Akkor ami jelenleg zajlik ennek a folytatasat varod egy esetleges kormanyvaltasnal ? Nekem az a kerdojel h nem ezt igerte Mp. 4ig ra nezve aggaszto kijelentesek voltak.
1 részével egyet értek. Szerintem a hadipari része az erosen kormanyzati fuggo dolog akarhigy nezzuk. Fegyverkezni fog eruoa ez is teny, de en kifejezetten MP szemelyere gondolok akk ha kormanyra kerul elfelejti mit mondott es mindenki boldog lesz??
Mivel kritikus infrastruktúrát birtokol immár a 4iG, meg fog egyezni egy új kormánnyal is. Inkább a nagyobb tulajdonosoknál fognak kilincselni, hogy az összeharácsolt vagyonból juttassanak vissza. Persze, a fidesz egy komplett eszköztárat prezentált, hogy miként lehet 1-1 céget megsarcolni, az eladását kizsarolni, akár tönkre is tenni, vagy a másik oldalon felemelni. Amit én várok bérmilyen színü kormánytól, hogy a köz érdekeit legjobban szolgálva üzleteljen magáncégekkel. Azaz véleményen szerint extaprofitja nem lesz a 4iG-nak. Igaz, most sincs egyelöre profitja a részvényesek felé.
Stabil lábakon áll a cég, nem kormányzati megrendelésből él. Ez alapján nem kéne, hogy a kormányváltás befolyásolja. Ugyanakkor, ha azt vesszük, hogy a béke hírére beszakadnak a hadiipari cégek árfolyamai... pedig tudjuk, hogy évekig vastag fegyverkezésben lesz a világ... szóval túlreagálják, akkor a kormányváltást is túl fogja reagálni a piac.
Sziasztok, Mit gondoltok a 4ig arfolyam alakukasarol egy esetleges kormanyvaltas kovetkezteben? Tobb helyen azt lattam, hogy tartanak ettol. Mp tobbszor beleállt a cégbe. Vagy ez is csak egy kampány nagyotmondás?
Szerintem itt brutál jót nagyon kevesen várnak. A 3Qben fejeződött be a telekommunikáció átalakítása. Ez azt jelenti, hogy az átszervezések, még milliárdokat vihettek el és nagyobb akár több milliárdos leírás is keletkezhetett. Veszteséges is lehet a negyedév! Az viszont biztos, hogy bevétel és ebitda rekord lesz. Történelmi rekord! Nagyok ezt nézik főleg. 4Qben pedig komoly, sok milliárdos nyereség jöhet majd. (Egyébként a cégnél már akvikkor ezt ígérték, hogy 2-3 év lesz az átalakítás, összegyúrás, ahogy ők mondták. Rheinmetallal alapított közös cég, pedig szintén folyamatosan 4-5 év alatt veszi át a hadiipari informatikát. Ezt ígérték.) Mivel a 3negyedben komoly pénzügyi nyeresége lett a cégnek az EURós hiteleken, ha nincs nagyobb leírás és az átalakítások nem vittek el nagy lóvét és ha pozitívan gondolkodunk, akkor akár szerintem megközelítheti a nyereség a 10milliárdot is. 6-8 milliárd is jó, mert az is új rekord lenne. 4Qben ha az EUR itt marad már 15milliárd feletti nyereség jöhet szvsz. Jövőre már az új hadiipari cégek is komoly eredményeket tesznek hozzá az eredményességhez, + a hadiipari informatika is folyamatosan növekszik és az űripar is, mert annak is folyamatosan növekvő a megrendelésállománya. A lényeg, hogy hatalmas növekedési pályán van a cég és ezt a 4Qtől már a nyereség is tükrözni fogja. Ezért írogatom, hogy majd a nyereséges negyedévek, folyamatosan fogják segíteni az árfolyam átárazódását, mert még az elején vagyunk. Hiába emelkedett sokat, a 800ft-os árfolyam nagyon alulértékelt, veszteséges, eladósodott telekommunikációs céget árazott. Hadiipart és űripart, valamint a hadiipari informatikát a piac, csak 1 ígéretnek árazta és most meglepődve tapasztalta, hogy működik és már termel is. Ezért van az átárazás, de 1 komoly, nagy nyereséges telekommunikáció is sokkal több mint 3eft-ot ér majd az árfolyamba, akkor a többi mennyit érhet??? Még nem tudjuk, de talán sejtjük.
Azok állitólag brókerek voltak a kicsiricsi,nagyricsi!Gondolom rájuk célzol!A nagyricsi az volt a nagy lóvés,azért volt nagy,nem azért mert 180 centi volt!Szerintem most is itt vannak,csak más néven nálunk is!🤣
Pont ezt akartam írni. Tudom, hogy eretnekség ebben a topicban ilyet feltételezni, de az árfolyam jelenleg nem egy bivalyerős jelentést tükröz. Ergo: lehet akár gyenge is a jelentés, még akkor is, ha azt mindenki brutál jónak várja. Bárhogy is, 2 nap, és kiderül. :)
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.