Topiknyitó: watson 2007. 09. 13. 22:28

Forma1  

100mUSD (18mrdFt) pénzbüntetésre és a konstruktõri versenybõl kizárásra büntették a Meclaren Mercedest.

A pilotákat nem büntették.

Kicsit furcsa az egész.

1.) Mindenhol azt írják, hogy egy sértõdött Ferraris (Nigel Stepney) amiért mást neveztek ki helyette, adott át egy anyagot.

Ez ugyebár nem egy tipikus kémkedés...

hanem egy busszú, károkozás...

2.) Ha egyszer jobbak mint a Ferrari, akkor meg nem kellett sokat nézgelõdniük a másik autóján.

Érdekes hogy a lényegrõl, hogy mit tudtak meg és azt felhasználták-e illetve hogyan használták fel semmit nem írtak le. Valószinûsítem, hogy azért mert csak annak véleményezésére voltak bizonyítékok és nem a felhasználására... de ki tudja.

Mondjuk leírhatnák hogy pl a motor teljesítmény javításához, vagy terelõszárnyakhoz, fékhatás javításához--- stb hozzájárult-e a doksi.

Mit gondoltok errõl?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 10. 22. 10:50
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
így végül el lehet mondani, hogy Alonso és Hamilton egymást ütötték el a világbajnoki címtől az évközi viaskodásukkal.
Raikönennek csak pár befutó-kombináció jöhetett szóba, hát meglett. Ez a sors!
Törölt felhasználó 2007. 10. 22. 10:14
Előzmény: #70  pampa
végre!! már rég megérdemelte,évek óta mindég közbejön valami, most nem jött!!!

pampa 2007. 10. 22. 10:11
Előzmény: #69  csibe74
Az első szabadedzésen a Merci 2 garnitúra vizes gumit használt Hamiltonnál egy helyett az nekik nem okozott gondot,meg az sem hogy az időmérőn egy kicsit feltartotta Kimit.....
Nagyon gumik már itt is a szabályok.
csibe74
csibe74 2007. 10. 22. 10:05
Előzmény: #68  pampa
Nem bírnak veszíteni. Sz@r érzés lehet ilyen helyzetből az biztos.
Szerintem így marad a végeredmény, ha véletlenül mégis büntetés lesz , akkor csak a csapatot büntessék , mint a kémbotrány miatt is csak a Mercit. Ott se vették el a Hamilton és Alonso pontjait, pedig úgy kellett volna. Akkor itt se vegyék el, csak a csapat pontjait...
pampa 2007. 10. 22. 08:11
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
Még nem végleges,óvott a Merci!

link

Ha utólag beleavatkoznak a végeredménybe jövőre nem nézem a F1-et.
Törölt felhasználó 2007. 10. 21. 21:41
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
Korrekt végeredmény!
Törölt felhasználó 2007. 10. 21. 21:20
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
a mercédesz megérdemelte azt amit a sors tartogatott a számukra ma délután, grat Kiminek, jó ünneplést ma estére a Ferrarisoknak, gondolom lesz buli :)))
és jövőre is Go Honda Go Button
Törölt felhasználó 2007. 10. 21. 21:07
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
A vb végeredménye
Raikkönen 110 pont
Hamilton 109
Alonso 109
Törölt felhasználó 2007. 10. 21. 21:06
link

Kimi Raikkönen a világbajnok
Törölt felhasználó 2007. 09. 19. 17:54
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
jah, meg ez: link

"Alonso lecsalózta a Ferrarit és a BAR-t" - hát kedves fernandóó, hogy is van ez?!?!?!?!!?
Törölt felhasználó 2007. 09. 19. 17:52
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
nah, nagy fellángolásomban most olvastam utánna, van egy pár tévedésem a hozzászólásban (csak 2 futamra tiltotak el), de igen érdekes cikekket találok, pl:.: "A csapat szándékosan próbált jogosulatlan előnyhöz jutni a többi csapattal szemben, amely tett mind a versengés szellemével, mind a sportág érdekével ellentétes. Az FIA ezért arra kéri a bíróságot, hogy zárja ki a Lucky Strike BAR Honda csapatot a 2005-ös Forma-1 Világbajnokságból" - hát mert amit most a merci csinált az annyira nem volt szándékos és természtesen jogosulatlan előny sem volt, FIA, persz persze.....
pampa 2007. 09. 19. 17:42
No meg amikor Suminak volt egy meredek előzése kezdő korában és ütközött egy szűk sikánban büntiből az egész éves pontját elvették.
Nagyon gumik a szabályok az F1-ben.

