen: 34,5% 33,5%
Ez 0 gyermek és egyedül élőkre. Ez stimmel? :)
" Könnyebbséget azok élvezhetnek, akik igénybe tudják venni a családi adókedvezményt. Akik nem, azok ebből a bérből ma 2,5-szer több közterhet fizetnek, mint négy éve."
Nyilvánvalóan hazugság a fenti kijelentés. 4 éve gyermek nélkül, egyedülállóként 37,5%-os elvonás volt átlagfizuból. Ma pedig 34,5%.
130 ezer magyar családnak nem kell adót és járulékot fizetni
Ugrás a cikkhez