Miért kiüresedés? A kereskedelmi bank rész leválasztása? Ez már július 24. óta ismert (MTB vételi ajánlat 32 milliárd HUF-ért)... tisztán jelzálog bankká válik. De korábban évek óta írtak róla, hogy így alakítják át. Akkor ezt miért most ismerik fel a részvényesek, biztos volt az MTB vételi ajánlat elfogadása a rendkívüli közgyűlésen, és dobják most a részvényeiket el... Inkább beszéljük a félévi eredményekről... jobb/rosszabb gyorsjelentést vártunk?! ennek kellene befolyásolni az árfolyamot, nem egy "rég" ismert ténynek. Tudjuk a 32 milliárd HUF vételi ár sorsát?
Ahogyan osztalek fizetes sem cel... nem arrol hiresek a fiuk, hogy a kisbufiknek akarnak adomanyozni... nekem vakvaganynak fest igy, nem veletlen volt tervben a kivezetese sem szerintem...
Törölt felhasználó2019. 08. 16. 14:11
A gigabank jonni akar tozsdere? Mert szerintem nem... MKBt behoztak mert kotelezo volt, de ott sem cel, hogy kereskedjenek vele. Akkor minek hozna majd be a gigabankot? Takarekot barmikor egybe is rakhatta volna a jelzaloggal es behozhatta volna, ha akarta volna, de ugy latszik ez nem cel...
Est Média? Hmm. A kiüresedés után hosszú évekig tartó amortizáció - pangás. Aztán lett benne sztori. Vagy inkább egy sztorika. Árfolyam 20 méterrel a föld alatti bunkerból fel a pincébe. Nagyon rossz világ vár a Takarék részvényeseire, ha az történne meg a bankkal, mint anno az Est-el. Én sem állítom, hogy soha többé nem tápászkodhat fel a Takarék Jelzálog, de most valószínűleg egy évekig tartó amortizáció, pangó időszak jön (vagy inkább folytatódik, ezúttal már összezsugorodva), amely alatt jó esetben kigondolják és lefektetik a növekedést biztosító új üzleti modellt, rosszabb esetben pedig egy növekedést felmutatni továbbra is képtelen, túlélő üzemmódra berendezkedő teng-leng időszak következik most. Hacsak nincs már most is egy dinamikus növekedést biztosító épkézláb terv a fiókban...
Engem az érdekelne, hogy itt ki adja. Rég volt már ilyen áron. Azért ennyire nem kellene befosni, mert egy futottak még kategóriás bulvár firkász böfögött egyet.
Mostmár szabad szemmel is jól látható mínuszban ülök, gondolom nem egyedül. A számok pont ugyan azok, mint mondjuk tegnap a hír előtt. A SET alá csúsztunk. Szánalmas! Mondjuk az engem is nagyon érdekel, hogy mit fognak csinálni a 32 milliárddal.
"Egy összezsugorított, lecsupaszított, minimális bevételt termelő vállalatnak nem sok értelme lesz a tőzsdén maradnia. Esetleg, ha beszállna az űrkutatásba, mondjuk..." Est media???
TAKAREKJZB