Videki prókátor: Sulyok Tamás helyzete jogi értelemben menthetetlenné vált. Ha ugyanis úgy dönt, hogy nem írja alá a megbízatásának megszüntetéséről is rendelkező, ma beterjesztett alaptörvény-módosítást, akkor a tiszás többség az aláírás alkotmányos felhatalmazás hiányában történő, vagyis Alaptörvényt sértő megtagadására hivatkozva megindíthatja ellene a megfosztási eljárást, ami azt eredményezi, hogy az eljárás megindításától kezdve Sulyok nem gyakorolhatja a hatásköreit. Erre tekintettel az Országgyűlés megállapíthatja a köztársasági elnök átmeneti akadályoztatásának tényét, aminek pedig az a jogkövetkezménye, hogy a feladat- és hatásköreit az Országgyűlés elnöke fogja gyakorolni. Ebben az esetben tehát Forsthoffer Ágnes fogja Sulyok Tamás helyett aláírni az elnök megbízatásának megszüntetéséről (is) rendelkező alaptörvény-módosítást és ő fogja elrendelni annak kihirdetését. Erre tekintettel a megfosztási eljárásnak már nem is lesz gyakorlati jelentősége, mert mire véget érne, Sulyok már nem lesz elnök. La Commedia è finita! Szép eljárás? Nem. De teljes mértékben megfelel az Alaptörvény szövegének. Az sem volt szép eljárás, hogy Orbán minden közjogi pozícióba a saját megbízható embereit ültette és úgy tekintett az ellenzékre, mintha nem is lenne. Az első lépéseinek egyike volt, hogy megszüntette az alkotmánybírók paritásos jelölését. Ahogy már több ízben elmondtam és leírtam: ahhoz, hogy felépítsük újra a jogállamot, előbb le kell bontani a maffiaállamot, melyet – mások mellett - Sulyok Tamás is hűen, szervilis módon szolgált és melynek ő az egyik jelképe. A bontási és az építési munkának pedig különbözőek a viszonyítási és megfelelési standardjai. Míg az utóbbinak a jogállami elveknek is maradéktalanul meg kell felelnie, addig az előbbi esetén elegendő az Alaptörvény és a jogszabályok szövegének való megfelelés, vagyis a formális jogszerűség. Bennem legfeljebb azért van némi hiányérzék, mert én belefoglaltam volna az Alaptörvénybe egy rendszerváltás-klauzulát, mely rögzítette volna, hogy áprlis 12-én a nép egyértelmű döntésével végett vetett a magát a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett államhatalmi berendezkedésnek, mely az alkotmányozó többségével visszaélve lebontotta a jogállamot és az államhatalom maffiaszerű működését hozta létre, egyben példátlan mértékű egységgel a jogállam újbóli felépítését tűzte ki a megválasztott új többség feladatául, egyértelművé tette volna az Országgyűlés ezen felhatalmazáson alapuló elkötelezettségét a rendszerváltás megvalósítása és a jogállam újbóli létrehozása iránt és erre tekintettel szüntette volna meg Sulyok Tamás megbízatását. Ami pedig az Alkotmánybíróságot illeti, ahogy egy korábbi posztomban írtam, a megbízatási idő kilenc évre csökkentésével öt további alkotmánybíró megbízatását is meg lehetett volna szüntetni és ezáltal összesen kilenc új alkotmánybíró megválasztására nyílt volna lehetőség. Amúgy Magyar Péter mai beszédének minden percét élmény volt hallgatni.
Lenne egy kérdésem a T. Clubhoz: belefutottam a focivébé kapcsán a skótok dudás menetébe, és felrémlett egy diszkósláger, amit két hölgy énekelt (talán), és annak is ez volt a kezdő zenéje. Esetleg tudja valaki mi ez a szám, kik adták elő?
Májusban az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, úgynevezett központi alrendszere 43,5 milliárd forint többlettel zárt, szemben az előző évi azonos havi 129,5 milliárd forintos többlettel. Az első öt hónapban így az államháztartás központi alrendszere 3806,3 milliárd forintos hiánnyal zárt, ez a költségvetési törvényben szereplő éves hiánycél 90,2 százaléka.
Finom rozé bort hutottem be mikor megjottem, dobtam a rozéfröccsbe pár szem málnát, szomszédot áthívtam, azt hitte vmi szörpre hívtam át....de azt megnyugodott.
Köszönöm Kszsah Úr.Kellemes hetet kívánok Önnek én is.Tippmixem ma nincs mert mikor kiindultam még nem volt nyitva, hazafele meg már túl fáradt voltam, csak a zuhany es a kényelmes karosszékem járt az agyamban.
Kiszaladtam reggel a hegyre, hegyiszomszéd szolt hogy mennyi málnám lett...igy kimentem....hát én is meglepodtem 3 ilyen hasonlo edennyel szedtem, 1 et magunknak 2 ot haveroknak.Kozben a ribizli is megérett, azt is szedtem de annyira mi nem szeretjuk, viszont Bimbo neje finom szörpöt készít belole mimden évben, igy most is majd ez lesz a sorsa.Nyirtam fuvet is de olyan hőség volt hogy tán 1 órát ha bírtam.Körte lesz sok nagyon, van 5-6 fajta fám, osszesen kb 15...de passz....roskadoznak szinte annyira tele van, azt esszuk is de nagy része más halmazállapotba kerül.Igen elfáradtam, kicsit ledölölok, olvasgatok s természetesen 3 fele presszo.Ime a gyümölcsök!100%-ban bio. https://kepkuldes.com/image/th0GiHe
Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi