Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 04. 19. 11:55

Csapdában a magyar gazdaság - nem a régi "gyógyszerek" kellenek (CEMI)  

Ugrás a cikkhez
Csapdába került a magyar gazdaság - állítják a Central European Management Intelligence (CEMI) elemzői. A növekedés üteme lassul, az adósság egyre jelentősebb, a foglalkoztatottság alacsony, magasak az adók. A kitörési lehetőséget az államháztartás konszolidációja, a foglalkoztatás növekedése jelentheti a szekértők szerint. Európai példák azt igazolják, hogy az államháztartás reformja különösebb növekedési áldozat nélkül is végrehajtható, mely egy sokkal versenyképesebb struktúrát hozhat.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=67593
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bpmcwap
bpmcwap 2006. 06. 23. 10:26
Előzmény: #8  bpmcwap
#22
megmerik csinálni....
Knight Tyris 2006. 06. 03. 16:04
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#21
Kedves Portfolio!

Jó lenne, ha reagálnátok az alábbi hozzászólásra.

Tényleg kitiltottátok-e matsca-t és ha igen mért?

Én specilen nem emlékszem tőle olyan kirívó dologra, ami ezt indokolná. (bár nyilván csak bizonyos topicokba járok, mindet nem ismerhetem)
Ellenben léttam már jópár olyan hozzászólót, hozzászólást aki, ami megérdemelte volna a szabalyozást.
Legyetek következetesek, vagy egyiket sem, vagy mindet szabályozzátok!

Üdv:
Törölt felhasználó 2006. 06. 03. 05:32
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#20
FEL VAGYOK HÁBORODVA A PORTFOLIÓ CENZÚRÁJÁN....ENGEM KIZÁRTAK , MINT MATSCA FELHASZNÁLÓT....BOCSÁNAT, DE A VIDEÓKAT NEM ÉN KÉSZÍTETTEM, HANEM A HÍRTV ÉS IGAZA IS VOLT...., NEM RÉSZLETEZEM....
NEM IS EZ ÉRDEKES, HANEM AZ, HOGY DEMOKRÁCIÁBAN CSAK FIDESZES VAN KIZÁRVA EGY ILYEN FÓRUMRÓL???? ÉN ITT MOST IS LÁTOK OLYAN KOMMUNISTA HOZZÁSZÓLÁSOKAT, AMIÉRT ÉN KI LETTEM ZÁRVA.(IGAZ NEM VIDEO....).....MOST NEM KELL KIZÁRNI, MERT NEM FOGOK IROGATNI, ILYEN BOLSEVIK FÓRUM NEM ÉRDEKEL....
JA , ÉS NAPOKIG KÍNLÓDTAM, HOGY MIÉRT NEM TUDOK BELÉPNI, ERRE A KÉRDÉSEMRE NEM IS VÁLASZOLT A PORTFOLIÓ....(ALATTOMOS, AKI NEM VÁLLALJA TETTEIT.... OLYAN, MINT A KORMÁNYUNK....SUMÁK)
KÖSZÖNÖM, HOGY SZÓLHATTAM
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 10:20
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#19
A populizmusnak a Fityesz ellenzékben maradásával még nincs végleg vége, és amíg komoly mértékben létezik és igény van rá, az állami tulajdon manageri szemléletű irányítása egyszerű ábránd - ezek a vállalatok alig fognak tudni nyereségesen működni, főleg ha alapvető szolgáltatásokat nyújtanak, és alig van olyan amelyik nem (pl. a Szj. Rt nem az, jól is megy neki). Ilyen feltételek mellett pedig dőreség olyan privatizációban részt venni, amelyik állami irányítást/vétót hagy meg, jó példa volt erre a MOL gázüzletága a Fityesz idejében, az állam úgy kezelte, mintha még mindig teljesen a sajátja lenne (neki úgysem fáj a veszteség), és még jogi úton sem lehetett korrigálni, pedig volt törvény arról, hogy nem lehet veszteségbe kényszeríteni, mert a legfelsőbb bíróság kijelentette, hogy nem illetékes kormánydöntések felülbírálatában :O Hát akkor ki az - vagy tán diktatúra felé haladtunk? Szóval ilyen vállalatok privatizációjában semmiképp nem vennék részt, még ha törvényes garanciákat is adnak, mert jön egy következő kormány és felrúgja, ha az az érdeke. Ennyit erről...
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 09:32
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#18
Arp, miért volna tilos eladni?
És érdekli az éppen hatalmon lévőket egy "tilalom"? Ki tiltja meg? És ki gátolja meg?

Most legalizálták, tették "demokratikussá" a 2004-es hatalom átvételt! Ezek a földet is el fogják adni a lábunk alól...

matgab 2006. 04. 24. 09:13
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#17
Úgyis eladják...Mindent eladnak, végkiárusítás lesz...
Törölt felhasználó 2006. 04. 23. 17:46
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#16
A Szerencsejáték Rt-t TILOS eladni. Ha ezt bárki megpróbálja jogi következményekkel fog szembe nézni - vagy egy népszavazással - ígérem neked!
Törölt felhasználó 2006. 04. 23. 17:32
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#15
ARP, igaz. Annyit tennék hozzá:
Én minden stratégiai állami vállalatot többségi állami tulajdonban hagytam volna 50%+1 szavazattal, a többi részt adtam volna csak el magyar vagy külföldi befektetőknek. Arról meg nem is beszélek, hogy az arany tojást tojó tyúkot egyet sem vágtam volna le, tehát a kimagaslóan nyereséges állami vállalatok közül egyet sem adtam volna el, legalább ezek az államnak termelték volna a pénzt, a hasznot, ezzel is csökkentve a hiányt. Waze, ezek a köcsögök még a Szerencsejáték Rt-t is el akarják adni. Az eszem megáll.
Törölt felhasználó 2006. 04. 23. 17:14
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
Alapjaiban nincs bajban a magyar gazdaság.
Amire ráférne a reform az a gazdasági felépítmények:

1. Költségvetési reform
2. Közigazgatási és államigazgatási reform
3. Egészségbiztosítási reform

És a tulajdoni szerkezet:

1. Magyar tulajdoni szerkezet preferálása
2. Állami tulajdon manageri szemléletű irányítása - tőzsdei megméretteése többségi állami tulajdonban maradása mellett.

stb, ezek a leglényegesebbek szerintem.
Törölt felhasználó 2006. 04. 23. 11:52
#13
Szerinted ki miatt van bajban a magyar gazdaság?
Knight Tyris 2006. 04. 23. 01:19
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#12
Arp!

1. Elektromos ezközt tartani a hálószobában egészségtelen, pláne az ágy mellett. :o) Az aurád nem szereti ám az elektroszmogot. :o)
2. Te nem szereted a napfényt? :o) :o)
3. Ilyen későn fentlenni és benézni a portfoliora, plusz még irogatni is, szintén nem egészséges úgyhogy megdorgálom magamat. :o) :o) :o)

ui:. Még a végén álmosan kell drukkolnom ma a Montoya-nak. :o)
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 22:17
#11
Csapdában és bajban a fidesz van.
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 21:41
Előzmény: #1  portfolio
#10
Kitűnő elemzés, csak azt a sületlenséget honnan veszik, hogy a növekedés lassul? 1997 óta a magyar gazdaságban folyamatosan 3-6% közötti a gazdaság éves növekedésének üteme, 2005 pedig ennek a trendnek tökéletesen megfelelt. Az utóbbi hónapok ipari adatai pedig éppenséggel jelentős gyorsulásról tanúskodnak. Más: sajnálatos tény, hogy a gazdasági fejlettség szintjének emelkedése általános jelleggel együtt jár a gazdasági szereplők adósságainak, illetve jövedelemarányos eladósodottságának növekedésével. Vagyis, ha úgy tetszik, a gazdasági növekedés szabályszerűen eladósodásra épül. Ezt éppen a tőkeszegény Magyarországnak felróni eléggé indokolatlannak tűnik.
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 21:07
Előzmény: #8  bpmcwap
#9
Hát igen -ilyen szakma ez

Felkelek szombat reggel - a nagy franciaágy melletti gépemet bekapcsolom- matsca 5 órakor bekopizott videója fogad.

Nah mondom megnézem a videót - vissza a takaró alá, tea nyújtózás. Nézem és csak ámulok a szinészi teljesítményen és felteszem a kérdést - ez az ember nem unja még saját magát? Én jól elvoltam az interjú meg a takaró alatt. Erre írtam ezeket, hogy nem kell riogatni a népet ilyenekkel: 300as benzin gyengébb forint, megszoríttás - hiszen ezek a dolgok szükségszerűen be fognak következni - persze megértelek mert ezek nem szép dolgok. Én sem szeretném - és? nem szeretem a holdfényt - még is van. Na így született ez kora reggel.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 04. 22. 20:58
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
"Feszítem a húrt? Hm.. ki melyik oldalán annak a bizonyosnak. Mindig azt írom amit látok, azaz kielemzek."
hŐŐŐőőőŐŐŐ
héhahóóó
Hofi?kicsi kopasz szemtelen???toood??? Kell egy kis áramszünet...
Semmi oldalazás!Szombat reggel ilyeneket irni... erre idéztem én Hofimestert! ;)

"A sáv közepe 282 Eur/huf - ezt szúrhatja meg. Senki nem hiszi, hogy alapvetően a TA irányítja a forintot, de előrejelzi. "
szvsz még csak nem is nagyon jelzi cimbim, de ne vesszünk össze rajta! ;)

282???hm...
A baloldal NEM MERI megkockáztatni, a jobb oldal meg nem várja meg hogy annyi legyen! Más meg egyenlőre nem jelentkezett a hidegzuhany aláállni...
(NEM MERI-csak neked, csak itt, csak zárojelben, csak hallkan, csak csendben, hogy senki meg ne halja azé nem me azé jo tudják hogy azok vernék rájuk elöször az ajtot akik azt a rahedli sörösdobozt, meg szemetett hagyták ott a városligetben, meg azok akiknek időnként a matematikaval is gondjaik vannak de csak addig amig nem elég a piiiz má a tescogazdaságos sörre se...:) aki pofátlanul beleolvasott és magáravette, ő baja, aki ahoz klubhoz tartozik, de kikéri magának az meg nézzen körbe magakörül... :) )
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 20:28
Előzmény: #6  bpmcwap
#7
Szeva BP

Feszítem a húrt? Hm.. ki melyik oldalán annak a bizonyosnak. Mindig azt írom amit látok, azaz kielemzek.

A sáv közepe 282 Eur/huf - ezt szúrhatja meg. Senki nem hiszi, hogy alapvetően a TA irányítja a forintot, de előrejelzi.

Az usa benzinárat felejtsd el - az egy gazdag ország, mi meg nem vagyunk gazdag ország ezért az üzemanyag jövedékiadóról nem mondhat le senki.

Érdekesség: californiában 1 gallon dízel átlépte a 3 usd-t. Ez nem oly sok mert 3 usd=660 Ft , 1 gallon= 4 liter, 1 liter dízel = 165 Ft. Inkább az, hogy ott a 3 usd/gallon afféle lélektani határ. (Egyébként az usa üzemanyag igénye pont 2x annyi/autós mint itthon)
bpmcwap
bpmcwap 2006. 04. 22. 19:10
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
1 -
a, Lehet hogy 300forint lesz a benzin, de annak nem a 80forintos olaj lesz az oka.
b, 60-62dollárig fog szakadni az olaj ára a héten

2 - NEM lesz 300 forintos euro, és szvsz az euro-hufot nem a TA irányitja

3 - Nem CSAK költségvetési megszoritások kellenek, az már nem elég ennél komolyabb dolog kellm kérdés az uj kormány menyire vállalja majd fel a reformokat.

Bármelyik kerül elkerülhetőek az általad felsorolta-sőt ahogy irtam én eleve más véleményen vagyok...

Sajna nem csak a hujéket lehet hitetni nemzeti benzine meg az usának van 125forint/literrel... szvsz jo ideig nem lesz 100huf az olaj, de mire annyi lesz, szvsz már nem fog annyira számitani, mert VALOSZINULEG addigra több lesz az alternativ energia felhasználás...

----
Fentiek:
-1 Szigoru SZVSZ
-2 Abszolut pártsemleges vélemény!

Üdv öregharcos, ne feszizsd tul a hurokat... :)))
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 10:20
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
Egyébként a világpiaci árak és a költségvetésünk alapján a következőket várom , mint független elemző - és tök mindegy ki kerül hatalomra, mert külső tényezők határozzák meg:

1. Tényleg 300 Ft fölé megy a benzinár - mivel 80 usd fölé fog menni a nyersolajár

2. A sáv közepéig simán begyengülhet a forint. (300ig talán nem) - minden technikai elemző látja.

3. Költségvetési megszorítások lesznek - pont a deficiteljárás miatt - mivel EU tagállamok vagyunk.

Ezért óriási demagógiának tartom Viktor kijelentéseit, hogyha az MSZP kerül hatalomra akkor a fentiek megvalósulnak . ha a fidesz kerül hatalomra akkor is megvalósulnak.

Csak a hülyéket lehet hitetni (persze 100 usd lesz az olaj, de mi a 250 forintos "nemzeti " benzinünkkel furikázunk stb. - ugyebár ? :o)

Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 10:07
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
link

Kétszer kérdezted, a fenti topikban a válasz.
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 08:47
#3
Tegnap este az M1 műsorában elhangzott Ibolyka szájából: MAGYARORSZÁG ELLEN FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁS FOLYIK. Baló kétségbe esetten nézett Kunczéra és Lendvaira, de ők nem cáfoltak. Tudja valaki, hogy ez mit jelent?
Törölt felhasználó 2006. 04. 22. 04:53
Előzmény: #1  portfolio
#2
én ezen nem csodálkozom.....magy arország nem éppen egy fejlődésre ítélt nemzet,és ennek minden feltétele adott .....nem divat a munka, a rendszerváltást nem használtuk ki, öregszünk, ami persze elég korán 40 év körül elkezdődik, és fejlődési igényünkre rányomja a bélyegét,a lakosság 10 %-a alkoholista

Topik gazda

matsca
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek