"...Demokráciában ugyanis az ellenzéknek az a dolga, hogy törekedjen a parlamenti választások megnyerésére..."
Akkor a MIÉP volt az elmúlt évtized legdemokratikusabb ellenzéki pártja. Mert náluk jobban senki sem akarta a hatalmat megszerezni. Az eszközökben ugyan nem válogattak, de hát ez a fenti definícióban nem szerepel, ugye. :)
Nem vagyok politológus, de az ellenzék feladata SZVSZ az, hogy a törvényben meghatározott keretek között kontrollálja a kormány működését, a választók érdekében. Hívja fel a figyelmet a kormányzat által esetlegesen elkövetett hibákra, de még jobb, ha eleve KONSZENZUSBAN és EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN végzik a munkát, így a hibák előre elkerülhetőek.
Aztán a legközelebbi választásokkor a nép (az istenadta nép:) választ majd a palettán lévő pártok közül, hogy az elkövetkező ciklusban ki gyakorolja az irányítást. Az ellenzék nem ellenfél! Sőt!
...
Kezd elegem lenni saját magamból. :) Túl sokat offolok. Mentségemre szolgáljon, hogy ilyen még nem volt, mint ami most van. :)
1) Én a gazdasági helyzetről beszéltem.
2) Lásd első kérdésemet.
3) Ezt tényleg félreértettem, bocsánat. Így egyetértek, bár a politika "utcára vitele" alatt sztem a baloldal mást gondol mint te. Ez nem hiba, sztem is te használod jól a kifejezést, ők rosszul.
"Ha az ellenzék a dolgát tette volna, ahelyett, hogy a népszerűséget hajkurássza, nem tartanánk itt. "
Előzetesen megjegyezném, hogy velem nem szeretnek vitatkozni, mert bármely nézettel szemben opponálok :-))) szóval az ellenzék a dolgát tette. Demokráciában ugyanis az ellenzéknek az a dolga, hogy törekedjen a parlamenti választások megnyerésére.
Nem akarlak elzavarni, és pár OFF tényleg belefér. Nem személy szerint neked akartam szegezni a nyavajgásomat, csak tényleg most már napok óta egy értelmes dolgot sem lehet megbeszélni itt senkivel mert mindenki politizál. Én örülöjk ha itt vagytok és annak is ha dumálunk, csak én tökkre politikaellenes és inkább gazdasági beállítottságú vagyok.
Egyébként meg ha demokrácia van, akkor nekem is uganúgy egy szavazatom van mint bárki másnak itt a topicban, úgyhogy ha a nagyérdemű úgy dönt, hogy most politizálás van, akkor egyedül diktatórikus eszközökkel nem hajthatlak el benneteket, úgyhogy fejet hajtok a többség akarata előtt.
Nem, szerintem az ellenzék semmivel sem felelősebb, mint bárki más. Egyetértek (ebben az egyben) Gyurcsánnyal, hogy kollektív a felelősség.
(Ezért nem tetszik Viktor azon kijelentése, mely szerint egy személyben Gyurcsány a felelős a jelenlegi helyzetért.) Ha az ellenzék a dolgát tette volna, ahelyett, hogy a népszerűséget hajkurássza, nem tartanánk itt. És a vicc benne az, hogy még a választást is megnyerték volna nem kis fölénnyel. Úgyhogy ezt ők is elkúrták.
Az meg amit most tesznek, az már gáz. Szépen besétálnak az MSZP csapdáiba. Egyikből a másikba. Viktorunk sajnos elvakult, vérszemet kapott és nem a józan ész vezérli. A hétvégén ki fog derülni, miről beszéltem... :(
Wicca,
1. te komolyan azt kérdezed pár hsz-el lejjebb, hogy "mi változott" tavaszhoz képest?
Valóban nem látod, hogy mi változott? Javaslom, olvasd el újra a 2005 decemberi, 2006. januári, februári és márciusi sajtóban az MSZP-s nyilatkozatokat, talán észreveszed.
2. A diktatórikus eszközöket nem a tüntetés, hanem az államra vonatkozó közérdekű adatok eltitkolása és meghamisítása kapcsán említettem. Kérlek, olvasd el először figyelemesen, amire válaszolsz. Köszönöm.
3. A polgári megmozdulásokról, békés tüntetésekről annak a kapcsán írtam, hogy vajon baj-e, ha a "politika kikerül az utcára". (A mai MSZP-s, SzDSZ-es közbeszédben igen, szerintem és más nyugati demokráciák szerint meg nem.) Ennek nincs köze a randalírozásokhoz, az egy más téma, amiről itt most nem volt szó. Kérlek, ezt is olvasd figyelmesebben.
(A randalírozásokról írtam egyébként a Rendőri túlkapások topikban, ha érdekel.)
Dokitomi, szívesen abbahagyom és átmegyek más topikokba politizálni. (Ezt Wiccának is javaslom.) Itt azért válaszoltam, mert meg lettem szólítva.
Szvsz egyébként ilyen körülmények között némi off belefér(het).
ez a fintimes-cikk (egyébként a sokadik ilyen típusú megszólalás a nyugati sajtó és az elemzők részéről) elég szégyenteljes bizonyítványt állít ki Orbánról.
TIPPSAROK