nem
egyaltalan nem hianyzik a likviditas
amikor megveszel egy reszvenyt akkor a reszvenyeid aranyaban tulajdonlod a ceget amit egy fizikai kezzelfoghato dolog
de kulonbozo mogottes tartalom nelkuli ertekpapirok (pl ilyen a hati is) manipulacioi es egyeb lufik miatt (pl 100x-os tokeattetes devizapiaci poziciok fedezet nelkul) ugy alakult hogy elfogyott a levego a PENZUGYI! rendszer korul
hangsulyozom ennek semmi koze nincs a valodi vilaghoz
a penzbeontes felesleges volt es a demokracia valamint a kapitalsita gazdasagi szemleletettel ellentes hiszen a piackeptelen dolgoknak borulniuk kellene nem pedig allami mentoovvel fenntartani oket
jo sok bank megdolt volna es a politkia ugy dontott ezt nem engedi meg bizonyos most nem reszletezem okok miatt
valojaban ami tortent annak a gazdasaghoz nem sok koze volt
persze johet a suket duma hogy a bankok nem adnak hitelt meg ilyenek de ez csak kabitas...
na es
ki mondta hogy csak hitelbol lehet vagy kell fogyasztani??
a cegek meg legfeljebb ha most nem kapnak hitelt akkor nem ruhaznak be iden uj dolgokba
a meglevo kapacitasokat fenn tudjak tartani
most mondhatnad hogy szukul a kereslet de ez valojaban nem igaz mert az allami beavatkozas nelkul kapasbol 3 amerikai autogyar bedolt volna tehat mondhatom azt hogy csokken a verseny a piacon majd betolti mas az urt
ugyanigy a bankokkal
bedolt volna par de egy ido mulva majd adott volna mas hitelt
jott volna masik
azt hiszed elfogyott a penz??
egy fenet egy globalis atveres volt ez egesz
tudja ezt mindenki aki egy kicsit is odafigyel de ugye tonic jol mondta (talan o mondta) hogy ki a fenet erdekel hogy mi igaz es mi nem hogy mire emelkedik vagy mire esik
ha emelkedik akkor longra kell jatszani ha meg esik akkor shortra
a tozsden massal ne foglalkozz
az okok le vannak szarva mar egy jo ideje...
ha ránézel a sp chartra M15- M30, rájössz hogy szépen trendel 03 -ka óta ... akkor minek a sokkal gázosabb momentum trade ?
ha még a cucc alján v. aljafele szálltál volna be , akkor nincs idegeskedni valód .. a napiban meg rengeteg , és ilyenkor már a zsé depressziós és minden baja van ..
02 -n az utsó pill.vettem hatit, azóta is tartom
tudom, hogy ezzel a "ha" -val elküldesz a pitlibe :))
"A jókedv részben azzal magyarázható, hogy a G20-ak hétvégi találkozójukon megállapodtak abban, hogy a gazdaságélénkítő intézkedéseket egészen addig fenntartják, amíg a kilábalás a recesszióból nem biztosított. A hír megnyugtathatta az elmúlt hetekben igencsak elbizonytalanodott befektetőket."
igen , így van ... tehát kettőn állt a vásár .. ha elaprózzák és a fogyasztónak is kedveznek /giga állami beruha., állami megrend . tömege , cégek tőkésítése) , - akkor a globális piacnak nem / pénz-tőkepiac-reálgazd./
ha meg mindenhova mesterségesen pumpa , akkor van a lufi .. és ráadásul, semmi komolyabbra nem lett volna elég . seperc alatt elfogyott volna a munició , és szakadt volna a part ..
sztem a helyes sorrendet választották és nagytömegben oda ahova kellett ./ persze szarságok vannak most is , voltak és lesznek is/
hangsúlyozom : ez a cucc így nagyon leegyszerűsített a részemről , és csak az én vélnyem az egész cumóról .
Egyébként meg inkább TA alapján döntök. Most azért vagyok shortban, mert naposon MACD, 50 napos mozgóátlag letörése, alacsonyabb alj, alacsonyabb tető, trendvonal-törés ezt jelezte. Nem jött be, hamarosan kistopolódom. Szerintem nem volt rossz lépés. A baj az, hogy nem dobtam korábban. Igazából dobtam, csak újranyitottam, mert türelmetlen voltam.
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)