Topiknyitó: watson 2010. 11. 10. 12:58

Nyíltan Tolvaj Bűnöző a Fidesz frakció  

Az alkotmányból kiirtani a magántulajdon védelméhez még a saját szabályaikat is meghágja a Fidesz frakció:



"Elsőre nem ment át Lázár János alkotmánymódosítási javaslatának hétfőn elfogadott változata a parlamentben. A gépi szavazás adatai szerint csak a jelen lévő képviselők 66,5 százaléka támogatta"



"A parlamentben gyakran előfordul, hogy képviselők a gép hibája miatt nem tudnak szavazni. Ilyenkor általában automatikusan beszámítják a szóban közölt szavazataikat. A problémát most az jelentette, hogy erre már csak a határozat kihirdetése után került sor, márpedig kihirdetett határozatot a házszabály szerint utólag nem lehet megváltoztatni. A házbizottság ennek ellenére módosította az eredményt." link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 03. 19. 18:27
Előzmény: #2778  Pajtika
#2780
Nem emlékszem arra az időre, amikor nem lopták észrevétlenül a közpénzeket!
Törölt felhasználó 2016. 03. 19. 18:24
Előzmény: #2777  Pajtika
#2779
Nincs már szükség az államra!
A föld mindig azé lett, aki meg tudta fizetni az árát!
Ha így folytatódik, nektek semmi sem marad a magyar földből!
Pajtika 2016. 03. 19. 18:01
Előzmény: #2777  Pajtika
#2778
Miattuk lett könnyebb észrevétlenül ellopni a közpénzt Magyarországon

Heti Top 5 – Átlátszó:

1. Milliárdos török üzletember a Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoportban
2. Mészárosék terjeszkednek a hatvanpusztai Orbán-birtok körül
3. Mi van, ha „munkaebéden” vett részt Matolcsy és Polt Péter
4. Mészáros Lőrinchez közeli exzsaru sertepertél egy értékes budaörsi telken
5. Amicus Curiae az Alkotmánybírósághoz az MNB-törvény módosítása ügyében

6. BRRRRZZZ
Pajtika 2016. 03. 19. 08:40
Előzmény: #2776  Törölt felhasználó
#2777
Ismét tarolt a Fidesz holdudvara
KaG, 2016. március 19., szombat 08:15,

A földárverések újabb fordulójában is jól szerepelt a Fidesz holdudvara.
Az index azt írja: Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségei, valamint családtagjaik március első felében közel 300 hektárra licitáltak sikeresen. A miniszterelnök veje édesapjával együtt egy nap alatt 10 árverést nyert meg, amiket a Bicske körüli állami földekre írtak ki. A 193 hektárra összesen 215 milliót költöttek. A felcsúti polgármester egyik rokona pedig Száron vásárolt több mint 70 hektárnyi termőföldet 50 millió forintért. Mészáros Lőrincék egyébként már több mint egymilliárd forintot költöttek a Fejér megyei árveréseken, Alcsútdobozon szinte az összes meghirdetett területet ők vették meg.
Törölt felhasználó 2016. 03. 18. 17:58
Előzmény: #2775  Pajtika
#2776
Nekem aztán 8 ki lesz Mészáros Lőrinc lányának az utóda! Lehetőleg puszi-pajtás liberális unokára bízzák a kiválasztást!

link
Pajtika 2016. 03. 18. 17:40
Előzmény: #2774  watson
#2775
Mészáros Lőrinc lánya lett a Kutatópark vezére

A miniszterelnöki bizalmas, a milliárdossá katapultált Mészáros Lőrinc egyik leánya, Mészáros Ágnes lett a vezérigazgatója a herceghalmi Kutatópark Ingatlanhasznosító Zrt.-nek.

A cég a Talentis Group Zrt. érdekeltsége, utóbbit pedig nemrég vette át a budai Mammut bevásárlóközpontot alapító Kenyeres Sándortól Mészáros Lőrinc és felesége.

Az ügylettel a házaspár kezébe került a többi Talentis-cég is, így a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság utódja, az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. és a nagykanizsai NRG Bioenergetikai Zrt. is.

A Kutatópark 2006-ban jött létre az Agrosystem Zrt.-ből történő kiválással, mérlegéből annyi derül ki, hogy a 69 millió forint saját tőkéjű cég 2013–2014-ben nem könyvelt el árbevételt, és könyveiben 310 millió forint értékű ingatlant tartott nyilván.

Az NRG-t erőművek beruházására, működtetésére hozták létre – az 50 százalékban a Talentis, 50 százalékban az Elmib Zöldenergia Zrt. tulajdonában álló társaság 2014-ben szintén nem hozott árbevételt, mert a mérlegbeszámoló szerint a tevékenység a beruházási, előkészítési szakaszban volt.
watson
watson 2016. 03. 18. 10:05
Előzmény: #2773  dexter
#2774
Andy Tv2 riportkészítés Juhász Péterrel link

nagyon durva ez a fideszbűnözés...
dexter 2016. 03. 17. 19:27
Előzmény: #2772  Pajtika
#2773
remélem nem már sokat várni, hogy ezeket lengesse a tavaszi szél...
Pajtika 2016. 03. 17. 12:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#2772
Ötezer forintért vett három hektár földet egy fideszes

Ötezer forintért vásárolt meg három, a Zala megyei Felsőrajk területén fekvő, összesen 3 hektárnyi földterületet a települést polgármesterként korábban 20 évig vezető Vigh László országgyűlési képviselő és családja. A legérdekesebb mégsem a jelképesnek nevezhető ár a történetben, hanem az, hogy a terület korábban is a Vigh családé volt, csak éppen eladták az önkormányzatnak arra az időre, amíg a település uniós forrásból kármentesítette.
link
Törölt felhasználó 2016. 03. 17. 11:06
Törölt hozzászólás
#2771
dexter 2016. 03. 16. 12:57
Előzmény: #2769  Pajtika
#2770
valószínű ezt mészáros orbánnak veszi...
de remélem rábaszik a kis köpcös (meg a strómanja is)
Pajtika 2016. 03. 16. 11:57
Előzmény: #2768  Pajtika
#2769
Mészárosék terjeszkednek a hatvanpusztai Orbán-birtok körül: plusz félezer hektár a felcsúti gömböcnek

Szorgalmasan gyűjtögeti a földeket Mészáros Lőrinc és családja a Nárcisz kutya állomáshelyeként friss hírnevet szerzett egykori Habsburg-majorság környékén: amiről eddig úgy hírlett, hogy bérlik az államtól, jórészt elnyerték a tavaly év végi földárveréseken, összesen több mint félezer hektárt. Egy további ingatlant március 29-én ver dobra az NFA – ezt jelenleg Mészáros cége használja. Másik féltucat környékbeli föld eleve szerepelt Mészáros polgármesteri vagyonbevallásában.

Orbán Viktor miniszterelnök magának kereste a bajt, amikor – némi spéttel reagálva a váratlanul népes állatvédelmi tüntetésre – februárban kutyás képet posztolt a Facebookra, azzal, hogy támogatja az kezdeményezést. A bulvársajtó pedig – a szokásos kiszivárogtatási menetrend szerint – horrorba illő sztorit hozott a képen szereplő Nárcisz kuvaszról.

Mivel a felcsúti dácsa kertjében félholtra vert kutyáról szóló történet több ponton is nehezen volt hihető, a média kutakodni kezdett, s rátalált a titokzatos alcsútdobozi majorság esetére, amit – Nárcisz kutyával együtt – a tavaly elhunyt oknyomozó újságíró, Fereczi Krisztina már leírt 2014-ben megjelent Narancsbőr című könyvében, illetve az Átlátszón is.
link
Pajtika 2016. 03. 15. 20:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#2768
Stumpf István: A Fidesz körül sokak számára mindennél többet ér az anyagi javak gyarapítása

Stumpf István – Orbán Viktor korábbi mentora, első kormányának kancelláriaminisztere, 2010 óta alkotmánybíró – is írt egy esszét "A magyar polgár" című kötetbe, amit Kolosi Tamás születésnapjára dedikáltak.
A "Polgár és jogállam" című esszé azért lehet érdekes, mert a Bibó Szakkollégium harminc évvel ezelőtti generációjának átalakulásáról szól – ez az a kör, ahonnan a Fidesz elindult, és amiben Stumpf István idősebb tanárként vett részt.

Stumpf István többek között ha visszafogottan is, de kritizálja az alaptörvényt:

"Az alkotmányozó többség birtokában új Alaptörvényt léptetett életbe, kiterjesztette a politikai zsákmányrendszer tradicionális határait: a fontosabb közjogi pozíciókba a saját jelöltjeit juttatta be."

(Valóban aggódtak sokan, amikor például a főként párthátterű Stumpf került az alkotmánybíróságba 2010-ben.)

Továbbá:
"Az alkotmányozó többség magabiztosságával, rohamtempóban törvények százait fogadtatta el, a korábban oly fontosnak tartott jogállami értékek (pl. a hatalommegosztás követelménye, a visszamenőleges hatályú jogalkotás tilalma, a parlamenti döntéshozatali szabályok betartása, tulajdon szentsége) alárendelődtek a vegytiszta hatalmi érdekeknek és rendszerépítő politikai célkitűzéseknek. A csúcsra járatott hatalomkoncentráció megnövelte a kormány cselekvőképességét, de jelentősen erodálta az alkotmányos demokráciába vetett hitet."

"Új törésvonalak jelentek meg a hatalom belső köreiben, a Fidesz új generációjának már semmit sem jelentett a szakkollégiumi időszak közösségi érték- és élményvilága. Sokuk számára
a hatalmi pozíciók birtoklása, a szimbolikus és anyagi javak gyarapítása lényegesen nagyobb motiváló erővel bírt,
mint a politikai közösséghez tartozás élménye, illetve a nemzeti ügyek szolgálatának ethosza."
link
Pajtika 2016. 03. 08. 20:08
Előzmény: #2766  Pajtika
#2767
Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MNB alapítványa

A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó, 28 milliárd forint alaptőkével létrehozott Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) még tavaly ősszel jelentette be, hogy kutató és oktatási központot alakít ki a Budai Várnegyedben. Két ingatlant vettek akkor: egyet a Budai Várnegyedben, és egy 1 milliárdot érő villát pedig Matolcsy György jegybank-elnök lakásának szomszédságában, a XII. kerületi Mátyás Király úton.
A Pageo akkori közleménye szerint az alapítvány "az Úri utca 72-es szám alatt található műemléki épületben alakítja majd ki székházát". A most hozzánk került terv szerint ennél azért többről van szó, és
az alapítvány háromszintes, wellness-funkciókkal bővített bunkerrendszert építene a Budai Várnegyed oldalába.

A tervet kedd reggel titkos ülésén tárgyalta a műemléki tanácsadó testület tervtanácsa. Az Úri utca 72. szám alatt található műemlék épületet a Pageo egyébként a Szép Házak Kft.-től vásárolta meg tavaly
nettó 795 millió forint vételáron.
Pajtika 2016. 03. 08. 19:59
Előzmény: #2765  Törölt felhasználó
#2766
Egymillióból akartak mikrosütőt venni Farkas Flóriánék

Számítógépekre és szoftverekre 220 milliót költöttek, bútorokra 60 milliós keretet szántak Farkas Flóriánék az Országos Roma Önkormányzat projektjében. Titkársági pultra, kulcsszekrényre, illetve mikrohullámú sütőkre külön-külön egy-egymillió jutott volna, ám a közelmúltban zajlott ellenőrzések során talált kifogások miatt 1,6 milliárd forintot kell visszafizetnie a szervezetnek – írta az Index.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felbontja a Híd a munka világába projektre kötött szerződést az Országos Roma Önkormányzattal – tudta meg az Index.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Farkas Flórián elnöksége idején milliárdos uniós támogatást kapott, hogy egy olyan foglalkoztatási szövetkezetet hozzon létre, amely segítheti az ország leghátrányosabb területein élő, főként roma származású munkavállalók foglalkoztatását.

A szövetkezet alapítására kiírt, 2015. december 31-én zárult uniós projektnél az Emmi ellenőrei megállapították, hogy az 560 millió forintért vásárolt hét épület valójában alkalmatlan arra, hogy ott regionális foglalkoztatási irodák működhessenek.

Az Index információi szerint az Emmi vizsgálata azt állapította meg, hogy a Türr István Képző és Kutató Intézet közreműködésével megvalósított projektben az országos önkormányzat semmit nem teljesített a tervekből. A szervezetnek ezért most a rá eső teljes támogatási összeget – 1,6 milliárd forintot – vissza kell fizetnie. A pénzek elköltése kapcsán NAV-vizsgálat és rendőrségi nyomozás is folyik.

Az ügyben tavaly robbant ki a botrány amiatt, hogy Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, volt ORÖ-elnök, miniszterelnöki biztos azzal indította működését, hogy egy 260 millió forintért megvásárolt gellérthegyi villába költöztette a szövetkezet központját.

Az épületben a rezsi- és karbantartási költségekre az informatikairendszer-üzemeltetéssel együtt 190 milliót könyveltek el a projekt időtartamára.

Farkas Flóriánék az Index szerint számítógépekre és szoftverekre 220 milliót költöttek. Bútorokra – mint titkársági pultra, kulcsszekrényre, mikrohullámú sütőkre – külön-külön egy-egymilliót szántak.
link
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 18:49
Előzmény: #2764  Pajtika
#2765
Na ez tényleg igaz volt! Ilyeneket lehet!
Pajtika 2016. 03. 07. 18:22
Előzmény: #2763  dexter
#2764
Bukott fideszesből lett a kéményseprők főnöke, aki 300 ezres forgószékeket rendelt magának

Tegnap látott napvilágot, hogy a budapesti kéményseprő cég, a FŐKÉTÜSZ olyan roppant fontos dolgokra költötte az adófizetők pénzét, mint

Flabélos alakformáló gép 300 ezer forintért

háti permetezőgép 230 ezerért

vezetői forgószékek darabonként átlag 300 ezer forintért.

A Nyugati Fény utánanézett, ki az a Kovács Balázs, akinek a vezetése alatt ilyen feltűnően pazarol a kéményseprő vállalat. Nem vagyunk meglepve: egy hírhedt fideszes ex-képviselőről van szó.

Kovács Balázs a 2010-es választások idején a zuglói botránypolgármester, Papcsák Ferenc kampányfőnöke és jobbkeze volt. Helyi fideszes belbotrányt okozott, amikor a megnyert önkormányzati választások után Papcsák váratlanul belőle csinált alpolgármestert. A zuglói fideszesek azt remélték, közülük kerül majd ki az általános helyettes, de Papcsáknak (a Zuglóban addig ismeretlen) bizalmasára esett a választása.

Kovács Balázs ellen egyébként 2008-ban ittas járművezetés miatt eljárás indult, jogosítványát is bevonták. 2011-ben az Index újabb botrányt szellőztetett meg: Zugló költségvetési tervezetéről kiderült, hogy szinte szó szerinti egyezést mutat Pécs város hasonló dokumentumával. Az ügy miatt Zuglóban vizsgálat indult.

Ennyi botrány után 2012 május végén Kovács Balázs otthagyta Zuglót, hogy június 1-től máris a FŐKÉTÜSZ vezetője legyen havi egymilliós apanázsért.

A fényűzést volt kitől tanulnia Kovácsnak, hiszen volt főnöke, Papcsák Ferenc 1,3 millióért csináltatott magának saját bejáratú luxusvécét a zuglói polgármesteri hivatalba.

A most nyilvánosságra került számlák alapján egyébként Kovács Balázsék 4 db vezetői forgószéket vettek közpénzből, a legdrágább 315.000 forintba került. Érdekesség, hogy a 4 luxusszékből 2 db lila színű volt (a montázsképünkön látható modellekről van szó), pedig a FŐKÉTÜSZ menedzsmentjében egy darab nő sincs...

A fideszes korrupció és közpénz-pazarlás tehát zavartalanul folyik. Aki milliárdok fölött diszponál, az milliárdos nagyságrendben, akinek pár millió jut, az milliós nagyságrendben űzi az ipart. Amíg hagyjuk...
link

NO HA IGAZ AKKOR SZÉP!
dexter 2016. 03. 03. 16:14
Előzmény: #2760  Pajtika
#2763
geci orbán, geci fidesz egyszerűen egy rabló, tolvaj banda

Tovább is van: még inkább eldugják a közpénzt a szemünk elől
link

Törölt felhasználó 2016. 03. 03. 14:31
Törölt hozzászólás
#2762
Törölt felhasználó 2016. 03. 03. 14:28
Törölt hozzászólás
#2761

Topik gazda

watson
watson
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek