Topiknyitó: Portfolio 2018. 04. 24. 19:02

Új vezetéken keresztül látnák el gázzal Európát az oroszok  

Ugrás a cikkhez
A Gazprom nem zárja ki az Északi Áramlat-3 földgázvezeték megépítését - jelentette ki Alekszandr Medvegyev, az orosz állami gázipari vállalat vezérigazgató-helyettese kedden Moszkvában. A Gazprom korábban közölte, kész annyi
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mro 2018. 04. 24. 19:06
#3

> A Gazprom 2016-ban 12,5 százalékkal, több mint 179,3 milliárd köbméterre növelte a volt szovjet köztársaságokon kívülre irányuló exportját, tavaly pedig 194,4 milliárd köbméterrel újabb rekordot állított fel. Az orosz gázipari óriás 60 százalékkal részesült az európai gázimportból.
.
Jól értem, hogy egyfelől súlyos kereskedelmi szankciókkal sújtjuk Oroszországot, mert élve zabál fel egy szomszédos európai országot, mellyel mi is határosak vagyunk, másfelől, meg rekordokat halmozunk az energiavásárlás területén? Mi ennek az értelme? Egy nagy képmutatás az egész. A németek bármikor beáldoznak stratégiai érdekeket, akár a saját energiafüggetlenségüket, és ipari háttérországuk és pufferzónájuk, Kelet-Európa oroszoktól való, még valamennyire meglévő függetlenségét, egy rövid távú taktikai előnyért, hogy kicsit olcsóbb a gáz. Na ez gáz. Igaz, a németek nem mindig voltak túl előrelátóak a történelemben.
mro 2018. 04. 24. 19:02
Előzmény: #1  portfolio
#2
Minden újabb orosz függést üdvözölni kell (haha), de:
.
> Az Északi Áramlat-2 vezetékpár kiépítésével Oroszország kiiktathatná Ukrajnát mint tranzitországot, és egyetlen útvonalra terelhetné át az Európának szánt orosz gázszállítmányok 80 százalékát, egyúttal domináns helyzetbe kerülne a német piacon, mert részesedését 40 százalékról több mint 60 százalékra emelné. 
.
attól, hogy több vezeték menne Oroszországból Németországba, miért növekedne automatikusan a részesedés? Több gázt vennének az oroszoktól? És kitől vennének kevesebbet? Ha ez a csökkenő európai gázkitermelés miatt van, akkor meg nem az a kérdés, hogy hogyan nő a részesedés, hanem maximum az, hogy azt hogyan lehet Németországba eljuttatni, pl. jelenleg Ukrajnán keresztül.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek