Jhonny27
4
1
4
2012. augusztus 05. | 09:48
#1

PLOTINUS  

Nem találtam így újat nyitottam.

Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 17. | 01:48
előzmény: #9739  Justy
#9740

február 17. | 01:48
előzmény: #9737  Justy
#9739

február 17. | 01:47
#9738

február 17. | 01:32
előzmény: #9736  Idea
#9737
Már meg van az arrogancia, szarkazmus, cinizmus pozitív externáliája: hozzászóltál. :-) Annyira lenézem  a többiek intelligenciáját, hogy sylardot meg téged többre becsüllek mint magamat :-P érezni a hsz-okból ki pörgeti X éve  a pénzt, ki élt meg hideget, meleget...pl Te az ingatlankiadással is....na mindegy.
1. Igen nekem is negatív volt, hogy az A), B) részvénysorozatokat nem vonták be, én is a bevonásra szavaztam, és emiatt h nem vonták be negatívnak ítéltem meg a kgy-t emiatt 20k alá vártam az árfolyamot. Sylard felvilágosított, hogy ő nem értékeli negatívan a kgy-t....na , két öreg motoros (Te és Ő) eltérő vélemény, na bumm.
Az hogy a Pittikék , Petikék és jajongó szövőnők kórusban fújják, ez csak cicázás velük, tudom hogy ők olvastak valamit a napi.hu-n, indexen, pf-en vagy vg-n és most nagyot akarnak álmodni és próbálkoznak érvekkel...na mindegy. Igen , ezek lehetnek csalódások, de szerintem a pénzügy számviteli érvek itt nem számítanak, mert ezeknek pont a psziché manipulálása a célja, és onnan van ez az állapot már,  hogy ki akarták vezetni a Plotinust, majd mégsem szavazták meg és visszavásárolták a részvényeket, már ez a cég nem az a cég. Mutyiland, ahol már kár keresni efféle pénzügy-számviteli következetességeket. Én már jól jártam a Plotival, Ádámosi sokkal-sokkal jobban, ez igaz, aki logikát és következetességet keres ebben a cégben 5 000-es beker ár felett csak nevetni tudok, hacsak nem speka. Ez már nem az én világom, sorsjegy instrumentum....ez nem egy amerikai közműrészvény, ez über mutyispeka, és egyszer csak felkiáltanak valakik nagybüszként hogy jujj...igen 1 éve az, lutri....már az, hogy a cég nem ígért osztalékot, tavasszal mégis kaptunk , na? Ezt mutatják, de arra mennek...brothernek is mondtam pereljen ha akar, nem volt kötelező eladni.
Nagyon optimista voltál azért , mert azt remélted hogy csak a közkéz marad forgalomban, bár így lenne, nekem is álmom lett volna. És? Nem vonhatják még be? Egy érdekeltség...simán :-) Visszaadja a cégnek és ennyi, ettől függetlenül nem hiszem hogy bevonja bármelyik sorozatát is
, max az A), B)-t erre adok 50%-ot.
Igen értem aggályaidat Ádámosi befolyásszerzés-hányadáról, jogos....no comment. Igen, a 2. Altera elképzelhető nem lesz akkora buli, és? Ha egy jó tündér egy éve kérdezte volna hogy megveszi a pakkomat 10k-ért szó nélkül adtam volna. Ja, hogy én ősbefektető vagyok, ja hogy az álmoskönyvek ennyi időtávot (5+ év) adnak meg tartásra, de itt heteken, hónapokon belül akarnak milliomosok lenni, azért álljunk már meg!!!....még múlt évben lehetett volna 5-6500 között vásárolgatni, még szóltam is itt, a kutyát nem érdekelte, most meg jajongás van mert nem lesz jövő héten 40-50K a részvényára...pedig ha a nihilben "tetszettek volna" 5-6000-ért venni akkor nem fájna ugy. Vagy már 30-100X-ást veszünk alapnak 1 éven belül, mi van itt? Jövőre meg 1 000X-ést ?Aki 1 hónapja vagy éve tőzsdézik pár millával és ha nem lesz multimilliomos, az itt hisztizik? Szóval eltorzult a kisbufik várakozása is. 5 éve kellett volna vásárolni, és akkor nem lenne mindenki ráfeszülve erre mint egy szurikáta. Itt nem lesz semmi jelentősége a pénzügy-számviteli következetességnek, szerintem neked sem titok. Ez nem Zwack vagy GP.
A csoportdöntéssel kapcsolatos észrevételed nekem is megfordult a fejemben. Hoztam egy döntést ennyi. Pro és kontra, de jogos. BÉT-esek így nekem nem is baj ha vannak tanácsadóim ebben a témában, nem tudok minden instrumentumot figyelni. Plotinus is porfogó volt, de nem adtam el, pedig gondolkodtam én is 6 000-en, mert tudtam valami itt nem stimmel. Most is az az érzésem, hogy a Pittikéket, Petikéket nem akarják a húsos bödönhöz, és ne is engedjék! Neked lehet kontraproduktív egy ilyen közösség, valóban. Lásd HOLD-Concorde vonalat (nulla hozam, megegyező korrelációval majdcsak) , az bizonyítja állításodat.
 Na ez pro-kontra írás volt tőled, ez korrekt, a beleböfögéseket/röfögéseket továbbra is így kezelem le, sajnálom. Szerintem szolid vagyok. De annyira süt, ha egy kezdő okoskodik, hogy kicsit cicázom velük. Tudom anyukájuk is megdicsérte , hogy mindenhez IS értenek, így a tőzsdéhez is, de na....néha kell a konstruktív toci, belefér ;-)
február 17. | 00:47
előzmény: #9710  Justy
#9736
(Szerintem most lebecsülöd a többiek intelligenciáját. Nyilván nem az volt a várakozás, hogy a főtulaj ad magának 19.000 rv-t egy olyan zrt-ért cserébe, aminek a könyv szerinti saját tőkéje a 2017-s (legutolsó) mérleg szerint 6.600 ft/átadott rv-re jön ki, még ha a deklarált átadási ár 11.515 ft is. Írtam én is a közgyűlés után, hogy zavar az osztalék és szavazatelsőbbségi kint hagyása, meg azt is, hogy Ádámosi vszleg nem azért csinálja ezt az egészet, hogy a meglévő 20% pakkja felértékelődésén keressen. Csak úgy gondoltam, hogy vmit az elsőbbségiekkel kavarnak majd - erre írtam, hogy kb -40%-t jelenthet a várható értékből az, hogy nem vonták be. Hát nem, másképp oldották meg, pikk-pakk 50% felett vannak, 20%-s tulajdonrészből indulva. Mivel sokan azt reméltük, hogy a régiek, a 31.796 db rv tulajdonosai között fog megoszlani annak az ára, hogy a Plotinus egy új belépőé legyen és a teljes cégérték kb 31.796/kb 520.000 része lesz a miénk, ehhez képest ez csalódás. Tegnapig úgy látszott, Ádámosié 20%. Ma már úgy látszik, 50+% az övé. Mi a garancia arra, hogy 50% elég neki? Miért nem 70%? Vagy 80%? Tegnapig remélhettük, hogy "csak"  az elsőbbségiekre terjed majd az étvágy ha egyáltalán, netán egy plusz vonzerőt jelent ez az új belépő számára, az elsőbbségi lehet egy korlát, de ez a várakozás megdőlt.
.
Egyébként maga a támasztás már nem tetszett nekem, volt már ilyen, hogy páran nem engedték a piacot arra menni amerre az ment volna és nem sült el jól a történet. A teljes kétely az akkor volt mikor írtátok, hogy elgondolkodtató, hogy dobálgatják a támasztókra a rv-t. Nyilván arra nem gondoltam, hogy atomot dobnak közétek.
.
A csoportba én is jelentkeztem egyébként, de akkor este a kicsivel volt programunk - használt 9v-s elemet gyűjtöttünk boltról-boltra, benzinkútról-benzinkútra járva kísérletezéshez, teljesen bezsongott - de utána meg már azon gondolkodtam, hogy tőzsdén a csoportdöntés nem szokott jó lenni az egyes csoporttagok számára, más véleményre juthat az ember mintha csak saját maga döntene tények alapján. Mert egy csoportban - abszolúte teljes full korrektség esetén -  nem csak tényeket, de egymás véleményét is figyelembe vesszük és egy afféle körkörös tömegpszichó alakul ki. Lényeg, hogy Justy, sylard, Roka-koma, Idea meg a többiek együtt hülyébbek mint bármelyikünk egyedül. Lényegében kimaxolunk egy alternatívát. Brit tudósok szerint legalábbis... A tőkepiaci csoportdöntés az egyik mérhetően legszarabb.
.
Ennek ellenére van ennek kedvező olvasata is: Ádámosi keményen érdekelt lett abban, hogy a saját pakkja millíárdokat érjen, egyet nem tudunk, hogy mennyi lesz ez a saját pakk, 50+% netán 70 vagy 80, azaz a buli mekkora része lesz az övé. Gondolom a zöme... Tehát szándékai szerint biztosan jön ide valami, talán nem is olyan sokára, inkább hamar, talán nagyon-nagyon hamar, de a teljes torta nem a miénk (mert én is remélem benne leszek majd), csak max a fele. Amit írt vki, hogy a legjobb tőkepiaci ügyvédet fogadták meg, az alapján megkifogásolni ezt az egészet - hát... Szerintem biztosan komoly ára lesz a rv-nek, vszleg többszöröse mint ami most, de már nem lehet párhuzamot vonni úgy mint ahogy én tettem korábban az Altera példája alapján. Második Altera, ez volt a meggyőződésem, de az utóbbi napokban beugrott, hogy olvastam én már erről valahol, hogy második ez meg az és az elsőhöz képest általában nem szokott annyira jó lenni.
.
Szóval ez a termék már nem az ami tegnap volt, noha még mindig többszörös a potenciál, a várható beesés ellenére is. Eladni is kockázatos, mert bármikor jöhet bejelentés, de venni is. Most ez a lépés nem a jó irányba mutat. Mégis, lehet, hogy még mindig ebben van a legnagyobb potenciál. Szerintem.)
február 17. | 00:40
előzmény: #9733  Justy
#9735
Ez nem egyértelmű. Kifejtenéd?
február 17. | 00:29
előzmény: #9732  Istvan78
#9734
Ne moss össze Gyurcsány kijelentésével vagy magaddal, jó? Akkor már milliárdos lennék....amúgy meg mindenki magából indul ki, ugye.
február 17. | 00:28
előzmény: #9732  Istvan78
#9733
én azt tudom, hogy egy szummázott pénzügyi jelentést rosszul értelmezel. Pedig az elég egyértelmű....és azt se mondod "bocs tévedtem" kiragadsz dolgokat és aköré építed érveidet....túl átlátszó és megszokott.
február 17. | 00:24
előzmény: #9729  Justy
#9732
Az nem ambivalencia, hogy azt mondom, vannak kockázatok és kérdőjelek, de ha majd mégis úgy ítélem meg, kereskedek vele.
Lehet, hogy többet tudsz a cégről, de az az állítás is igaz lehet, ahogy Gyurcsány fogalmazott, hogy ismered, de nem fejted ki az igazság minden részletét.
február 17. | 00:23
előzmény: #9727  Istvan78
#9731
Nyilván azért vesznek részvényt mert optimisták vele kapcsolatban és nekik is meg van az érvrendszerük...erre nem gondoltál?
február 17. | 00:21
előzmény: #9727  Istvan78
#9730
ugyanezt teszed.
február 17. | 00:20
előzmény: #9723  Istvan78
#9729
De tetszik hogy egy hsz-ban cáfolod meg magad ambivalens kijelentéseddel.....ezzel te miért vagy különb, mint aki megtéveszt, te is ezt teszed, gyanúsítod a céget, majd bejelented hogy elképzelhető h veszel, de minek?....tudom: venni akarsz, lebeszélsz, ennyi. Ide tévedtek pár hete, hónapja azt se tudjátok mi ez a cég, valamit itt mantráztok, meg a tőzsde működését tanítjátok...már unalmas
február 17. | 00:20
előzmény: #9726  Justy
#9728
Kezdesz kibillenni a lelki egyensúlyodból, ezt nem szeretném.:)
február 17. | 00:19
előzmény: #9725  Justy
#9727
Hogy kiismertél abból kiindulva, hogy vitattam néhány kijelentést, ami optimistára festette a Plotit. Lehet valaki nagyobb tudású, de éppen az érdeke azt kívánja, hogy hamis állításokat fogalmazzon meg.  
február 17. | 00:17
előzmény: #9723  Istvan78
#9726
nem tudom milyen logika az ahol az nettó éves bevételt te plusznak látod ami vastag mínusz....aztán lehet a logika jó, csak az input mintavételezés gyenge...csak azt nem értem hogy ti hogy találtok rá a Plotira, valszeg az ujságcikkek miatt....bravó, szerintem hagyjátok ezt a papírt, vastag mínusz lesz, mert látszat az egész, ahogy mondtad....fölösleges....mindent elbukunk....
február 17. | 00:14
előzmény: #9723  Istvan78
#9725
vagy megszokod vagy ne tőzsdézz! PEMÁK, Zwack, ANY, Gra. Park, ezt ajánlom neked, esetleg némi AHA/HF alap....
isten ments hogy vegyél! Átverés és látszat az egész, most mondtad....pedig azt hittem te is megmutatod a 10 éves track recordodat, és tanulok tőled :-P
február 17. | 00:12
előzmény: #9721  Justy
#9724
Na jó kissé búsulnék akkor.....így hitelesebb....itt nem érdekes te mit akarsz, én mit akarok...csak az érvek számítanak, és mennyi a keresleti-kínálati ár ahol veszel és eladsz. Van egy nagy titok a tőzsdével kapcsolatosan, ami übertitkos: olcsón kell venni és drágábban eladni vagy drágábban eladni és olcsóbban visszavenni....a többi mítosz....
február 17. | 00:11
előzmény: #9720  Justy
#9723
Én kezdő tőzsdéző vagyok, de szeretek logikát használni az ítélkezéseimben és zavar a hamis látszat keltés, ami sokszor szakmaiság álcáját ölti.
Egyébként nem vettem még Plotit, de nem zárom ki, hogy fogok. 
február 17. | 00:08
előzmény: #9718  Istvan78
#9722
Elárulom: vastag hitelből...az alacsony kamatkörnyezet hozadéka az egész Tesla ;-)
február 17. | 00:07
előzmény: #9719  Istvan78
#9721
az se érdekel ha 1 forint lesz az ára a Plotinak.....

Topik gazda

Jhonny27
4 1 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE