Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 19:31

könyvajánló  

Te mit tartasz jó könyvnek? Akár lefordított, akár nem, bármilyen tapasztalati szinten.

Szakmai szemmel, illetve olvasmányosság alapján....

A napokban újra nekiültem - ímmár egy kis gyakorlati tapasztalat bírtokában - Helmut Hornstein: Tőzsdepszichológia című könyvének. Elsőre is jónak tűnt, másodikra is az. Bár felfedeztem benne egy hibát, ami után fenntartással kezelem a leírtakat: "André Kosztolányi, a német tőzsdeguru" :)

jöhetnek a tapasztalatok...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 20:34
Előzmény: #79  banyaiz
ez a Zola: A pénz nem tudjátok hova tűnt, eddig fenn volt a neten, kis is nyomtattam, csak elkevertem vhova... most meg azon a linken már nem található csak hogy 'has been removed', de hogy hova?
banyaiz 2008. 04. 13. 19:19
Előzmény: #78  Törölt felhasználó

Zola: A Pénz (szvsz. többet ér mint a legtöbb tőzsdei szakkönyv, kivéve Kosztolanyt.)

Egyéb kedvenceim:

Thomas Mann: Varázshegy
Vass A: Funtinelli boszorkány
James Jones: Most és mindörökké
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 17:16
Előzmény: törölt hozzászólás
kissherceg ugyan egyelőre csak beleolvastam és letettem, mert egy kicsit elegem van a globalizációról szóló könyvekből: ismételgetik egymást sokszor, de itt a könyvajánló:

Thomas L. Friedman: És mégis lapos a Föld - a XXI. század rövid története

Thomas L. Friedman, a The New York Times Pulitzer- díjas publicistája első kézből, letehetetlenül izgalmas, mégis intelligens módon mutatja be és elemzi a globalizációnak hívott, sokrétű, néha kecsegtető, máskor inkább ijesztő jelenséget. A kritikusok által csak a briliáns jelzővel illetett mű feltárja és értelmezi a globalizálódó Glóbuszon szemünk láttára zajló, gyakorta elképesztő folyamatokat. Utánozhatatlan könnyedséggel fordítja közérthető nyelvre az összetett külpolitikai, technológiai és gazdasági kérdéseket, míg leírja, hogy lesz mégis lapos a Föld a XXI. század hajnalán; és mit jelent ez országok, vállalatok, közösségek és egyének szintjén. Biztos, hogy a közérhetőség és a történet ellenállhatatlan sodrása együtt vezetett oda, hogy Friedman könyve az Egyesült Államok jelenleg legnagyobb példányszámban eladott nem szépirodalmi műve. Ezzel egy időben az értékes tartalom és a siker ilyen kombinációja ritkán fordul elő - elnyerte `Az év gazdasági könyve` címet is a mérvadó Financial Times-nál. Ezt a könyvet, amely időszerű és fontos összefoglalása a globalizáció mai állapotának, a magyar olvasóknak is érdemes megismerni bizonyosan mi is ugyanannyit fogunk vitatkozni és beszélni róla, mint a világ más országaiban emberek milliói teszik ezt.
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 17:06
Előzmény: törölt hozzászólás
lányoknak, ugyan nem csajos (ettől a szótól a szőr is feláll a hátamon -:)
Jane Austen: Büszkeség és balítélet (Pride and prejudice - aki angolul olvassa)...

A Büszkeség és balítélet (1813) Jane Austen életművének legismertebb és sok kritikus szerint a legjelentősebb darabja. Mint Austen többi regényét, ezt is feszes szerkezete, klasszikus stílusa, szellemes dialógusai, pompás pszichológiája és nem utolsósorban írónőjének csillogó okossága teszik ma is élvezetes olvasmánnyá.

És még: Értelem és érzelem (Sense and Sensibility) 1811, Emma, 1815, Meggyőző érvek (Persuasion) 1818, A klastrom titka (Northanger Abbey) 1818, Lady Susan, Szerelem és barátság, Catherine

kissherceg 2008. 04. 13. 13:50
Törölt hozzászólás
kissherceg 2008. 04. 13. 13:20
Törölt hozzászólás
Krumenaker 2008. 04. 13. 09:48
Előzmény: #72  Krumenaker
Szembenézés az élet súlyos kihívásaival, kiszolgáltatottsággal, öregedéssel, halállal. Jókai Anna Ne féljetek című - ez ám a kalandregény.
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 09:22
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
thx!
"barátok közt" -nél biztos jobb szórakozás
Krumenaker 2008. 04. 13. 09:22
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
Murakami Haruki: Kafka a tengerparton
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 08:46
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
Potter: Vavyan Fable-t olvastál már? bár nekem pont a fantasy kalandregényei nem jöttek be annyira...inkább a nyomozósokat kedvelem... :-)) (Ezüstegér, Varázscsók... de azt hiszem ezek inkább csajos könyvek, a könnyebb műfaj kedvelőinek. )

Szóval most ajánlottam is meg nem is... :-) Mint a mesében
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 07:19
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
egy jó fantasy kalandregényt kéretig ajánlani. eszem őket:)
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:52
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
Neked is.
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:44
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
hát elég abszurd, és szeretem.... Nekem nincs abszolút kedvencem Merle-től, nagyon sok könyvét olvastam -:) Jó éjt!
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:40
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
Érdekes történet. Elég abszurd is. Olyasmit, amiért Merle-t szeretem ez a könyve nem sokat tartalmaz. Szerintem.A Sziget annál inkább. De mint mondtam, a Malevil nálam elvitte a pálmát.
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:21
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
igen, egyetértek, bár nem így fogalmaznám, ilyen definitíve, no és a Védett férfiak??? Férfiként?
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:04
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
A Madrapur jó, de inkább egy esettanulmány sok bölcsességgel. A Malevilbe egy élet modnanivalója van sűrítve. Nem összehasonlítható. De mindegyik klasszis.
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 22:39
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
vagyis inkább a Védett férfiakat ajánlom
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 22:34
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
én olvastam, Madrapur?
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 22:31
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Az is meg van első kiadásba.

Stanislaw Lem - Kiberiada (már csak lapokban)
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 22:12
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
tessék : Robert Merle : Malevil
Ray Bradbury : Marsbéli krónikák

lehet olvasni.

Topik gazda

attiati
5 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek