Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 19:31

könyvajánló  

Te mit tartasz jó könyvnek? Akár lefordított, akár nem, bármilyen tapasztalati szinten.

Szakmai szemmel, illetve olvasmányosság alapján....

A napokban újra nekiültem - ímmár egy kis gyakorlati tapasztalat bírtokában - Helmut Hornstein: Tőzsdepszichológia című könyvének. Elsőre is jónak tűnt, másodikra is az. Bár felfedeztem benne egy hibát, ami után fenntartással kezelem a leírtakat: "André Kosztolányi, a német tőzsdeguru" :)

jöhetnek a tapasztalatok...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 04. 11. 20:49
Vakmajmos Livermoore engem is érdekelne, elektronikusan nincs meg valakinek?
Törölt felhasználó 2008. 04. 11. 20:47
Legutóbb a Tőzsdeguruk tündöklés és bukása c.- könyvet olvastam ami témába vág. Szórakoztató olvasmány, ajánlom mindenkinek.

A Horstein féle tőzsdepszichológiát látom dícsérte itt valaki, na az szerintem egy kalap szar, egy értelmes, használható mondat sincs benne. A szerzője egyszerű pénzügyi tanácsadó, tőzsdéhez nem sok köze van, a könyv egy egyszerű önmarketing. A végén még megadja a címét is ahol kerehetik a befektetési tanácsra vágyók...szánalmas.
Törölt felhasználó 2008. 04. 11. 20:42
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Livermoore öngyilkos lett egy babtista menhelyen...
Törölt felhasználó 2008. 04. 11. 20:41
Előzmény: törölt hozzászólás
egy spek feljegyzései?
meg van a fordítottis és az eredeti is
SZENT olvasmány ))))) itt van mellettem a polcon - bár kicsit sztoris, de jó
ha longolok elötte óvatosan mindig ránézek )))))))))))))))
kissherceg 2008. 04. 11. 20:37
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 04. 11. 20:35
1 jó shortos könyv kellene már )))
na majd megírom )
buxer lesz a főszereplő
(bocs boksz nincs harag)
kissherceg 2008. 04. 11. 20:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 04. 11. 20:28
Peter Lynch
Sikerrel a tőzsdén
kissherceg 2008. 04. 11. 20:25
Törölt hozzászólás
ujonc 2008. 04. 11. 20:24
Most láttam a : Gazdaságpszichológia címü könyvet. Én ezt veszem meg legközelebb. Ha csemegézni szeretnél az Alexandra.hu-n nézz körül a gazdaság rovatban. Mostanában kicsit mintha divattá vált volna a téma, sok könyv jelenik meg.
kissherceg 2008. 04. 11. 20:17
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2007. 09. 12. 11:03
Előzmény: #8  Törölt felhasználó

Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül című fantasy könyvét ajánlom, ha ki akarsz kapcsolódni :0)
Törölt felhasználó 2007. 09. 12. 09:13
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Off

Czékus Mihály: A tőzsde Murphy törvénykönyve

"Az elmélyülő piaci pesszimizmus törvénye:
Nincs olyan kilátástalan helyzet, ami ne romolhatna tovább"

"A trendváltó törvénye:
Amikor már mindenkinek sikerült felkapaszkodnia a tőzsde száguldó vonatára, akkor valaki mindig átállítja a váltót"

"Az illikviditás 1. törvénye:
Az értékpapírpiac mindenki számára "biztosít" átmeneti pénzügyi "nehézséget". Folyománya: Ez a pénzügyi nehézség lehet végleges is."
Törölt felhasználó 2007. 09. 12. 08:46
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Szeretném hozzáfűzni : A legjobb hackerek is magyarok ...
:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 12. 08:22
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
csak a sztorik miatt, naggggyon jó ;))))

Nemere István: Szélhámosok, balekok
A huszadik század első felének zseniális magyar szélhámosai, bűnözői lépnek elénk. Ma már alig tudott, hogy azokban az évtizedekben a nemzetközi bűnözésben fogalom volt a „magyar szélhámos”. Ravasz honfitársaink átverték nemcsak a magyar üzleti és politikai köröket, de Európa és Amerika nagymenőit is. Kifosztották a Monte Carlo-i kaszinót, átvertek amerikai milliomosokat, nemzeti hőssé és diplomatává lettek Brazíliában, milliókat kaszáltak a magyar államon és olyan trükköket alkalmaztak a bankvilág ellen, amelyekről más népek fiai-lányai akkoriban még nem is álmodtak.
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 22:20
Előzmény: #4  Pyriel
Fellegi-t én is szinte együltében olvastam ki, a másik könyv aminek újra neki fogok állni, hogy már ne csak az olvasmányos mondanivalója fogjon meg
Pyriel 2007. 09. 11. 20:22
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Nem hiszem, hogy újat mondanék, de Fellegi Tamás: Bárki lehet tőzsdése kiváló könyv, érthető, olvasmányos. Nehéz letenni.
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 20:05
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Krausz Simon: A pénzember
Mindenkinek ajánlom figyelmébe, és bár vagy 100 évvel ezelőtt történtekről van szó
benne rengeteg a mai nap is használható örök igazsággal van teli a könyv, kitűnő spekuláns volt Simi bácsi.
Antikváriumból beszerezhető, elég rövid könyv (190.oldal).

Egy másik:
Dr. Plenter János: Amit a pénzről tudni kell
Kitűnő könyv annak aki szívesen elmélyedne a papírpénzrendszer rejtelmeibe és persze akik "szeretik" az összeesküvés-elméleteket.

Van még egy harmadik, amit mostanában olvastam most nem ugrik be az író, de a címe Nyertesek és vesztesek. Kifejezetten pilótajátékról szól, érdekes kis könyv.

Sok jó könyvet lehetne még persze ajánlani, de csak próbáltam néhány kevésbbé ismert, ám annál érdekfeszítőbb irományt megemlíteni.
Jó olvasást Mindenkinek!
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 19:51
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Nem akartam példát az ókorból de ajánlom Brainman figyelmébe Hugo Grotius : A háború és béke jogárol c. írását ...

Topik gazda

attiati
5 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek