Azért tegyük hozzá, hogy január végén a BlackRock sem azért tolt bele plussz 277m eurót Vonovia részvényekbe mert borúsan látnák a jövőt. Azért ott nem hülyegyerekek ücsörögnek.
Amit sokszor félreértenek a kisbefektetők az az árfolyam és az elemzői célárak közti különbsség. Az elemzők az üzleti számok alapján értékelik a céget mint ahogy én is. A piac irracionalítása nem érdekli őket. Ha megnézed a legkomolyabb elemzések a seeking alphán vannak. Ott is mindig az üzleti számokról, fundáról van szó sohasem a chartról vagy ilyenekről.
Az aukcio azt jelenti, hogy valaki(k) hajlandók voltak beállítások védeni. Nem néztem meg a kötés listát. Szerintem holnap lesz az izgi nap. Benne van az ennél jóval nagyobb visszahuzas is, de mehet lejjebb. En a másik pakkot védtem a swinggel egy minimális kockazattal. Igy az 1,25 is osztalék nálam már magasabb, mert jelenleg nem részvényben vettem vissza. Eddig igen azaz a részvény hanyadot nevelve. Jobb lett volna cash, de ez van. Utólag okos az ember. Én holnap leszek aktív, ha úgy látom, hogy kitart a támasz. Már közel járok a 10% osztalekhozamhoz. Az úgy rendben van.
Miért fontos? Ez a szint jelenleg a legközelebbi pszichológiai és technikai védvonal. Ha a holnapi volatilitás során az árfolyam benéz 22,50 alá, a 22,00 € megállíthatja az esést.
Opciós hatás: Itt már jelentősebb Put opciós állomány (open interest) található. A Put eladók (kiírók) mindent meg fognak tenni, hogy az árfolyam e felett maradjon, különben venniük kell a részvényt a lehívási áron.
2. Ellenállás szint: 24,00 €
A "mágnes": Mint említettem, itt kezdődik a Max Pain zóna alja. Ha holnap délelőtt megindul egy korrekció felfelé, a 24,00 €-os szint elérése kényszerű vételeket generálhat a piaci szereplőktől (gamma-hedging), ami felgyorsíthatja a mozgást.
Akadály: Mivel itt már sok a kiírt Call, ez a szint rövid távon "plafonként" is funkcionálhat, ha nincs elég friss vevő a piacon.
3. Felső gát: 26,00 €
A "fal": Itt van a legnagyobb Call opciós koncentráció. Ahhoz, hogy a Vonovia holnap zárásra 26,00 € fölé kerüljön, rendkívüli pozitív hírre vagy masszív short-zárási hullámra lenne szükség. Reálisan ez a szint holnap érinthetetlennek tűnik a jelenlegi 22,50-es árról.
Összegzés: A holnapi nap valószínűleg a 22,00 € és 24,00 € közötti sávban dől el. Ha a 22,00 megtartja a papírt, akkor a Max Pain irányába mutató visszahúzó erő dominálhat a nap második felében.
Eurós részvények vitasarok