Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 09:48

Ideges lett a részvénypiac a konvergenciaprogramt ól  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt napokban tapasztalt optimizmus megtört ma reggel, a BUX a nyitást követően 1%-os csökkenéssel 21,623 ponton áll. A régióban az orosz börzén a csökkenő olajára érezteti hatását, melynek köszönhetően az RTS 0.73%-os mínuszban áll, míg a PX 0.17%-os, a WIG20 pedig 0.02%-os csökkenést mutat.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=72380
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 22. 11:06
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
Szerintem a mostani helyzetre rendkvül jellemző a vasárnapi vihar kezelése, és felelősség megállapítása. Mertugye:
Van egy állami rendezvény, amelynek a célja a nép szórakoztatása, és a kormány népszerűségének növelése. GYF mivel szabadságon van, és nem akar felvételről beszélni, ezért rábeszéli Az elnököt is, hogy akkor most inkább egyikőnk se beszéljen...
De más is szabadságon van, mert az ünnep alatt gyakorlatilag a milliós tömegben csak harmad5angú politikusok, rendőrök, katasztrófavédelmisek voltak. Úgy látszik ez a legkisebb kockázatú eseménye lehetett az évnek...
Én nem tudom, de ha egy Honvéd, vagy milyen pályát néhány száz néző miatt rendőrileg nem biztosíthatónak lehet minősíteni, akkor egy milliós rendezvényre senki sem figyel? Két hete állt le London a terrorista fenyegetés miatt, és akkor itt még terv sincs arra, hogy mi lenne, ha.....???? És ami a legszörnyűbb, hogy akormány azért mert egy 5 Mft-os kftre bízta a szervezést, azért már semmiért nem felelős? Szerintem adjuk ki gyorsan a honvédelmet, meg az egészségügyet is, és ha döglenek a népek, akkor hivatkozzunk arra, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelő volt a vállalkozói és alvállalkozói szerződés...(szerrintem az EÜ-vel is ezt tervezik, hogy olcsóbb, ha kiadják, aztán ha baj van a magasabb kockázat felvállalása miatt, akkor mutogatnak az alvállalkozóra...)
Az állam összes funkciója lassan megszűnik... A legszebb Szilvásy úr monológja volt, hogy mésfél óra alatt úgysem tudtunk volna teljes elvonulást biztosítani mindenkinek...
(ezt mondják annak a kenus családjának, akit kiengedtek a vízre, amikor már tudták, hogy vihar lesz)
Törölt felhasználó 2006. 08. 20. 15:38
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#31
Yesterday!

Kösz a választ. Szóval akkor az világos, hogy nem Orbánék nyakába akarom varrni a felelősséget, ezt MP és Gyurcsány rontották el négy kampány költségvetéssel, amit nem bírt el az ország gazdasága. Felelős érte az MSZP is kollektíve, mert megismételte a 80-as évek politikáját, amikor hitelből csinált népjólétet, aztán hát most benyújtotta számlát, ami a hitelkamatok miatt elég borsosra sikerült.

Az MSZP szerintem egy klasszikus szocdem párt, de kétségtelenül vannak olyan figurák, akik ott, akik az elmúlt 20 év hazai és nemzetközi változásaiból elég keveset érzékeltek. Aztán vannak olyanok, akik azért elég jól megtanulták a kapitalizmust, persze kapnak is a képükbe, hogy "bankárok meg spekulánsok" stb. Hogy korruptabbak-e vagy sem a jobboldalnál, azt én tényleg nem tudom megítélni. Én mindkét oldal szennyeséről tudok pár dolgot konkrétan, de mérlegre nem tettem őket.

Ami miatt azt mondtam, nem csinálná a másik oldal sem jobban,az 1. a FIDESZ nyíltan etatista politikája, ami túlköltekezéshez vezet/vezetett 2. nem emlékszem, hogy az ellenzéki bírálatok középpontjában a túlköltekezés állt volna 3. a tavaszi kampány idején a FIDESZ - szemben momdjuk az MDF-fel - még több pénzt költött el virtuálisan,mint a szocik.

Szóval nekem a FIDESZ meg az MSZP ugyanazt a felelőtlen költségvetési politikát képviseli, csak a klientúra meg az ideológiai máz különbözik. Sajnos. Az SZDSZ meg szégyelje magát, mert tényleg csúfor űz a liberalizmusból.
Törölt felhasználó 2006. 08. 20. 14:06
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#30
na ez nagyon jo volt!!!!

azt még kihagytad belőle hogy otthon a családi kaszát nem gyurcsány kezeli.
vajon miért???
pampa 2006. 08. 20. 13:53
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#29
De ha befolyik a tervezett összeg,és megint nem bevételnövelő,hanem népszerűség visszaszerző kiadásokra fordítják akkor csak megint egyhelyben toporgunk..
Törölt felhasználó 2006. 08. 20. 13:43
Előzmény: #27  pampa
#28
Minden attól függ, hogy az eddigi mexorítások hogyan realizálódnak, vagyis befolyik-e a várt lóvé az államhoz.
pampa 2006. 08. 20. 12:49
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
Gondolom ezek a kiadáscsökkentő lépések népszerűségük miatt kerülnek bejelentésre 10 01-ikei szavazás után. Lehet hogy köztük lessz a 13. havi nyugdíj elvonása? Vagy az utazási kedvezmény megvonása?
Törölt felhasználó 2006. 08. 20. 12:20
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#26
"szerintem leginkább azért, mert 1.) szinte kizárólag a bevételnövelés a célja"

A napvilágra került intézkedéseket továbbiak fogják követni, feltehetőleg október 1 után. Ezek még bőven tartalmazhatnak tisztán kiadáscsökkentő tételeket.
Törölt felhasználó 2006. 08. 20. 09:07
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
Kedves Marek!

Feltétlenül egyetértünk abban, hogy az Orbán-kormány sem volt tökéletes, mindamellett szerintem egy csomó pozitív dolgot valósítottak meg. Akkoriban is voltak korrupciós esetek, rossz döntések, alkalmatlan vezetők, sorolhatnánk. A korrupciós ügyek incidenciája és volumene azonban nagyságrendekkel kisebb volt. A jobboldali kormányzás idején azt lehetett tapasztalni - én legalábbis így látom -, hogy valamiféle tervezett, végiggondolt pálya, koncepció mentén haladt az ország, volt világ- és jövőképe a kormánynak, azt lehetett érezni, hogy most "A" ponton állunk és szeretnénk eljutni a "B" pontra, ehhez pedig ezt meg ezt kell megtennünk. Mindez nem csak afféle "érzés" volt, hanem ez - talán csak az utolsó évet leszámítva - tényszerűen kimutatható a makrogazdasági mutatók javulásában is.

Mindnyájan tudjuk, hogy korrekciós programra a jelenlegi helyzetben szükség van. Abban viszont nagyon nem értek veled egyet, hogy melyek voltak az ide vezető okok. Röviden: ne próbáljuk már úgy beállítani, hogy a megszorító csomagra azért volt szükség, mert "így alakult", vagy a "körülmények szükségessé tették", bla-bla... Megszorító csomagra azért van in concreto szükség, mert medgyessy és gyurcsány a megelőző négy évben olyan pályára állították az országot, olyan gazdaság- és szociálpolitikát folytattak, mely elkerülhetetlenül ide vezetett. Nem volt az utóbbi négy évben világgazdasági válság, nem tört ki a harmadik világháború, nem döntötte a fél országot romba egy megsemmisítő természeti csapás, sőt, még a marslakók sem intéztek ellenünk támadást.

A jelenlegi helyzetet kiváltó okok egyértelműek. Akkor tartanám felelősnek a jelenleg regnáló politikai vezetést, ha gyurcsány kiállna, s beismerné, hogy igen, az elmúlt négy évben hibás döntések sorozatát hoztuk meg, s ez oda vezetett, hogy restriktív intézkedések váltak szükségessé. Egy felelős vezető azt mondja: hibáztam, válságba sodortam a vezetésemre bízott országot, ezért lemondok. Egy demokratikus hagyományokkal rendelkező országban egy ilyen alkalmatlan pszichopatát meg sem választanak, vagy ha mégis, akkor lemondatnák azonnal mihelyst kiderül az igazság.

Már ne haragudj, de az olyan megjegyzésekkel nem lehet mit kezdeni, hogy bizony a másik oldal sem csinálná jobban. Az ilyen konjekturális és hipotetikus kitételek teljesen értelmetlenek. Mi lett volna ha... - ugye ezt te sem gondolod komolyan?!

Egyetértünk, a bevezetendő megszorító csomag alapvetően elhibázott, szerintem leginkább azért, mert 1.) szinte kizárólag a bevételnövelés a célja, miközben erősen figyelmen kívül hagyja a kiadáscsökkentési oldalt (hiszen akkor hogyan is lehetne a haveroknak jobbnál jobb megbízásokat adni); 2.) oly mértékben zsigereli ki az embereket, mely már túl van a többség tűrő- és teherbíró képességén; 3.) nagyon beszűkíti a gazdaságot.

A "postbolsevik-pszeudoliberális" terminust nem véletlenül, afféle lózungként használom, hanem nagyon határozottan így is gondolom. Az mszp végtelen messze áll a szocialista eszméktől s leginkább olyan eszközöket alkalmaz céljai mindenáron való eléréséhez, mint amilyeneket hajdanán a bolsevikek, az szdsz pedig olyan távol áll az igazi liberális eszméktől, mint Makó Jeruzsálemtől.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 23:46
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#24
Yesterday!

Nem akartam az Orbán kormányt általánosságban szidni, csináltak jó dolgokat is - szerintem a családpolitikájuk végiggondolt és helyes volt. A jelenlegi helyzetért az emúlt négy évben kormányzó gárda kell, hogy viselje a felelősséget - ezt leírtam korábban. Arra akartam rámutatni, hogy a jobboldal egy része ugyanúgy hajlamos a túlköltekezésre, mint a "postbolsevik-pszeudoliberális kormány". Ezt a kampány alatt is bizonyították, de kormányzásuk alatt is. Mivel te is a piacon tájékozódsz, tudod, hogy korrekciós programra szükség volt - ellenkező esetben leminősítenek és kicsinálnak minket. A kérdés az, hogy jó-e ez a csomag. Te azt mondod nem. Szerintem sem, de kételkedem, hogy a másik oldal jobbat csinált volna. Ennyi most. Majd még vitatkozhatunk holnap.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 22:58
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
Sokan mondtak már sokfélét, ilyet akármelyik vezető politikusról lehetne készíteni, viszont az effajta fidesz propaganda miatt nyert az mszp valószínű.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 22:47
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#22
Fetu,na ezt a klippet tovább kell küldeni 10millió magyarnak!hát küldözgessük csak!
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 14:21
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#21
Buxi bácsi!
Akinek OTP részvénye van manapság, az érzelmi alapon kellő idegekkel rendelkezik ily jellegű várható sokkok feldolgozására.
:-))
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 14:06
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#20
Köszönöm a sört bátyuska! Sajnos túl ismert a pofim ahhoz, hogy ne okozna neked hatalmas érzelmi sokkot az inkognitóm feladása! Virtuálisan iszom az egészségedre!
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 13:46
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#19
Buxer bácsi!
Igen óriási a felelőssége!
Éppen ezért monnnnyon le, minél előbb.
Az egy felelős döntés lenne.
De ha ez bekövetkezik, akkor se bánkódj, mert meghívlak sörözni, oszt megbeszéljünk békében ezt a dolgot.
pampa 2006. 08. 19. 12:23
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#18
És az MSZP frakciójának is. Hiszen az ő szavazataik nélkül ez az ámokfutás nem valósulhatna meg! No meg az SZDSZ is ugyanilyen bűnös ebben a dologban! Okt. 01 -én lehet először itéletet hozni. Mindenki eldöntheti jók-e, vagy rosszak.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 12:00
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#17
Oriási a személyes felelsége a pasasnak.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 11:21
Előzmény: #1  portfolio
#16
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 09:37
#15
Marek!

Persze, lehet szidni az Orbán-kormányt, de azért emlékeztetnélek téged meg mindenkit arra az apró körülményre, hogy 2002. májusa óta nem ők kormányoznak... Szerintem egy kormánynak rendes körülmények között úgy kb. két évig van joga visszamutogatni, de utána már nincsen. Ez nem másról szól, mint a saját alkalmatlanságuk és ballépéseik elkendőzésére.

A jelenlegi posztbolsevik-pszeudoliberális kormánnyal nem az a legfőbb baj, hogy végtelenül korruptak és amorálisok (bár ez sem kevés), hanem az, hogy egész egyszerűen nem értenek a kormányzáshoz, alkalmatlanok normális, perspektivikus és felelős (társadalom-, gazdaság-, egészségügy-, oktatás-, etc.) politikát folytatni! Alkalmatlanságuk ellenére azonban végtelen önbizalommal rendelkeznek. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha én holnap elvállalnék egy szemműtétet, holott gőzöm sincs hozzá, viszont nagyon jól lehet vele kaszálni.

Teljesen egyetértek veled abban, hogy nem indulatból kell politizálni, az viszont mindenképpen szükséges, hogy mindenhol szelíden felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy az egyre romló helyzetük egyenes összefüggésben áll azzal, hogy kikre szavaztak. Ugyanis a jelenlegi gazdasági-, társadalmi helyzet nem csak úgy "kialakult", nem a "gólya hozta", hanem igenis visszavezethető azon emberek felelőtlenségére és hozzánemértésére, akikre a szocialista kötődésű szavazók voksoltak.

"Nekünk Mohács kell!" Majd ha már arra sem lesz pénz, hogy az éhenhalt emberek hulláit az utcáról elszállítsák, akkor talán megérti ez a buta-birka nép, hogy a posztbolsevik-pszeudoliberális kormány csak arra képes, hogy romba döntse az országot.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 08:58
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
Buxi!
Intézkedjél, hogy csináljanak már valamit, mert az albánok is rohamtempóban haladnak.... Albániában is előbb lesz euro?
Buxi! Szóljál valamit.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 08:25
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Ami konvergiaügyben megy itt, az egyenesen kimeríti a szakmai dilettantizmus, kormányzati alkalmatlanság körét. Soha ilyen brutál tehetségtelen kormánya Magyarországnak nem volt.
Én a külföldi befektetők helyében egy rohadt büdös vasat nem hoznék ide, semmilyen hitelt nem adnék.
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 05:01
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
jav Széchenyi
Törölt felhasználó 2006. 08. 19. 05:00
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
konki,
végre találtál valamit, amibe bele lehet kötni... Ha az Orbán kormányt nézzük, akkor az elég nyilvánvaló, hogy előbb megteremtette a lehetőségét annak, hogy pl. a Szécsenyi terven keresztül fejlesztési forrásokat juttasson el nagyon sok piaci szereplőnek, a támogatott lakáshiteleken keresztül pedig a lakosság széles rétegeinek. DE! Mindakettő gazdaságélénkítő, és nem fogyasztást generáló megoldás volt. És a amikor átadták a kormánybotot, még akkor sem volt üres a kassza... A szocik mindíg előbb szórják a pénzt igérgetnek, aztán jönnek lesöpörni a padlást. A liberálisok még ennél is rosszabbak, mert semmit nem csinálnak, csak jattért elnyomják a közöst, és aztán hiszik, hogy minden megy magától. Persze ha gond van, veszik a másik útlevelüket, és húznak az NYba, Berlinbe, vagy máshová...
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 11:55
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#10
floter
Mert az a hazaszerető, aki neked ész nélkül öosztogat a közösből? Akkor te nagyon szeretted a Meggyesi Petyát.
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 11:43
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
floater: azzal azert tisztaban kene lenned, hogy az ilyen szovegek miatt veszti el a valasztasokat a jobboldal, mert van egy reteg, amely ugyan nem szereti a baloldalt, de az indulatbol politizalast sem. A jelenlegi helyzetert a mostani kormany kell, hogy viselje a feleloseget - ez tiszta. Viszont az Orban-kormany sem volt tul sporolos 2001-2002-ben. Meg piacbarat sem - emlekezz az akkori arfolyamnyereseg adora! Ettol a magyarozastol meg nevethetnekem tamad. Foleg amikor szerb (Csurka) meg svab nevu fazonoktol halllom.
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 11:29
#8
Balosok, liberálisok ti mind hazaellenesek vagytok -> akasszátok fel magatokat és magyarországon jobban fogunk élni mi magyarok legalább 100 évig.

Az is tegye ezt aki azt mondja nem érdekli a politika; Bebizonyosodhatott már a hülyék számára is, hogy a rossz politika nem csak 1-2%-kal megy a zsebünkre, így nem foglalkozni vele annyi mintha azt mondanátok holnaptól nem érdekelnek a főnök utasításai a munkahelyemen.
OSZLOPOS 2006. 08. 18. 11:19
Előzmény: #6  zsosz
#7
Fidesznek csak át kell írni a plakátokat:Rosszabbúl élünk mint fél éve. És ez már érezhetően igaz is lesz.

Én attól a pillanattól nem foglalkozok a politikával, mikor Kóka sikerként hirdette magát, hogy szinte fele annyiért építenek most autópályá, mint 2 éve.Merthogy látszik, hogy a kormány megfogja a pénzt. A gond az, hogy az előző szerződéseket is ő írta alá, azaz kiszámítható mennyi pénzt nyúltak le eddig csak itt: aláírt szerződésekbe foglalt kilóméterek *1Mrd forint. És még büszke rá. Na, innentől nem érdekel semmi.....
zsosz
zsosz 2006. 08. 18. 11:05
Előzmény: #5  Monster
#6
A magánnyugdíjat mégis hogyan? Kötelező nyugdíj irányú befektetés, mely jövedelemarányosan kerül lekötésre.Ha a tőkét is megadóztatja, akkor bújtatott jövedelemadó emelésről beszélünk v. nem?
Ha a befektetés növekménye után számol kamatadót az korrelálni látszik a banki kamatadó és tsaival.
Az más kérdés, hogy innentől hogyan lehet kötelezni ezt a "megtakarítási formát", ha van kockázatosabb,de jövedelmezőbb befektetés is?(pl.ingatlan,tőzsde stb)
Monster 2006. 08. 18. 10:12
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#5
ööö, nyugdíjak megadóztatása?
Az meg minek?
Vagy a magánnyugdíjakat akarják megadóztatni, nem az államit?
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 10:12
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
Akkor fogják megérteni, ha majd elmennek a boltba vásárolni és fizetni kell a kasszánál. Akkor majd rájönnek, hogy itt valami nem nagyon stimmel.
werkaz 2006. 08. 18. 10:07
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
MIndezt úgy hogy a maszop egyik legnagyobb bázisa a nyugdíjas szavazók :) hát szépen megköszönik nekik....
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 10:05
Előzmény: #1  portfolio
#2
hát még a választók / nyugdíjasok milyen idegesek lesznek, ha meglátják, hogy tervben van a nyugdíjak megadóztatása is. Ha bruttósítás után, azt úgysem fogják megérteni a tömegek, viszont legalább semmi értelme. ha anélkül, akkor örülhetnek, ha egyetlen darab önkormányzati képviselőt összekolbászolnak maguknak ősszel (kormánypártok).

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek