Nem aggódik az Egis és a Richter az orosz piac miatt
Jövõre 6-8 százalékponttal - 26 százalékról 20-ra - csökkenhet a vezetõ orosz nagykereskedõcég, a Protek részesedése a szociálisan rászorulókat ingyenes gyógyszerekhez juttató \"közgyógylistás\" programban (DLO). A magyarországi Egis és a Richter oroszországi exportjára a magyar gyógyszergyártók szerint nincs érdemi hatással, hogy a vezetõ oroszországi gyógyszer-nagykereskedõ piaci részesedése szûkül jövõre.
Jellemző, hogy az alján öntik szét a reszkető kezek. Kicsavarják belőlük a stabil kezek. Persze kétséges, hogy ez az alja. Ahhoz több napos-hetes-havi trendet kéne látni. Egyelőre nem úgy néz ki (bocs). Mindjárt áttöri a 39k-t lefelé...
Nem gondolnám, hogy iditóa az eladó.
Szerintem elég egyértelmú a dolog portfolio takarítás van folyamatban.
Egy-két nagyobb résztvevő úgy döntött csökkenti a Ricsi súlyát. Ami a pillanatnyi helyzetben érthető és teljesen racionális lépésnek túnik.
Szó nincs öntésről szivatásról. nyugodt megfontolt eladások folynak. Nem gondolnám, ha befejezte őrületes rallynak leszünk szemtanúi.
Hacsak a a jelenlegi paici megítélésben hirtlen éles fordulat be nem következik. Én azt gondolom, hogy a Ricsi jó papír, jó managmant ennél sokkal súlyosabb "válságokat" is túlélltek már.
Tehát az óvatos(!) zsákolgatás nem egy rossz gondolat. De egy hirtelen up-ot várni szerintem felesleges.
Na persze ha mégis lesz az nem olyan nagy baj:).
Richter topik