Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 10. 16. 23:40

Conquistator szerint a világ...  

Megirigyelve matgab társadalomfilozófiai elmélkedéseit úgy döntöttem, hogy magam is létrehozok egy topicot, ahol időről időre kifejtem a világról alkotott elképzeléseimet.

Matgab fejtegetései és az itt közölt vélemények között csupán annyi lesz a különbség, hogy amennyiben nem saját gondolataimat írom, minden esetben megjelölöm a szerzőt is - szemben szélsőséges konzervatív barátommal.

Aki fejtegetéseimmel nem ért egyet, természtesen protestálhat – megfelelő kulturált formában. Nos kezdjük. Jó szórakozást!

Világnézetem alapjai

1.tézis:

Nincs isten.

A tudomány mai állása szerint egyetlen érv sem szól mellette, ellenben minden érv ellene.

2.tézis

Ha lenne isten, minden bizonnyal kellően bölcs lenne ahhoz, mintsem elvárná, hogy imádják.

3. tézis

Ha az emberek mégis szükségét érzik annak, hogy egy nem létező istent imádjanak, ehhez akkor sincs szükség közvetítőre, ergo az egyház teljesen felesleges.

4. tézis

A vallás éppen ezért semmi más, mint egy tévhitre épülő világnézet, amely a reális világ kihívásaival szembenézni nem tudó, harcra képtelen emberek közös menekülési lehetőségét teremti meg.

5. tézis

Az egyház tehát nem más, mint egy államokon kívül – esetenként – fellettük álló szervezeti struktúra, amely kihasználva a tévhitben élő emberek alárendelt helyzetét, önálló gazdasági, politikai, hatalmi renszert épít ki. Az egyház ennek a gazdasági-politikai hatalomnak a megtartása érdekében félrevezeti az ideológiailag alárendelt embereket. Az egyház hatalmának fenntartása érdekében folyamatosan hazudik.

6. tézis

Jézus létező zsidó származású személy volt, de – az 1. tézisből következően is - nem volt isten fia. Halála az adott kor társadalmi-politikai körülményei által determinált „természetes” halál volt. Halálában így nem lehet felelőst találni, ergo a zsidók sem azok. Az antiszemitizmus tehát vallási szempontból teljesen megalapozatlan.

7. tézis

Az antiszemitizmus egyetlen kiváltó és azt fenntartó oka az emberi irigység. A zsidó nép tehetséges, „életrevaló” nép, eredményei megkérdőjelezhetetlenek, fennmaradása az elmúlt 2000 év ismeretében etnikai csoda.

A nemlétező isten kiválasztott népe. Életben tudott maradni olyan fajok környezetében, amelyek kizárólagos célja a zsidó nép elpusztítása. Az antiszemitizmus a tehetségtelen - mondhatnám - életképtelen, és ezen életképtelenségének tudatától szabadulni igyekvő, gyáva és önző ember saját tehetetlenségéből fakadó gyűlölettel vegyes, szélsőséges és irracionális reakciója.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 12. 14:01
Előzmény: #134  Törölt felhasználó
Egy kis gazdaság és politikamentes topik, amire matgab is célzott?

De vajon hogyan formálódott a világképed az elmúlt időben, hiszen az alábbi irásaid között sok ellentmondás van, ami talán időközben kikristályosodott.

5000 éve nem fejlődik a világ, a zsidók a nemlétező Isten által kiválasztott nép, az egyház nem létjogosult, stb.

Egyébként szerinted ez a 7 tézis valóban meghatározza a világot?
Vagyis a gazdaságot és a politikát is meghatározza a végkifejlet???
matgab 2007. 04. 12. 08:12
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
"mert conqui azt írta hogy ő nem indított olyan topicot, amelyik nem a tőzsdéről szól. mert ugye nem csak egy politikainak indított topicban lehet politizálni!"

Hát ha ez igaz, hogy ezt írta, az bizony kemény...

Légyszi kotorjon elő bárki legalább egyetlen olyan TŐZSDÉvel és nem politikával foglalkozó topikot, amit conqui indított!

Aki talál ilyet, azt meghívom egy sörre a következő konferencián!
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 20:36
Előzmény: #134  Törölt felhasználó
conqui
ha ilyeneket írsz hogy:
Minden hatalmat a liberálisoknak, semmi hatalmat a konzervatívoknak. Vesszen Orbán.
Ezt mondta Lenin is csak kicsit másképp!
ráadásul mosoly nélkül, akkor ne csodálkozz azon, hogy a jobbosakban elpattan a húr és jönnek itt a különféle böszme, lopcsány, kókadó liberalizmus stb szövegekkel
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 20:30
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
elfmage3
nem is azért hoztam elő, hogy megvédjelek, inkább azért, mert conqui azt írta hogy ő nem indított olyan topicot, amelyik nem a tőzsdéről szól. mert ugye nem csak egy politikainak indított topicban lehet politizálni!
ha én pl elkezdenék a fotex topicban politizálni, akkor az is pol.topic lesz? :)
mellesleg én is hasonlóan látom őt, ha valakinek azt kellene írnia hogy végülis igazad van, akkor mélyen hallgat arról a témáról.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 20:26
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
Conqui-val kapcsolatban nem a trágárság jut eszembe. Vitatkozni nehéz vele mert a témákat, ha be kellene ismerni a tévedést akkor agyonhallgatja.

Ejnye! Mit hallgattam én agyon?
Nem ülhetek itt egész nap. Valamire nem válaszoltam?
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 19:56
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
nyuszi:
Nem kell védeni engem. Szerintem ez a hangnem még belefér, hiszen mégiscsak vitatkozunk. Ráadásul nem azonos oldalról szemlélve a dolgokat (ha nem is szembenállóként). Ilyenkor elmegy ha néha karcosabban fogalmaz egyik másik fél (én is szoktam).
Conqui-val kapcsolatban nem a trágárság jut eszembe. Vitatkozni nehéz vele mert a témákat, ha be kellene ismerni a tévedést akkor agyonhallgatja. Még önmagában ez sem probléma ;)
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 19:47
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
nyuszi

Ez a topic anno csupán "válasz" volt matgab "politika és társadalom ahogy én látom" c. topicjára.
De azért jó kis témákat feszegettünk benne.:))
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 18:08
Előzmény: #128  Törölt felhasználó
conquistator a A gazdagabbak rosszabbul jártak a kiigazítással (3.) topicból:
"Tudod elfmage ha visszanézel - és én elhatároztam, hogy egyszer megteszem és kigyűjtöm, hogy kb. egy évre visszamenőleg ki milyen topicot nyitott -, ezek a politikai topicok itt 2006 áprilisa óta léteznek és azt követően indult meg a sűrűsödésük, mióta elhangzott az öszödi beszéd. Ugye mondanom se kell, hogy nem én indítottam egyiket sem. "
azért itt is elég durva a párbeszéd.
tudom hoznom kellene példát a másik oldalról is, mert így réstzlehajlónak tűnhetek, de azt majd úgyis megteszed
tokos. 2007. 04. 01. 22:44
Előzmény: #131  tokos.
Mármint a változást az egyház 2000 éves történetére értettem.
tokos. 2007. 04. 01. 22:43
Előzmény: #130  Törölt felhasználó
Én egyszer már felvetettem másfelé, hogy azért nehéz ez a dolog, mert maga a definíció is folyamatosan változik. Mindig éppen olyan, hogy ne lehessen bebizonyítani, hogy nincs.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:25
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
Érdekesnek tartom hogy hogy lehet olyanról vitatkozni (Isten léte vagy nemléte) amikor Isten nincs definiálva. Mi / Ki az?
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:15
Előzmény: #128  Törölt felhasználó
nahát ,hogy mi k vannak!!!!
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 20:21
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
El van felejtve ez a topic. Egy kicsit előrehozom, hogy ne csak matgab ultrakonzervatív filozófiai fejtegetéseit évezzétek.

Ezzel szemben: éljen az ultraliberalizmus. Minden hatalmat a liberálisoknak, semmi hatalmat a konzervatívoknak. Vesszen Orbán.
Ezt mondta Lenin is csak kicsit másképp!
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 12:27
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
Szia Csekete,

Semmi közünk egymáshoz, sőt a világról alkotott elképzeléseink is elégé távol esnek, de ha a topik korábbi beírásait elolvasod ez egyértelműen kiderül. :o)

A film kapcsán jutott eszembe ez a topik. Azért kerestem elő, mert film kapcsolódik a topikon korábbi lezajlott párbeszédhez, és csak javasolni tudom, hogy akit foglalkoztat a téma, nézze meg, mert nagyon jó.

Üdv,
viatoris
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 23:13
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
conqi=via....
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 19:41
Pont így!
Egy hónap után annak jut eszébe a topikot újraindítani, aki elkezdte.
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 17:45
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
csekete, ezt hogy érted ?
Törölt felhasználó 2006. 11. 24. 23:23
Van akinek a névgyártás az élvezet?
Törölt felhasználó 2006. 11. 24. 22:41
Előzmény: #121  tokos.
Sziasztok,

Ma láttam egy nagyon érdekes filmet " Az élet rejtélyének megfejtése" címmel.

A film a legfrissebb biológiai/biokémiai felfedezéseken keresztül próbálja bemutatni a darwini tanok alternatívájaként tudományos körökben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ún. "Intelligens tervezés" elméletének bizonyítékait.

A film kellően tudományos, tárgyilagos és legfőbbképpen elgondolkodtató. Semmi vallásos lilaködös hókuszpókusz nincs benne.

A film amúgy most jelent meg magyarul DVD-n és a
www.ertem.hu
internetes címen nem túl borsos áron (950Ft+postaköltség) megrendelhető. (Én is innen rendeltem meg és nem kapok jutalékot mások esetleges megrendeléseiért :o) )

Üdv,
viatoris
tokos. 2006. 10. 24. 09:37
Előzmény: #120  spade
Na, egy ember, aki tanult matematikát, és még nem felejtette el.

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek