Dax charttol nem félek, amit rajzoltam anno naposon, nagyon szépen megcsinálta/ja... OTP mutyizik... Nem tudom erre van-e ewp/ta chart, lehetséges-e készíteni ilyesmit...(?) ;)
Nem ezt érzem rajta. A gyertyák nagyon szépen zárnak kis és közepes tf-en is, értelems céláraknál, kevés a hisztis kanóc. (Reggel volt egy ugribugri, de minden reggel van néhány.)
Szerintem szimplán a piac állapota olyan, hogy nagyobb a vola, mint amihez szokva vogymuk. (Következésképp a jelen szituhoz túlméretesek a megszokott pozik és szorosak a megszokott stoppok).
superbowl indikátor egyelőre jól működik... ;)
bár m15-ön most felfelé kéne mennie min.9330-ig, aztán a környékén kitalálhatná, h merre legyen tovább...
Egy végéhez közeledő LD vagy impulzus látszik most: ezzel kapcsolatban három fő verzió játszik most szerintem.
Első, hogy ez egy LD. Ehhez akkor mindenképpően kellene egy korrekció, mielőtt folytatódna a trend: ezt rajzoltam pirossal a prompt chartra - ott látszik ugyanis, hogy nagyjából milyen szerkezet mellett meddig is tarthatna az a korrekció. Ugyanakkor az LD-re jellemző átfedés i és v között cska a futin látszik. Hm.
Másik lehetőség, hogy egy klasszikus impulzus befejező mozzanatait látjuk, egyre kisebb tf 4-5 hullámokat. EZt rajzoltam zölddel a futi chartra. (Az impulzus meg a prompt charton látszik inkább. Hát, ilyen az élet...)
Hogy utána kettes hullám jön-e vagy más - fene tudja.
Harmadik lehetőség, hogy nem impulzus, hanem kacifántos 1-2 sor van játékban - ez igen érdekes folytatást jelentene, de nehéz hozzá szétszortírozni a belső szerkezetet, inkább csak a nagyobb tf kép támogatja némileg.
Nekem tetszik... Holnap 9045-ről el tudok képzelni egy felpattot, és akkor az 5/1 meg is van... beintenek lefele, majd ha már elég a short meghúzzák felfele...
Srácok, a szomorú tapasztalatnak nézzétek a jó oldalát, rávilágított a piac egy gyenge pontotokra, nevezetesen a kockázatmenedzselésetek hibás voltára. Feladat ezen a területen javulást elérni! Amíg a profit megy el, túlélhető, ha a szla az nem!
Kevés időm vam mostanság, de azért olvasni szoktam a topikot.
Novemberben beleszaladtam egy nagyobb bukóba, ami elvitte az egész éves nyerőt. Kicsit el is ment a kedvem.
ELLI(o)TT KLUB