mol longokat zártam, hati short 700-on higítva, átlagáram viszont 400 körül van sajnos, ezek a réssel nyitások-zárások nekem nehezen kiszámíthatóak, péntek 16-kor még nem számítottam réssel fel-re.
mi akinek valamivel nagyobb rálátása van a gazdaságra , nem úgy kell egy cikket olvasnunk , hogy "mit ad nekünk" v. ezek a gazemberek "mit lopnak el tőlünk" , hanem azt hogy a célhoz milyen utak vannak , és ezt értjük is. Ez különböztet meg minket azoktól akik nem fektetik be a pénzüket a tőzsdére , v. a forexbe. Ha mi sem tudjuk ezt megkülönböztetni, akkor csak rengeteget bukunk , mert nem gondolkodunk másképp mint ők .. de akkor mi minek tőzsdézünk ? Ezek szerint ők okosabbak ?
rengeteg a szar ,a félrevezető cikk , kommentár ....azaz, több az egyszerű, leegyszerűsítő , a károgó , mint az értelmes v. a koncepciókat átlátó értelmesen bíráló.
arról nem is beszélve , hogy a megtámogatott fogyasztónak elfogy az állami szubvenció , mert mértéktelen költekezésbe kezd / nincs mi visszafogja /... felvásárolja a készleteket .
EZ után a válság után , vajon melyik dolog lehet az elsődleges :
a cégek bankok likvidításának a megteremtése ?
vagy a
Munkaerőpiacok javítása ?
más írásokból az tünik ki , hogy a munkafelvételek, csak tőkeerős vagyis likvid cégekkel képzelhető el . a megrendelések növekménye meg a fogyasztás növekedésétől függ .
a megrendelések teljesítésének az egyik fő függvénye meg a bankok hitelezésének a beindítása .
valahol itt tartunk .
Állami megrendelések ? Hogyan amikor majd minden költségvetés óltári módon el van adósódva ?
van egy-két kérdésem :
az ilyen természetű válság után természetesnek vehető , hogy nincs munka ?
ha megszünik a likvidítás a gazdaság főbb szereplőinél , újra szabályozni kell néhány szereplőt benne , ugyanakkor hogyan lehetne jobb az új munkahelyek helyzete?
a büfik államok és célírányosan nem a cégek bankok likvidításának megteremtésével közvetve javítani akarnak a piac , illetve a munkaerő majdani helyzetén ?
ha fordítva : munkaerőnek van pénze , de nincs cég aki az árút biztosítana , a tőke elvesztése miatt .. a bankoknak szintén , mert elvitte a válság.. Az állam tehát a fogyasztásba invesztált . Hogy lesz ebből hitel , árú , munkahely?
a 29 -es válság teljesen más alapokon kezdődött és ment végbe ..
mindig viccesek a beirasaid :)
hetrol hetre beirod a tutit de latom nem is foglalkozol vele hogy ... szoval nem csak az hogy nem jon be hanem mindig olyan hasrautesszeruen csinalod...
Én nem vok biztos a holnapi fel.-ben. Ázsia esni fog usa jobless miatt - még ha ők maguk pénteken még nem is estek be -, és ugyanugy követjük majd. Futik minuszosak lesznek.
Egyébként meg nem normális ez az egész.
Szvsz.
Törölt felhasználó2009. 11. 08. 10:25
20850ig mehet utána le akkor szép fejváll lesz 18600körülig.
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)