Jó adatok jöttek USA-ból, bár nem túl erősek. michigan inflációs várakozások csökkentek, a várt adathoz képest. valami vásárlási bizbasz is jobb a vártnál. elég sokat estek tegnap, "pánikszerűen". általában az ilyen pánikeséseket visszakapják magukra, vagy közel zárnak hozzá.
nem vagyok sajnos nagy tőzsde szakértő. Március elején vettem 17350-en a papirt, úgy éreztem utána, korai volt. Várhattam volna még, mert ha jól emlékszem, 17000 alá is benézett. A Most azért adtam el, mert ugy láttam, nem esett sokat, pluszban is voltam, illetve az amerikai piacok kis pluszban voltak nyitás előtt, ha bármi rossz hir kijön, szerintem leverik azokat a papirokat, amik körül épp nincs hype
4,3MRD-os a forgalom. Nem tudom, hogy a certiket miképpen számolják el. de a TL91 vásárlási kedv alábbhagyott. Bár furcsa is lenne, ha rögtön az első nap elfogyna az összes. Mintha "profitrealizálás" indulna. Az osztalékosok elgondolkodhatnak. 17500-ig nem buknak semmit, de alatta már igen. Bár pánikról sem lehet beszélni, esett 100 pontot...mihez képest...
OTP jobban áll. MOL -7,4% (-8,2% a teljes osztalékvágással) OTP 17470 körül kellett volna nyitnia -540 ponttal, durván -3%. ehhez képest 17840-850 körül maszatol, 2%-ot emelkedett, tehát az osztalék 2/3-át behozta, átmenetileg. MOL stagnál, osztalék vágás körüli szinten. "Jó papír ez a MOL", jó...:)
OTP részvényesek ide!