(Talán Spanyol vagy Portugál futamon volt)
Törölt felhasználó 2007. 09. 19. 17:37
jah és a Magyar Nagydíjon a mekláren új váltót használt, amit verseny után ecccerűen nem volt hajlandó elvinni töréstesztre, jól megbüntették őket valami 50 000 dollárra, áááá kiábrándultam az egész efíjjjájból
Törölt felhasználó 2007. 09. 19. 17:27
na neee, ez bünmtetés?!?!? Dehogy az...., annak idején könyebbek voltunk 3-4 kilóval a megengedett 600 helyett csak 59x kg volt a versenysúly (BAR Honda) és úgy megb**sz**t*k az agyunkat, hogy majd el ment az eszünk, elvették az addig gyűjtött összes pontot, nem csak a konstruktőriben a pilótáktól is, eltiltottak 3 futamra és kapottt a csapat nemtom (talán félév) felfüggesztettet. Bezzeg azóta, aktív felfüggesztés botrány, hajlékony első vezető szárny, hajlékony padlólemez, lopott információk innen-onnan onnan-innen é ssemmi, vagyis a honda büntetéséhez képest sztem semmi. az a 100m$ is úgy 100millió, hogy 70milliot kaptak volna a konstruktőri megnyeréséért, de azt nem kapják meg, és 30 milliót kell befizetni, nevetséges, egyáltzalán honnan veszik, hoyg megnyerték volna???? vicc az egész f1, de azért is GO HONDA GO BUTTTON ;)))))))
kissherceg 2007. 09. 19. 16:40
Törölt hozzászólás
pampa 2007. 09. 17. 16:22
Előzmény: #56  watson
Érdekes fiú ez a Hamilton. Amikor ő volt határozott Massával szemben az akkor nem volt problémás.

link
watson
watson 2007. 09. 17. 00:03
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Nem kizárt hogy a hajtott tengelyek a Rábától vannak...
Az összegben pedig a 100mUSD-re gondoltam. Egyébként ennél többet ér a Rába, de nem sokkal.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 21:07
Előzmény: #53  watson
Megpróbáltam a csökkentett összeget (30M USD) átszámolni forintra a telefonomon, de nem fért ki a kijelzőre a végösszeg :(
Vagy az eredeti pénzre -100M USD- gondoltál? Egye fene, érjen ennyit a cég!

Kezdetnek azzal is megelégednék, ha a csapatot szállító kamionok lennének Rába márkájúak..., később pedig...

Szerintem az még az árfolyamra is pozitív hatással lenne.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 21:00
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Egy éve már barátkozunk..., de remélem nem lesz életre szóló.

Az FIA-val,-vel -legalábbis a jelenlegi felállásban- pedig már jó pár éve próbálok összebarátkozni, de még mindig vannak ellenérzéseim... :))

watson
watson 2007. 09. 16. 20:56
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
hehe
Az egész Rába gyár kb. annyit ér mint a McLaren büntetése volt :D
De a kedvedért egy teherautót ők is elindíthatnak a Forma1-en :D
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 20:56
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
Már dolgoznak a terveken:

A ferkától ellopott 780 oldalnyi dokumentum, Nigel Stepney és Mike Coughlan főkonstruktőrők már-már elérhető közelségbe kerültek... :)

Kiindulási alapnak talán jó lesz..

A felkészülés első lépésében a Mclarent, mint potenciális ellenfelet kellett volna kigolyózni, ami kis híján sikerült is, de porszem került a gépezetbe...

Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 20:50
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
nagyszerü mérnőki munka volt ,de a végén a nagy tanács ugy döntött hogy szabály ellenes!
ezzel meg kell barátkozni! :))))
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 19:54
A Forma-1-ben nagyjából állandó a kémkedés.
Ez a mostani ki is derült, pech.

Alonso egy sértődött kis pöcs, Hamilton kb. 10x akkora tehetség, és ezt érzi ő is. Kifele áll a szekérrúdja, kulloghat vissza az időközben igencsak fika teljesítményt nyújtó Rönóhoz.

Szerintem az egyéni pontokat is le kellett volna nullázni, hiszen az e-mail forgalom alapján Alonsoék is nyakig ültek az információban.

Olcsón úszta meg a McLaren, jövőre már sehol sem lesznek (ahogy tavaly sem voltak sehol)

Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 19:19
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
azé me' Te Rába drukker vagy :)

ők mikor indulnak f1-ben? :D
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 18:00
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
a renaultban nem volt semmiféle szabálytalan lengéscsillapító. Egy zseniális ötlet volt - nagyszerű mérnöki munkával kiegészítve. Egyik csapat sem tudta hasonlóan precízen kivitelezni a saját hasonló rendszerét.
És egyébként is kellett valamit tenni a bajnokság szorosabbá tétele érdekében és meg kellett adni az esélyt a 7x bajnoknak a nyolcadik koronához.... :)
(nem voltam, vagyok renault drukker)
watson
watson 2007. 09. 16. 16:20
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
Belga nagydíj
Kimi +10=84p No.3. (-13p)
Massa +8=77p No.4. (-20p)
Alonso +6=95p No.2. (-2p)
Hamilton +5=97p No.1.

És még hátra van Japán, Kína, Brazília...
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 13:30
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2007. 09. 15. 19:22
Előzmény: #44  zotya32
most a ferrarinak kedveznek!
zotya32 2007. 09. 15. 13:58
Előzmény: #39  watson
Tényleg, az első vb címét még Ford motorral nyerte :)), utána jött csak a Rönyó erőforrás :))
watson
watson 2007. 09. 15. 13:45
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
Próbáltam a következő négy futamot összevetni Hamilton és Alonso szemszögéből és latolgatni, hogy ki lehet a bajnok kettejük közül. (most Alonso 79, Hamilton 82 pontot birtokol) és a következőre jutottam:

mai Belga futamon Hamilton jobb helyre esélyesebb, mint Alonso, sőt győzelemre is,
Japán nagydíjon Alonso az esélyesebb,
Kínai nagydíjon megint Hamilton, és megint a győzelem is jobb eséllyel meglehet,
Brazilon nagydíjon viszont Alonsonak lesz jobb napja.
Azonban a Japán és Brazil nagydíjon Hamiltonnak könnyen műszaki gondjai is támadhatnak, ami gondot okozhat a végeredmény szempontjából.

Összességében azonban Hamilton esélyesebb a bajnokságra, és ha jövőre is indulnak mindketten, akkor még esélyesebb hogy Hamilton lenyomja.

Ezek az esélyek szerintem így a Belga nagydaj qualifikációja előtt egyfajta szemszögből.

Én viszont ennek ellenére Alonsonak szurkolok idén, és utána Kiminek, hogy nyomja le Hamiltont. :-)
Törölt felhasználó 2007. 09. 15. 08:44
Előzmény: #41  pampa
Egy apró gondolat amit maga Norbert Haug mondott mikor megkérdezték a Ferrari kerékborító lemezével kapcsolatban: a fejlesztések önmagukban nem érnek semmit csak egy rendszerbe téve, hiába alkalmaznánk a kerékborító lemezt nem lenne jobb autónk mert valamilyen más aerodinamikai elem is kellen még hozzá.

Egy ilyen sportban ahol minden tizednek századnak óriási jelentősége van, mindig mindenki figyeli hallgatja a másikat, és mindig mindenki be is próbálkozik a másik újításaival, még akkor is ha azt csak a szélcsatornában teszik.
Szóval most a merci azon bukott szerintem hogy túl látványosan adták elő a fejlődést, meg a hőbörgéseket a szabálytalan elemek miatt.
Érdekes a büntetés mert ilyen elven minden csapatot ki lehetne zárni minden idény végén hogy átvették a másiktól az infókat(lásd merci hid alaku szárnya megjelent a williams csapatnál is).
pampa 2007. 09. 15. 07:51
Előzmény: #40  watson
watson

Az elmult szezonban ki volt a jobb?

A merci vagy a ferrari?
Ki tudott kinek adatot vinni?

Érdekes erre a szezonra a merci hogy feljavult.
És kiderül a kémkedés...
É nincs összefüggés....

Topik gazda

watson
watson
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek