Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 07. 19. 19:02

Devizakereskedés Fehéren-Feketén  

A pénteki nap legfontosabb eseménye a brit GDP 10:30-kor. Ha az adat jó, akkor a Gbp újra szárnyalhat.

A Gbp-Jpy kitörés gyanús, csak épp egy catalist kellene a rallyhoz. Talán a GDP lesz az........



devizaTrader
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
spade 2007. 12. 17. 22:53
Előzmény: #359  Törölt felhasználó
#360
DLPH,

Én csak a kockázatkezelésről irtam semmi másról...magáról a rendszerról nem állítok semmit mert nem ismerem..

" A kérdésem pontosan arra irányult, létezik-e olyan startégia, melynek sikeres eleme lehet 10-20 pipes SL"

Én magam ismerek olyat akinek van ilyen rendszere, sajna nekem nincs, én inkább Soros like módon játszom .......

Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 22:22
Előzmény: #358  spade
#359
Semmi gáz. Kérlek olvasd el, ha van kedved amit és amire írtam, mert szvsz min tmost leeset végre, lehet, hogy nem is ugyanarról beszélünk.Szép napot Neked.
spade 2007. 12. 17. 22:06
Előzmény: #353  spade
#358
Kezdő,

A szavak és a mondat default értelmezése szerint nyilván a legutolsó vágásról lehet szó és nem az 1922 júniusi FED vágásról...megjegyzem hogy mikor kell longolni a dollárt időre több helyen is beirtam...

DLPH,

Figyelj azt nem mondtam hogy amit te csinálsz az nem jó...de amit WikFx irt kockázatkezelásre az is jó. Megjegyzem amit te csinálsz hogy ötödölöd a pénzed egy egy befektetésre az is elviekben hasonló...
Ez egyébként tiszta matematika nemtom miért reagálsz rá igy...

Igen sajnos már régen, tudás nélkül kezdtem bele és keményen megfizettem az árát elhiheted...
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 22:02
Előzmény: #355  Törölt felhasználó
#357
helyesbítek : a korrekt megfelelőt is jelent, így ebben a szövegkörnyezetben való használata ebben az értelemben , vélhetően helyes dolog
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 21:55
Előzmény: #354  Törölt felhasználó
#356
Mert ugye ha szeptembertől nem csináltál mást, hát nem irigyellek!
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 21:54
Előzmény: #352  Törölt felhasználó
#355
Mindegy nem érdekes. Mi az a korrekt? Igaz?
Mert ezt jelenti a szó. Hogy jól csinálja vagy sem, nos erről írtam néhány sort. Szerintem nem.De teljesen indifferens mit gondolok és mit írok. Ennyi. Vita kizárva. Az ügy elfelejtve.

Csak egy halk tipp Spade. Mielőtt nekiállsz devzával trédelni, a könyveket gyorsan felejtsd el.Kár ilyesmikre pént kidobnod. Ha azt hiszed találsz valamit, ami leírja, hogy ezt hogyan kell csinálni és akkor te majd meggazdagszol, akkor naiv vagy. És ne az öreg rókákat oktasd ki arról, amit még sosem próbáltál ki.

A helyreigazítást nagyon köszönöm.
Tudod, épp most számoltam össze, kb 600 pipet csináltam ma egy kedves barátomnak, akit itt ismertem meg a pf-en, de már találkoztunk is személyesen. Az ő számlája lett zsírosabb, a saját kereskedési szisztémámat használom ternészetesen nála is. Kezelem a pénzét.

Ez a mai pld 600 pip hangozzék szerénytelenül, nem érdekel. Abból roppantul elegem van, hogy ezen a fórumon a csibe tanítja állandóan a tyúkot, mert itt az az olcsó játék hülyegyerekeknek megy, hogy ki a nagyobb ász. Szavakban.

Remélve, néhányan saját anyagi gyarapodásukra felhasználják, koptattam az ujjaimat ezen a fórumon nem keveset.
Nem kérdeztem, vagy felvetettem, hogy amit WikFX ajánlott jó-e vagy sem, hanem mondtam. Megtehetem. Nem ma kezdtem.Ti viszont mind. Ha meg mégsem, akkor egy kaptafára trédeltek a "szokásos" módon, és nem jön be. És nem értitek miért nem jön be.

Ez volt az utolsó hsz-em nem csak ebben a totyikban, hanem ezen a fórumon. Az égatta egy világon semmi haszna ezt olasni, vagy ide bármi írni.
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 21:53
Előzmény: #353  spade
#354
spade

Melyik kamatvágástól?
spade 2007. 12. 17. 21:45
Előzmény: #352  Törölt felhasználó
#353
DLPH,

Igen, a FED kamatvágástól dollár long....
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 21:31
Előzmény: #351  spade
#352
Spade kereskedsz devizával?
Csak kérdem....
spade 2007. 12. 17. 21:01
Előzmény: #350  Törölt felhasználó
#351
DLPH,

Megjegyezném nem olvastam a blogokat csak az itteni beírásokra hagyatkozom és ez alapján mondom, WikFx teljesen korrektül és profin csinálja. (pozi méret, risked amount). Ez ügyben Tharp könyveit érdemes elolvasni...
AZt persze nem tudom hogy WikFx mennyire veszi figyelembe a portfolio heat-t, de az már egy másik kérdés és a risked %-t se tudom nála mekkora...

WikFx-től pedig azt kérdezném - figyelembe véve, hogy a beirásból gondolva támasz/ellenállás között játszik, - hogy milyen kisegítő jelre veszi meg mondjuk a támaszt, és milyen jelre passzolja a tradet ?
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 12:58
Előzmény: #349  Törölt felhasználó
#350
Szia DLPH,

Nagyon örülök, annak amit írtál, mert alapállásban azt mondom, hogy mindig a megalapozott ellenvéleményekből tanulok a legtöbbet.

Köszönöm, hogy annyira udvarias és finom voltál velem, nehogy félreértsem, de nem vagyok sértődős. :)

SL mint rövidítést én a Stop Loss rövidítéseként használom.

Szerintem van egy kis félreértés, de lehet azért, mert valamit félreérthetően írtam.

Azt sehol nem írtam, hogy fix 10-20pip-es Stop szinttel KELL kereskedni. De az tény nálam, hogy a napon belüli pozícióim általában 10-40pip SL szinttel vannak indítva.

De nem a tőkémhez viszonyítva állítom be a stop szintet, hanem a Stop szinthet viszonyítva állítom be a pozi méretét. A pozi méretének és a Stop szint nagyságának szorzata kiad egy értéket (persze még szorozva 1pip értékeével), ami nem lehet nagyobb mint egy meghatározott %-a a tőkémnek.

Én is azokat a rövidtávú pozikat szeretem igazán, amit egy fölöttes trend megtámogat. A kérdés, csak az, hogy mekkora trendre és milyen időtávon van ehhez szükségem? Valószínűleg ebben tér el leginkább a szemléletünk.

Az biztos, hogy a napon belüli kereskedés több hasznot hoz a brokereknek, mint a hosszútávú kereskedés. De ettől még zámomra egy nyilvánvaló piaci hír/hiszti okozta erős momentumot kihasználni nem lutri. Egy nyilvánvaló erős támasz/ellenállás szint okozta vétel eladási egyensúly változást kihasználni szintén nem lutri. Nekem pont az a lutri, hogy egy hónapig üljek egy poziban, aminek lehet, hogy egy carry összeomlás hirtelen véget vet.

A lényeg. Ha fix stopot használnék, ami nem veszi figyelembe, hogy most az egy támasz/ellenállás szint fölött van-e (és mennyivel) vagy sem, akkor teljesen igazad van, jelentősen csökkentené a nyerési esélyeimet és hosszú távon vesztésbe sodora.

De nem ezt tanácsoltam (van is egy bejegyzés, ahol kifejtem az Stop méretezés és tőke kockázat nagyságának összefüggését)

És végezetül:
Wow DLPH GBPCHF nagyon szép trade volt.
Komolyan gratula hozzá! Itt is látszik a különbség a hozzáállásunkban, hogy napon belül GBPCHF-hez hozzá se merek nyúlni, mert olyan volatilis, hogy az én SL elhelyezési technikáim biztosítanák a teljes kudarcot. De ezért nem is teszem.

Szóval nincs mit megbocsátanom, örülök, hogy írtál és nem titkok, hogy én is örömmel szoktam olvasni a blogodon a bejegyzéseket.

Ha addig nem levélváltanánk, akkor szintén kellemes ünnepeket. :)

WikFx
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 03:16
Előzmény: #348  Törölt felhasználó
#349
Szervusz kedves WikFx!

Mint tudod, előszeretettel olvasgattam egy időben a blogodat, roppant értékesnek is találom. Amin megdöbbentem, hogy mennyire másképp látok szinte mindent, ahhoz képest, amilyen álláspontot képviselsz. Ez természetesen nem baj, nekem amit teszek bejött, működik, minden a legnagyobb rendben, Természetesen létezik más működő startégia is, sokezer. Vagy létezhet. Csak én ezeket nem ismerem. De attól még lehetnek.

Ez az SL szintes levélváltás egy kicsit felkeltette az érdeklődésemet, mert ez szerintem nagyon nem igaz amit írtál. Olyannyira nem, hogy pontosan a te javaslatod kedvez a brokinak, és a kuncsaft ki van szolgáltatva a vakszerencsének.

Hogy mire gondolok : SL szintet kockázattűrési szinthez kötöd, a pillanatnyi alaptőkéd elvesztésének arányához képest állítod be.

Sokéves tapasztalatok alapján szeretném kiemelni,sajnos ellent kell mondjak Neked, mély tisztelettel. Sőt, hogy mennyire nem igaz ez szerintem, külföldi barátaimmal beszéltem erről, akik sokkal régebb óta devizáznak mint az én ki vacak 4,5 évem, Nem értettem, hogy hogy lehet vki szerint jó az, ami szerintem ennyire nem jó? A kérdésem pontosan arra irányult, létezik-e olyan startégia, melynek sikeres eleme lehet 10-20 pipes SL? Azt a választ kaptam, amire gondoltam is.A megkérdezettek valóban nagyon rutinos Forexen trédelők.Az az elképzelésem volt és van,és erre kaptam a megerősítést is,hogy egyetlen esetben hasznos ez , kizárólag a rövid poziknál.

Ahol a 10-20 pip veszteséggel pontosan azért kell zárnod, mert egy pip is roppant nagy pénz. De akkor hol itt a biztonságos kockázatkezelés? Ha ennyire magas a tőkeáttét, hogy nem bírok ki 20 pipet, egy EUR/USD-nél,akkor ott szerintem nagy a baj. Legalábbis egy kezdőnek ilyen tanácsot adni felelőtlenség. Persze csak szerintem. Szoktam rövid pozikat használni, de az a legkockázatosabb, Sajnos az élet is bebizonyította, egy kezdő ne ott kezdje. Ahhoz nagyon nagy rutin kell, millió tényező van, hiába pld. egy hír, ami mondjuk felfelé vinné az eur/usd-t, ha a trendje épp shell. Trenddel szemben azt a mozgást (ha egyáltalán érdemit elmozdul), hamar vissza is adja.

Ugyanis, hogy tovább folytassam azt, hogy érthető is legyek, a tőzsdéken általánosan igaz és nem csak a részvénypiacokon : minél kisebb időszeletben gondolkodsz, annál nagyobb lutri az egész. Nincs ember, nincs technika, amelyik megmondja, hogy rövidtávon mi lesz, nagyon magas a hibaszázalék a "profi" elemzőcégek kereskedőszobáiban is a rövid pozíciókkal.,

Nincs olyan CSAK rövid távra játszó startégia, amelyik hosszútávon nem bukik el végül mindent.

Továbbá : SL szint. Nos, ki a kicsit MEGBECSÜLI, az a nagyot itt nem érdemli meg. Ez a szabály. Nincs más szabály. Aki nem ezt teszi, elvérzik, előtte megőrül, vagy előbb megzakkan, és utána vérzik el. Céllal kereskedni dőreség. AZ AUD/USD longodnak fél éve mi volt a célára? Érted ugye.....vagy épp EUR/USD longodnak. Hányan elvéreztek (én is egy csomószor vártam a shortomra ), és minden technikának ellentmondva csak gyengült az usd, az aud meg erősödött. Szintén cél nélkül. Persze egy kellően hosszú chartot megvizsgálva már láthatóak bizonyos szabályosságok. De az nem rövidtáv.

A limit helyes kijelölése helyett a stop megfelelő húzogatása, a megfelelő követési távolságra, ez a módszer működHET. Nem biztos hogy jó lesz, mert természetesen és sajnos még ezer dolog kell ehhez, amiről egy kezdőnek az égadta egy világon semmi fogalma sincs, sőt, egy blog sem említi meg a "tutit" , egy blog sem ír olyat, hogy "na ha ezt elolvasod, és csinálod, gazdag leszel". Azok, melyek céloznak burkoltan ilyesmikre, hazudnak.

Minden instrumentum mint egy élőlény, saját tulajdonságokkal rendelkezik, melyek hosszas megfigyelés és elemzés után alakulnak ki, mint egzaktnak tűnő tények a minket körülvevő devizapiacról.

A levelezésedben említett 10-20 pipes Stop szint (nem SL, mert abból az L=limit), tehát a mondjuk 20 pipes stop roppant kevés. Ilyen kilengésre egyszerűen nem lehet biztonsággal trédelni. Vagyis bármikor és teljesen kiszámíthatatlanul bekövetkezhet. Aztán visszamegy. És mondjuk teljesíti azt az 50 pipet, amire a kezdő játszik. Persze ott zár. Ez is nagy hiba. A pozit a végtelenségig ki kell futtatni, de erre már céloztam.

Ezek a biztonságos követési távolságok instrumentumonként változnak, gbp/jpy, gbp/chf, még az 50 pip is kevés, bármikor bekövetkezhet egy hirtelen ekkora mozgás.

Sokkal fontosabb a stop szintnél az OK kérdése. Mi volt az az OK, amiért ezt a pozit felvettem? Ha ez nem árfolyamhoz hanem helyzethez kötött, akkor állandó figyeléssel kell ezt megoldani, ha pedig az OK megszűnése árfolyamhoz kötött, akkor ODA kell beállítani a stoppot, nem pedig fixen egy 20 pipre pld, ami ráadásul a tőkém és kockázattűrő képességemből van kiszámítva, nem pedig TA vagy fundamentumok alapján. Szerintem. Szigorúan szerintem.

Kérlek bocsásd meg, hogy most kivételesen kommentárral illettem véleményedet, de a kezdők kötelező kinullázódása egyik legfőbb oka a legnagyobb kockázatot jelentő rövidtávú pozíciók hajszolása, 10-20 pipes stoppokkal, és a nyerők nem kifuttatása, vagy ha valaki már idáig eljut, akkor a rossz követési távolság, ami miatt feleslegesen kicsapják a poziból, aztán görcsösen visszaszáll, ahol már nem kéne, és sokszáz piptől elesik, mert túl közel vitte a stopját, sőt veszít, ha túl drágává (magassá) válik számára az árfoylam, és lkezd bőszen shortolni.

