"Nem vagyok elégedett, ez egy kis lépés volt tőlük a helyes irányba" - mondta Fekete János, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke tegnap az MTV Este című műsorában a tegnapi 25 bp-os jegybanki kamatcsökkentés kommentálásaként. Fekete szerint szoros az összefüggés a Monetáris Tanács kibővítése és az azóta minden hónapban bekövetkező kamatcsökkentések között, és véleménye szerint ez így helyes.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=56576
"A célközönség még emlékszik a nevére, így hasonló sikert lehet elérni vele, mint Megyóval" Akkor ezért volt OV tanácsadója is 2002 előtt? A személyiségét lehet vitatni, de az biztos hogy aktív korában elég volt a szava és megnyíltak a pénzcsapok.Nem voltak olyan húzásai hogy reggel nyilatkozik valamit majd délután az ellenkezőjét teszi... Még valami, Magyarország soha egy napot sem késett még a fizetési kötelezettségeivel pedig lett volna rá alkalom és ürügy is bőven.A hitelezők ezt jól tudják és ez az "imázs" jórészt Fekete érdeme, akár tetszik akár nem.
Az a csávó, aki személyesen felelős az 1980-as évek magyar adósságjából legalább 10%-ért az idióta ötletei miatt, már rég száműzetésben kellen hogy legyen..ehelyett mondja a baromságait. Ő, aki 3,2-on vette a dollár-márkát, meg 600 dolláron az aranyat...20 éve. Gratulálok.
"bizonyos ténykedésének helyességét megkérdőjelezem" * A saját érdekei szerint ténykedik, nem pedig a mások által helyesnek vélt módon. A tévés nyilatkozat felfogható egyfajta kampányszereplésnek is a regnáló kormány mellett. A célközönség még emlékszik a nevére, így hasonló sikert lehet elérni vele, mint Megyóval.
Nem jól közelítettétek meg Fekete mondanivalóját. A pénzember már rég elszakadt a mindennapok valóságától, sokkal lazábban kezeli azokat a makrogazdasági adatokat, melyek felett annyi közgazdász nap, mint nap hideget és meleget hord össze, ráadásul (az egyre gyülemlő megalkuvás miatt) egyre fogyatkozó konzisztenciával. Fekete gondolatai mögött sokkal nagyobb gondolkodói szabadság áll, mint amit sok bársonyszékben ülő politikai tanácsnok valaha is felfog. Ezért kérem a nagyérdeműt e szerint megítélni a szavait. Megjegyzem, a királyi TV műsora helytelenül kezelte a témát. Azonban pl. Lámfalussy professzorral szívesen hallgattam volna őket akár órákon át. By the way: Fekete Úr valóban hatalmas gazdasági potenciált jelent Magyarországon. Ez vitathatatlan. Fekete úrral több dologban nem értek egyet, bizonyos ténykedésének helyességét megkérdőjelezem.
Feketének majdnem mindenben igaza van, de hát ne sajnáljuk már azt a sok tízmilliárdot a külföldi befektetőktől!! Itthon úgysem tudtuk volna mire költeni!
le ne petézzek már,, milyen érdekeltségű cégek ezek, nem a komoly multik és nagy magyar cégek hanem a félszockó cégek és félállami cégek érdekében jár el s mismásol.
"de ezt szerintem mindig az ország érdekében kamatoztatta!" * Sz erintem meg elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy egy gyámságra szoruló holland munkanélküli is úgy tekint egy magyar professzorra, mint valami undorító féregre.
Csak jól figyeljetek arra, mikor mit mond az Öreg, higgyétek el érdemes!, a kínaikkal való tevékenységéről elismerően írtam már itt korábban!, az Öreg ez estben már a jövőn dolgozik!, hány ilyen emberről tudtok?, én egyről sem!, hogy nagyon befolyásos, hát persze, de ezt szerintem mindig az ország érdekében kamatoztatta!
Törölt felhasználó2005. 07. 19. 10:21
Mivel jól kinyalta a külföldiek s*ggét korábban! Hálából eltávolíthatatlan!
"ők nem értik meg mi történt 90 óta," * Fekete MO egyik legbefolyásosabb pénzembere, felsorolni is nehéz lehetne az érdekeltségeit. Felügyelőbizottsági tagság a Bank of China-ban és kismillió egyéb helyen.
csak a mostani és megyó érában. de ezt az embert köztvnek nem szabadna megengedni h. megszólaljon akárcsak Berecz ets.-at. ők nem értik meg mi történt 90 óta, illetve nem akarják. szégyen pop simon
Mindig meglep, hogy egykor magas polcon volt emberektől minden hülyeséget megírnak az újságok. . Persze, uborkaszezon van, és a sorok között egy-egy burkolt szmájlit is fel lehet fedezni, de a portfolió mégsem ludasmatyi...
Fekete János: "hogy az ország el van adósodva? - ez hazugság!"
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=56576