A Virgin Galactic részvényeivel 2019 októberben indult a kereskedés a New York-i tőzsdén, az ismert milliárdos, Richard Branson kereskedelmi célú űrutazásokat kínáló cégére rávetették magukat a befektetők, a társaság papírjai az elmúlt napokban valósággal szárnyaltak, az árfolyam alig egy hét leforgása alatt 40, 2020. évben pedig már 223 százalékot emelkedett. A cég egyelőre inkább csak ígéret, bevételt alig termel, cserébe a következő években is tartósan veszteséges maradhat.
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?
nagyon sok pénz van a piacon és nincs hova tenni. szóval ha medve lesz, akkor is marad pénz a piacon és a nagy, megbízható cégekhez fog vándorolni. nekem ez a meglátásom.
igen, ez is benne van a pakliban. aki eladja az nem biztos,hogy azt nézi,hogy 1-2 év múlva múlva hol lehet, vagy épp milyen az árazása, hanem eladja ,mert kell a zsozsó. a hosszú távú befektetőknek ez a legjobb beszállási pont. viszont az is igaz,hogy rövidtávon esetleg mással jobban járhat. kivéve,ha az egész piac esik. nekem van egy rossz érzésem, hogy hamarosan meglehet a medve piac és abban azok esnek a legjobban, amik a legjobban is mentek, vagyis a tech cégek 50 meg 100 feletti PE-kkel pld. Persze lehet,hogy nem:) Az indoka egy nagyobb zuhénak már megvannak. infláció, nyersanyaghiány, folyamatos lezárások, ami miatt lelassult a globális szállítás főleg kínából.a pénznyomda sem tarható örökké. plusz a politikai, háborús konfliktusok is erősődhetnek. Hogy mi indítja be az esést előre nem lehet látni,de már nagyon közel van. A szomorú,hogy medve piac nélkül is esett egy rakás papír elég sokat az utóbbi időben. Viszont,ha meglesz, akkor kivételes lehetőség lesz vásárolni, mint az előzőben 2020 márciusában, ahonnan sok cég 10szerezett azóta. Virgin célára most 20$ körül van nagyjából az elemzőknél, tehát a parasztlogika szerint még eshet innen is tovább. Viszont abban az esetben venni kell sávosan, ahogy írod. Azonban a portfolióban nem szabad túl nagy részt ebbe tenni, mert magas a kockázata. Tehát a túl sok higítás sem célszerű.
hát akkor inkább a megtépázott teki rv-eket veszem. jó volt ez, csináltam vele szép zsozsót, de nem itt azért valami nagy pukkanás kellene a 60-as szinthez.
Virgin Galactic részvény
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?