Fiatal kollégám a jövőbe tekintsél.Mindenki sejtette, hogy a forint erősödése a profitot ebben a félévben elviszi. De ajövő jelenleg most jónak tűnik, ezért nem érdemes a nagyoknak eladni. Legalább is én így gondolom.
Szinte napra pontosan 1 éve az Akko csaknem 15%-ot esett egy nagyon hasonló féléves jelentésre, ahol egy részvényre vetítve hasonló arányú ingatlanleértékelés történt... ismerve hogy itt sokkal több az énekes madár, kíváncsi vagyok lesz-e bármilyen hasonlóság az árfolyammozgásban...
https://invst.ly/1k5442 Írtam itt a gáncsolásról..........., na az kezdetét vette vagy mi a fenye ! Ez a papír , hogy tudta ezt megúszni ennyivel????????????????? Kétely a métely............ Kíváncsian várom a folytatást............
A cég kevesebbnek mutatja magát, mint amennyit ér. Lehet daninak hamarosan szüksége lesz egy kis zsebpénzre, akkor majd helyére kerül az árfolyam és hirtelen átértékelik az ingatlanokat. MP is ezt feszegeti, aki visszafizet ezt-azt, az enyhébb büntire számíthat. Így megy ez mostanság magyarhonban. Nehéz kitalálni, ki-mit-miért csinál, utólag értjük csak meg a nagyobb mozgásokat.
Tehát azt mondod, hogy a profitot egy a tv.által meghatározott időintervallumban köteles befektetni és ha ez nem történik meg hi-re akkor ki kell fizetni osztalékként. Ez is egy irány lehet, én viszont kötelezném a SZIT cégeket, hogy át látható osztalék politikát hirdessen, hogy a kisbefektetők is tisztában legyenek a cég valós terveivel ne csak a nagy tulajok legyenek birtokában ennek az információnak.A cél az lenne, hogy kerüljük el a Húsvét előtti elmebeteg árfolyam mozgásokat.
A hazai parketten az összes Szit cég fizet osztalékot, mondjuk úgy betartja. A shopper még növekszik is mellette. Itt most nagyon szépen össze lett rakva a portfólió, én úgy gondolom, évi 5-7 milliárd nyereségből futja mindkettőre...vagyis felezném és évente növelném az osztalékot.!
Graphi betartja, a BIF sem olyan pofátlan, mint ezek. Emlékem szerint két évvel ezelőtt az OTP tartózkodott a szavazáson. Nyíltan nem ment szembe, de melléjük sem állt a kgy.-n.
A bizottsági tagok megkapták az elnök kérésére egytől egyig. Tehát terítéken van. Majd eldöntik, hogy J.D-nek akarnak e a továbbiakban is kedvezni ez ügyben.
A kiskaput kell bezárni a tv.-en amit 2018-ban kinyitottak. Persze hogy a közgyűlés dönt, de ez a felhasználásról szól, vagyis hogy ne lehessen évekig arra hivatkozni, hogy nem fizetek osztalékot, mert nézelődök "öt" éven keresztül megfelelő akvi után...!
A bíróság egyszer már kimondta,hogy a közgyűlésnek kell eldönteni hogy mit csinál a profittal, és ez így is marad.Jogszabállyal a kisbefektetőket lehetne jobban védeni a nagy tulajdonosok önkényével szemben, itt kellene valamit elérni.
Appeninn real