Ezek nem részvények. Semennyire sem. Ezért nem lehet, és nem szabad azzal senkit áltatni, hogy a jól bevált részvénypiaci technika majd itt jó lesz Nem jó. Van más, az meg jó. Melyeket kifejezetten a devizapiacokra fejlesztettek ki.

Gartulálok végezetül az így utólag közölt sikeres trédedhez, csak így tovább és sok pénzt Neked , képzeld, az elmúlt héten jóformán végig Gbp/chf longban csücsültem és egy kedves barátom is aki szinkron trédel velem, hát nem semmi ez sem....szépen hozott ez a történet is szó se róla. Örüljünk a sikereinknek,

Még egyszer sok sikert, és békés boldog ünnepeket kívánok neked. Bocsásd meg őszinte hangvételű hsz-em, csak ezt nem hagyhattam szó nélkül.

Szia.
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:16
#348
Csináltam egy kis elemzést a pénteki nagy zakóról.
A hét trade-je 2. címet viseli.

link

Lassan én is azon az állásponton leszek, mint devizaTrader, hogy elég napi 3 trade, csak módosítom, arra, hogy elég havi 3 (ilyen). :)

Üdv.
WikFx
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 11:14
Előzmény: #346  Törölt felhasználó
#347
Mail ment. Előre is köszönet, tényleg érdekel.

Üdv.
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 06:14
#346
Szia
Nincs bennnem semmi bántódotság azért mert kifejtetted a véleményed.
Ha dobsz egy mail cimet a castor1@freemail.hu ra akkor szivesen leirom a trédelési szokásaimat már amennyiben ez érdekel
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 22:51
#345
És raktam ki egy új minta trade-et a blog-ra.

Friss ropogós kinek kell? :)

WikFx
link

Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 22:50
Előzmény: #340  Törölt felhasználó
#344
Hi Castor,

Örülök az eltérő látásmódodnak. Komolyan, mert tudom, hogy tanulni egy idő után a velem egyetértőktől már kevesebbet tudok, mint azoktól akik nem értenek egyet.

A középtávú makró meglátásoddal egyetértek. Viszont rövidtávon az ármozgás ugyanúgy betart bizonyos szabályokat, amelyeket ki lehet tapasztalni, ki lehet olvasni a chartból. A probléma az, hogy a piaci körülmények jelentősen befolyásolják ezen szabályok valószínűségét és teljesülésének idejét. De a tiszta setup-ok eddigi tapasztalataim szerint teljesülnek, csak idő kérdése és emiatt az ember el tudja szúrni a jót is. De ami a legmegdöbbentőbb tud lenni, hogy néha még az előtt látszik már valami a chart-on és az ármozgás szabályaiból, mielőtt a makró okokról értesülnénk (mi kis-trader-ek).

Én amúgy igyekszem olyan elveket alkalmazni és "gyakorolni" a napon belüli kereskedésemben kis időtávokon, amit amúgy 4h és napi chart-on is tudok alkalmazni.

Amúgy alkzatok esetében én célárat ellenállás szintek segítségével állapítok meg főleg. Az alakzat adta célárat amik az eredeti technikai kereskedési leírásokban vannak ritkán használom. Ami még nekem bevált az a hullámokra tett fibonacci expansion-100%-a, mint célár a következő hullámra, de itt is megnézem milyen komoly ellenállás van a közelben.

Számomra elképzelhetetlen, hogy egy olyan nyitott vesztes pozit tartsak a "fiókban", ami nap mint nap eszi a figyelmemet és energiámat (még ha a margin nem is érdekel) és nem látom, hogy mikor fordul nyerőre, de majd valamikor igen. Ez nem azt jelenti, hogy nem viselek el átmeneti mínuszt, de azt még a trade előtt meghatározom, hogy mennyi a maximum, a kockáztatott tőke és stop szint beállításával. Még ha pozit építek akkor is. Minden egyéb makro meglátást és más tradelési módszert meg tudok érteni, de kis-trader viszonylatban ezt a "lebegő trade és nagy margin plusz türelemmel kiülöm" dolgot egyértelműen trader hibának tartom. Az nekem alap, hogy a "mi" szintünkön nincs az a zseb nagyság, ami kibír egy komoly több hónapos zuhanást, vagy olyan kicsi a pozi, hogy azzal meg minek trade-elni, nem éri meg az energia ráfordítást és kockázatot. A másik nagy problémát a trader pszichológia fejlődésében látom, azaz rossz irányba torzítja a felelős kockázat vállalás és döntés képességét. Számomra nem türelem kiülni egy vesztes pozit 2-3 hónap alatt, hanem a kellő határozottság és előzetes megfontoltság hiánya, félelem és reménykedés, amit utólag racionalizálunk "türelem" néven. A türelem az, hogy egy jó setup-ot, ami nyerőben van, kivársz, hogy tényleg akkor zárd be, amikor már kipréselted belőle a szuszt. :)

Ne érts félre Castor nem személyes támadás, hogy "lenyomjalak". Ez csak az én álláspontom.
Törölt felhasználó 2007. 11. 06. 21:08
#343
Találtam ezt a MARKETIVA-t annyira jónak és szépnek tűnik, nincs spread nyújtás hírekre is elég jól lehet kereskedni lot méret 1 dolcsi vagy akármi, csak ugye mesék nincsenek,tud valaki bármit erről a cégről google-ban néhány oldalt dob fel annak a fele is ilyen gyere forexelni hamar gazdag leszel szarság,ködös az egész cég valaki valami tud erről a cégről mielött estleg páran póruljárnak vele?
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 15:05
Előzmény: #341  Törölt felhasználó
#342
Szia
Valszeg más a jellemünk és a habitusunk és ebből adódóan más a kereskedési rendszerünk
Abban viszont teljesen egyetértek veled hogy a pozició nyitásoknak,kockázatkezelésnek és a pozi menedzselésnek egy egységet kell alkotnia és akkor a rendszer képes hosszútávon nyereséget hozni
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 14:05
Előzmény: #340  Törölt felhasználó
#341

Szia Castor,

mindig jó olvasni gondolataidat, még ha nem is értek mindig veled egyet. Csak a vélemény különbségből proftálhatunk.

1, Adatokra lehet kereskedni sikerrel, csak tapasztalat kell hozzá. NFP ide -oda (long-short) tradeltem, mindkétszer profittal.

Ellenben, nem egyszerű és kellenek a szabályok. Pl, a TA által használt eszközök ebben sokat segíthetnek.

Mit értek ez alatt?

Ahogy Wik irja, mi a tradingroomban mindig megvárjuk a a TÜSKÉT, majd csak a korrekcióba adunk vagy veszünk bele az adat irányába. TA-val pontosan lehet mérni a korrekciós szintet, ahol már megérni beszállni és cél árat ad, valamint SL szintet.

Alakzatok.

Az alakzatokkal kapcsolatban is hasonló a helyzet. Egy potenciális kereskedési alkalmat jelent és teljesen mindegy, hogy mi a vége. Egy alakzat, egy kereskedési rendszert ad, ami alapján kereskedni tudsz, és csak ennyi kell, hogy sikeres legyél. Hosszútávon.

Persze, hogy nem mindegyik pl, .fej-vállak lesz jó, de a többség igen.

Mit értek az alatt, hogy kereskedési rendszer ada az árfolyam alakazat.
Pl ha fej-vállaknál ha az alkazat teljeseült, tudod, hogy mit kell csinálnod. Ha a nyakvonal áttört akkor tudod hol van a stop loss szint meg a proift szint. Rendszerben vagy( kereskedési terved van), a többi meg ugy is a piactól függ.

A fundával meg teljesen egyetértek, mivel én is funda junky vagyok.

Sok pipet,

dT

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek