Ha már volt, akkor bocsánat: az OTP honlapján elérhető információ alapján az osztalékhoz kapcsolódóan a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2022. május 23. A kifizetés kezdőnapja 2022. május 30.
A háborús
erőszak az emberiség történelmének állandó eleme. A háborúban megjelenő akaratérvényesítés,
vagyis a háború eredeti motívumának legfontosabb determináló tényezője a
politika, ami mindenkor hatást gyakorol a katonai műveletekre. „.. a háború nem más, mint az állampolitika
más eszközökkel való folytatása.” Carl von Clausewitz: A háborúról) Hans Morgenthau német–amerikai tudós, a nemzetközi politikaelmélet jelenlegi,
fősodrú neorealista irányzatának megalapítója szerint a nemzetközi politikai
viszonyok érdekalapúak és alaptétel az antropológiai pesszimizmus, azaz annak
beismerése, hogy az ember nem tökéletes lény, érdekérvényesítésre és hatalommaximalizálásra
törekszik. A konfliktus és a nemzetközi jogi szabályozás viszonya két nagy
csoportra osztható, a vitákra és a feszültségekre. A vita jellemzője, hogy a
felek álláspontja kifejezhető a nemzetközi jog keretein belül. Feszültség esetén
viszont nem egy ellentét eltérő nemzetközi jogi értelmezéséről van szó, hanem
arról, hogy az egyik fél a fennálló nemzetközi jogi szabályozást kívánja fenntartani,
a másik viszont annak megváltoztatására törekszik. A nemzetközi közösség
létformája kettős: konfliktus és együttműködés, így kívánják ezt a nemzetközi politikai viszonyok mozgatói, az
államok érdekei. A területi igények, a politikai félelmek vagy gazdasági okok
miatt létrejövő konfliktusok mögött mindig valamilyen meghatározott kérdésre vagy
kérdésekre irányuló vita húzódik meg, és az érintett államok közötti
ellentmondás folyamatosan újratermelődik. Az államok konfliktusainak okai
összefügghetnek az államok belső politikai rendszerével, illetve a nemzetközi
kapcsolatok szerkezetében elfoglalt helyével. Hiszen – például – a lakosságukat
elnyomó államok a nemzetközi porondon is erőszakosabbak, illetve a vezető állam
egyeduralmának megkérdőjelezése, vagy az alárendelt helyzetből kitörés
kísérlete összeütközéshez vezet.Ebből az elméletből - utópista idealizmus nélkül - a jelenlegi ukrán-orosz háború kitörése és kitörésének előzményei, a korábban hivatkozottakkal együtt - minden, különösebb összeesküvés-elmélet nélkül.
szerintetek mikor fog már kibillenni az árfolyam ebből a szűk sávból? s merre indul meg? lefele vagy felfele? egyetértek, ez már tényleg unalmas. ez már nem is oldalazás, hanem helyben járás(
Hááát, ez kicsit amolyan mindenttudó, megmondom a frankót dolog lett. Sok mindent jól látsz, de a következtetésekkel kb csak vitatkozni tudok. Szerintem a világon rengetegen lebecsülik azt a kultúrális örökséget, amivel Európa rendelkezik. Arra a kérdésre, hogy miért támadta meg Oroszo Ukrajnát, a háború 2-3. napján is azt a választ adtam, és most is azt mondom, hogy mert ezt a módszert ismeri. Ez az ő kultúrális szintje. És mint olyan a hitrendszere határa, és korlátja. Ne becsüld le ezt a társadalmat! A diktatúrák mindig sokkal gyorsabban haladnak, mint a demokráciák. Miért? Mert kitakarítják az ellenvéleméynt. Így gyorsa a tempo, csakhogy ha az irányvétel rossz, akkor a bukás is gyors lesz. Kína iskolapélda ebben, nézd meg, hogy verték szét az egykézéssel 25 év alatt a társadalmukat. Egy rossz döntés, és jön a fájdalom. A demokráciában nagy a széthúzás, de idővel kiforrnak remek dolgok, csak ez lassú. Egy második helyezettnek mindig jobb a diktatúra, ha követni akarja az elsőt és fel akar zárkózni. Amikor viszont egymás mellé érnek, elfogy a tudomány... Ha nem akarod, hogy olyan világ legyen, mint amit felvázoltál, akkor fejleszd magad, és a gyerekeidet, tanulj és taníts, hogy ők jobb döntéseket hozzanak. Ez visszahat majd a társadalomra, és így fejlődik az emberiség, szép lassan. Mind társalkotói vagyunk ennek a világnak...
OFF: Sokmindent hasonlóan látunk. Sajnos az amcsikat leginkább egy olyan futóhoz tudom hasonlítani, aki első helyezett, és lábonlövi azt, aki beérné, ahelyett, hogy a saját megoldatlan problémáival törődne...Hozzáteszem, hogy szerencsére elaludt, és már bontogatják a szárnyaikat olyan erők, akik fel tudják venni vele a versenyt. Addíg, amíg az emberiség nem érti meg, hogy fejlődni maradandóan, csak mások elnyomása nélkül tudunk, addig kell a kétpólusú világrend. Majd ha meghaladjunk azt, hogy a véges erőforrások birtoklása helyett, az új lehetőségek kiaknázására figyeljünk, onnantól lép szintet az emberiség. Én ezt a lépést már látom céges szinten, de állami szinten szerintem ez nem tud igazán megtörténni. Csak a cégek versenyében tudnak ezek a fejlődési folyamatok háborúk nélkül végbemenni. ON: ahogy Pomperj jelzi, le-le-le. Az eső trendvonal töréséig sztem kár nézegetni... https://invst.ly/xyffw
Mar omladozik a kartya var... 2 even belul borul minden... meg megy a ringatozás de sztem iden mar mindenki be fogja latni h 29, 2008 stb kismiska volt ahoz kepest ami lesz nem soká... jol beszelsz a sok agyilag leszivott elvakult elkurvult tarsadalom nem latja miben él valojaban es elhiszik h itt kánaán van.... azt hiszi mindenki biztonsagba van pedig kurva nagy tevedes....
OTP részvényesek ide!