Üdvözlendő és szükséges a kormány által belengetett járulékcsökkentés - vélekedtek egybehangzóan a Portfolio által megkérdezett szakértők. A közgazdászok szerint ennek köszönhetően javulna a magyar gazdaság versenyképessége, akár új befektetőket is...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=236208
Hazaáruló az aki irányítja országát és saját és haverjai meggazdagodására ellopja népe megtakarításait,tönkreteszi népe jövőjét!
Törölt felhasználó2016. 08. 19. 13:52
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2016. 08. 19. 13:48
Előzmény:
törölt hozzászólás
"Ferikém és tetves hazaáruló bagázsa is nagyon sok olyan dolgot hangoztat folyamatosan, amit a 8 évük alatt egyáltalán nem tettek meg." Például miket is?
Elfelejted, hogy már a 3. Orbán kormányt éljük meg(/túl)? Miért csak most jutott eszébe? A munkaadók minden évben többször is elmondják, hogy járulékot kellene csökkenteni. Nem csak a baloldali/liberális kormányok nem csökkentették, hanem a jobboldaliak sem.
A nettó bérek tekintetében lemaradtunk még a régiónkhoz képest is, ami egy tartós humán szféra amortizációhoz vezetett. Ez sok helyen látható. Ha ezt sikerülne enyhíteni járulékcsökkentéssel akkor nagyon jó, de ha csak arra jó, hogy csökkenjen a vállalkozó költsége, akkor csak a régi szisztémát toljuk. Én nem sajnálom a vállalkozótól, csak úgy kellene a több eredményt elérnie, hogy növeli az üzleti kifinomultságát, azaz legyen piacérzékeny és ott keresse a boldogulását.
A versenyképességünk két főtényező miatt gyenge. Az egyik ok az intézményrendszerünk, míg a másik a vállalkozók alacsony üzleti kifinomultsága. Én nem látok összefüggést a járulékcsökkentés és a két fenti tényező lehetséges javulása között(de lehet, hogy csak én nem látom át). A feketegazdaság 22%-os, aminek mérséklése azért a járulékcsökkentés miatti kiesésen tudna segíteni, persze ehhez jó intézményrendszer kellene!
A járulékcsökkentés nincs ellenemre, de igazából akkor tetszene, ha növelné a nettót. A költségoldal mérséklésének versenyképességet javító hatásai az elmúlt évtizedek alapján nem láthatóak. Sőt!
Dicsérik az Orbán-kormány legújabb ötletét
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=236208