Topiknyitó: gapminder 2018. 01. 04. 09:37

Tesla - kereskedés & befektetés  

A vállalat új alapokra kívánja helyezni az autógyártást. Mivel az elektromos autózás korunk egyik hosszútávú megatrend-je, véleményem szerint, még mindig nagy lehetőségeket tartogathat befektetni a vállalatba. Továbbá a cég részvénye rendkívüli mozgásokra képes, ezért rövidtávú kereskedésre is tökéletes. Várok minden ötletet, kulturált véleményt, akik rövid / hosszú távon kereskednek a TSLA-val.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Czvetkovics 2018. 01. 22. 21:22
Előzmény: #4  gapminder
#5
Szerintem csak idő kérdése, hogy mikor pukkad a lufi. Fundamentálisan egy hulladék cég, csak hát a zöld hit a rózsaszín köddel elfedi a számokat:
- folyamatosan veszteséges,
- veszteséget mindig újabb részvénykibocsátással fedezi.
.
Meddig tolerálják ezt a befektetők?
gapminder
gapminder 2018. 01. 22. 21:01
Előzmény: #3  gapminder
#4
Cinkotai Norbert KBC-s elemző jó értékelést készített a Tesla-ról. Fundamentális alapon 375 dollárt tart fair értéknek, ami kb 6%-os felértékelődést jelenteni a mostani szintekről. Mivel nagyon sok bizonytalanságot lát, inkább technikai alapon trédelőknek ajánlja a Tesla-t a sok bizonytalanság miatt. A technikai kép inkább pozitív szerinte is. A hetes MACD beadta a vételi jelzést, lényegében komoly ellenállást csak a mindenkori csúcs jelent 390 dollárnál.
gapminder
gapminder 2018. 01. 09. 18:57
Előzmény: #2  gapminder
#3
Izgalmas is lett a csütörtöki nap. A negatívnak tűnő Model 3 termelési adatokra 306 dollárig ütötték a részvényt, de ezután felpattant, ezzel a 300-as kritikus szintre sem került semmiféle nyomás. Hétfőn pedig óriásit ralizott a részvényt, mondhatni elszállt, és több, mint 6% (!!) pluszban fejezte be a napot. Ezzel nagy forgalommal (kb. 10 millió részvény, majdnem az átlag kétszerese) a 200 és 50 napos mozgók felé kerülve. Most éppen egy középtávra húzható csökkenő trendvonal fölé próbál kerülni, ami közepes ellenállás (maximum). A tegnapi óriási ralinak nem volt konkrét kiváltó eleme, csupán néhány kevésbé fontos hír látott napvilágot. Én short covering-re gyanakszom (köszi, shortosok, hehe). Ugyanis a Tesla az egyik legdurvábban shortolt papír, elképesztő csatatér bikák és medvék számára.
gapminder
gapminder 2018. 01. 04. 09:46
#2
A mai nap izgalmas lesz. Tegnap este közölte a cég a Q4 termelési számait. Mindenki a Model 3 számaira volt kíváncsi, amik elmaradtak a várakozásoktól. Rossz hír, hogy még három hónappal eltolták a heti 5000 darabszámra való felfuttatást. Jó hír, hogy december végén már heti 1000 körül jártak. Egyelőre -2%-ba nyomták a részvényt a kereskedés utáni órakban, 311 dollárig. Meglátjuk, hogyan alakul a nap. A 300 dollár kritikus szint.A portfólió cikke a témában: http://m.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/rossz-hirt-kozolt-a-tesla-a-model-3-gyartasaval-kapcsolatban.272555.html

Topik gazda

gapminder
gapminder
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek