BEVA-ról mit tudni, ilyen esetben fizethet? A céget el kell felejteni, abból pénzt ki nem szed senki (legfeljebb a m. MNB) Melyik út vezet itt BEVA-ba...??
Ez sablon, lévén a Ptk. előírja, hogy ha a saját tőke a törvényi minimum alá csökken, akkor taggyűlést kell összehívni, ahol az itt felsoroltakról kell dönteni. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300005.tv 3:189. § [A taggyűlés kötelező összehívása]
Ebből a helyzetből szabadulni akkor lehet, ha - sikerül az eszközökön túladni jóval a könyv szerinti érték felett, vagy - idehozni egy befektetőt, aki vállalja a nem kis kockázatokat és megpróbálja megmenteni a céget, vagy - a már meglévő részvényesek tolnak be egy valag (több százmillió Ft) pénzt.
22. Döntés Igazgatósági tagok megválasztásáról, díjazásuk megállapításáról
23. Döntés Felügyelő Bizottsági tagok megválasztásáról, díjazásuk megállapításáról
24. Döntés Audit Bizottsági megválasztásáról, díjazásuk megállapításáról
sziasztok.5napja az alábbi választ kaptam az ügyvédnőtől: Tisztelt Ügyfelem,Jelenleg szabadságon vagyok, az OTT-ONE Nyrt-t érintő kérdésekkel kapcsolatosan annyi tájékoztatást tudok adni, hogy a menedzsment mindent megtesz a helyzet kezelése érdekében, a könyvvizsgálat eredményére tekintettel a szükséges nyilatkozatokat, hatósági megkereséseket kiküldi, illetve megteszi.A Társaság a korábban meghirdetettek szerint intézkedik közgyűlés összehívása érdekében, ahol a Menedzsment minden rendelkezésre álló információt ismertetni fog a részvényesekkel, illetve tájékoztatást ad a Társaság jövőbeni sorsával kapcsolatos elképzelésekről, lehetőségekről.Üdvözlettel,Dr. Halász Judit
egyetértek, itt nem mi döntünk. a kérdés, hogy az új vezetőség sittre akarja-e küldeni MB-t. vagy kiszedni belőle valamennyi lóvét. sodródunk a nagyok akaratával. én azért morzsolom a füzért, hogy bálintja kapjon egy jó cellát.
Ugye ez most vicc? A legelso gazos kgy-re se ment el annyi reszvenyes, amennyivel barmilyen napirendi pontot is tudtak volna befolyasolni, szerinted erre a teljesen erdektelenre lesz majd tele a terem a kulso tulajdonosokkal? Ennyire naivak ne legyunk mar kerem.
20. Döntés a Társaság továbbműködéséről, ennek keretében a Társaság tőkerendezéséről, működési
formájának megváltoztatásáról (zártkörűen működő részvénytársasággá való átalakulásáról), a
jegyzett tőke leszállításáról, az előzőek hiányában döntés végelszámolási vagy felszámolási eljárás
megindításáról
Nekem ez a lényegi pont: "Egyidejűleg az Igazgatóság felhatalmazása a könyvvizsgálat eredményére tekintettel a szükséges hatósági eljárások megindításával összefüggésben. " Jó lenne ennek majd egy sajtóvisszhang is. Mégis csak a kormány által vezérelt lélegeztetős mutyi cég ellen indul majd hatósági eljárás.
Nem értem. Ha Zrt felé mennek, minek szavazni srv stb ről? Az utolsó vastag feketével a könyvvizsgálós mondat is? Meg hol van a tömeg erre innen? Felháborodás?
Ez jól hangzik, csak éppen a lényeget nem érted: Zrt-vé való átalakulás. Z mint ZÁRTKÖRÜ, vagyis tôzsdén nem szerepeltethetô, vagyis tôzsdérôl kivonuló, vagyis sima Rt, aminek a mûködésébe az MNB nem ugathat bele, vagyis akár müködhet is majd tovább, de a tulajdonosi 0,00001% -oddal egy kitôrt hegyü ceruzát sem hozhatsz el a cégböl. Meg fogod kapni a papírt arról, amit jó két éve gyakorlatban is láthatsz, a pénzed kuka. NER-es bünözök átbasztak, kijátszottak az MNB és az MKB asszisztálásával, a tözsdéröl kiszivárognak, utána szépen egyszerüen felszámolják magukat, te meg kapsz egy használt kukát a résztulajdonodért cserébe-ha szerencsés vagy. A történet közeledik a pont felé.
OTTone