Topiknyitó: Portfolio 2018. 11. 06. 09:48

Mikor lesz magyar euró? Az oroszok és a kínaiak is kivetették ránk a hálójukat  

Ugrás a cikkhez
Lassan tizenöt éve, hogy az Európai Unió történetének legnagyobb bõvítése megtörtént, amikor Magyarország is csatlakozott a közösséghez. Ugyanakkor az EU keleti tagállamai napjainkban inkább kelet felé tekintenek, Oroszországgal
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mro 2018. 11. 06. 12:35
#3
Kelet-Európa részben a kompromat anyagok, részben gazdasági zsarolás és kitörésipont-keresés végett nyal kelet felé. Na és persze mert Nyugat-Európa és a NATO szövetség ezt eltűri. És persze mert energia tekintetében döntő módon kiszolgáltatottak vagyunk, mindenfajta geostratégia sutba dobásával, ebben az EU és a NATO a fő ludas. Így vagy úgy, különféle zsarolások és kiszolgáltatottságok útján, de Kelet-Európának kényszer a kelet irányába felvett kutyapozíció. Ezzel szemben Nyugat-Európa önként paktál le a medvével, lassan Molotov-Ribbentrop típusú kézrázásban a kutyorgó kelet-európaiak felett. Egy példa? Nord Stream 2. Egy másik példa? Az oroszoknak véletlenül tökéletesen megfelelő Brexit (ha Farage és társai nem kaptak orosz pénzt, csodálkozni fogok) és esetleg a szintén általuk megtámogatott skót függetlenség.
atyafi 2018. 11. 06. 09:48
Előzmény: #1  portfolio
#2
Addig jó, amíg nem csatlakozunk az euróhoz. Lásd Görögország. Több függés, pláne gazdasági, abszolút nem hiányzik Magyarországnak, bőven sok az is ami van!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek