Én azt gondolom,hogy nem kell olyan sokat várnod a nyereséggel.Mostanában amúgy is csapkodás volt.Én ha 100-200 pontot elérek zárom a pozíciót és elteszem a hasznot.Ezt szinte minden nap megcsinálom.Ha pedig nyitva hagyod napon túl a pozidat, az veszélyes is lehet.A résekkel jól megszívtam párszor,de tény,hogy jól lehet vele keresni ha jó irányba megy.
Gondolj bele 100K-val 100-200 pont mennyi profit is?
Én sajna a kapzsulásban meg szívtam párszor,mert hiába várom a nagyobb profitot,irányt vált és elúszik mind...
S&P új csúcsot ütött, RSI nem (divergencia).
A long trend megmaradt, de több napos esés ,(korrekció) várható szvsz.
De mint tudjuk Isten tervez, ember...
Olvastam mindegyik hozzászólásod a kérdésem óta, köszönöm!
Igazából nekem ez nem jó. Fundához nem értek annyira. Mérnök típus vagyok, nekem tökre bejönnek ezek a színes kütyük, ha jól lehet velük kereskedni. Csak még keresem a jó paramétereket, amik egyébként folyton változnak. Olvasom a gazdasági híreket, adatokat, de nem tudnám belőlük leszűrni az irányt.
Az utóbbi 2 évben az OTP árfolyama először a tizedére esett (10970 -> 1235), majd megötszöröződött (1235 -> 5790), miközben szerintem nem változtak ilyen mértékben a körülmények. Én úgy gondolom nagyrészt a hangulat viszi a piacokat ilyen végletekbe. És mivel emberek kereskednek, akik várhatóan ugyanúgy reagálnak egy adott helyzetben, mint valamikor a múltban hasonló helyzetben, ezért működhet a TA.
Sokat vesztettem, sokat tanultam, egyelőre nem adom fel és még többet akarok tanulni, hogy hosszútávon nyereséges legyek.
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)